Προτείνετε Αντιδήμαρχο!

Share

Στο τέλος Δεκεμβρίου τελειώνει η διετία των παρόντων Αντιδημάρχων και αναμένεται να γίνουν αλλαγές. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησα μια νέα ψηφοφορία προκειμένου να ψηφίσετε ποιόν (η ποια) θα προτείνατε να γίνει (ή να παραμείνει) Αντιδήμαρχος.
Βέβαια έχετε την επιλογή “κανέναν”, αν κρίνετε ότι κανένα από τα πρόσωπα δεν σας ικανοποιεί.

[poll id=”9″]

Εχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

ΥΓ: Η προηγούμενη παρεμφερής ψηφοφορία είχε θέμα “Οι πιο επιτυχημένοι στον Δήμο Αγίου Νικολάου…”, με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα[1. Οι πιο επιτυχημένοι στον Δήμο Αγίου Νικολάου…] που συζητήθηκαν αρκετά.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

11 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Anwnymos λέει:

  Αυτού του είδους οι δημοσκοπήσεις μέσα από τα blogs εκτός του ότι είναι αντιεπιστημονικές και δεν εκφράζουν την πραγματική συμπεριφορά και πρόθεση της κοινής γνώμης μπορεί να προβούν και σε κατευθυνόμενη έκφραση των. Και βέβαια το δείγμα είναι πάντα οι αναγνώστες του συγκεκριμένου ιστολογίου που διενεργει την πρόθεση ψήφου, με όλες τις ιδιαιτερότητες του.
  Άποψη μου λοιπόν είναι ότι τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό αλλά μπορεί να είναι και εκ του πονηρού.

 2. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Είναι γνωστό και το έχω επισημάνει ότι δεν είναι επιστημονική μέθοδος.
  Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται μέσα από το Internet, δείχνουν τι επιλέγουν όσοι ψηφίζουν και προφανώς αυτό εξαρτάται και από τα άτομα τα οποία επισκέπτονται τον κάθε ιστοτόπο.

  Τα περί κατευθυνόμενης έκφρασης τα απορρίπτω μια και είναι ελεύθερος ο καθένας (όπως και εσύ) να συμμετάσχει.
  Οσο για τα “εκ του πονηρού” όπως λες, δεν καταλαβαίνω που το βρίσκεις. Εκτός και αν σε ενοχλεί η κρίση των πολιτών, αλλά λυπάμαι, δεν μπορώ να σε βοηθήσω…

 3. Ο/Η ΑνώνυμΗ λέει:

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο διαγράφηκε από τον διαχειριστή. Με Ελληνικούς χαρακτήρες παρακαλώ. Διαβάστε τις Συχνές Ερωτήσεις.

 4. Ο/Η Anwnymos λέει:

  Περί δημοσκοπήσεων στα τοπικά ιστολόγια….

  Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται τελευταία για δημοσκοπήσεις, τα στοιχεία των οποίων χρησιμοποιούνται ακόμη και για να προωθηθούν πολιτικές φιλοδοξίες, ας ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
  Χωρίς σε καμία περίπτωση να αμφισβητείται η καλή προαίρεση των φιλοξενούντων τις δημοσκοπήσεις, είναι σωστό να αποσαφηνιστεί το καθεστώς και η εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται μέσω ιστολογίων.
  Όπως τα ίδια τα sites καταμαρτυρούν, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δεν αγγίζουν την πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν διεξάγονται με επιστημονικό τρόπο. Αναφέρονται μόνο στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, άρα εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένες σε ένα μικρό αριθμό χρηστών των υπηρεσιών του Διαδικτύου. Στην ψηφοφορία αυτή ψηφίζουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και όχι άτομα, με την έννοια του ότι εξοικειωμένοι με το Ίντερνετ χρήστες μπορούν να ψηφίσουν από διαφορετικούς υπολογιστές περισσότερες από μια φορές ή να χρησιμοποιήσουν μάσκα I.P. και κάθε φορά να αναγνωρίζονται σαν υπολογιστές που δεν έχουν ψηφίσει. Επιπλέον, στις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις συμμετέχουν και άτομα εκτός περιοχής, τα οποία δεν ψηφίζουν στο Δήμο ή τη Νομαρχία, στην οποία αφορά η δημοσκόπηση.
  Είναι σημαντικό, λοιπόν, όλοι εκείνοι που χρησιμοποιούν ή αναπαράγουν στοιχεία των ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων να γνωρίζουν και να γνωστοποιούν αυτές τις παραμέτρους. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται ότι σκοπίμως χρησιμοποιούν αυτά τα αναξιόπιστα και μη έγκυρα στοιχεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικούς στόχους.
  Επίσης σε μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση είναι φανερό ότι όσοι συμμερίζονται την κεντρική τάση κάθε ερωτήματος δεν συμμετέχουν τόσο ενεργά στη ψηφοφορία αφού θεωρούν ότι θα αντιπροσωπευτούν από τους άλλους. Αντίθετα, οι «μειονότητες» αναγνωρίζουν έστω και υποσυνείδητα την περιορισμένη τους απήχηση και κινητοποιούνται ώστε να εμφανιστεί όπου είναι δυνατό και η δική τους πλευρά. Αυτή η ενισχυμένη προβολή των ακραίων θέσεων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές παρανοήσεις όταν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και το ευρύ κοινό βασίζουν σε αυτά τα δεδομένα τις απόψεις τους για σημαντικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.
  Οι δημοσκοπήσεις online δεν είναι απλώς μη επιστημονικές μπορεί να είναι και παραπλανητικές.
  Και κάτι “πρακτικό” που αντιτίθεται στην επιστήμη αλλά και στην ηθική: Ανά πάσα χρονική στιγμή έχει κάποιος την δυνατότητα να γνωρίζει το μέχρι τότε διαμορφωθέν αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αφού αυτό είναι on line δημοσιεύσιμο. Κινητοποιώντας λοιπόν τον “μηχανισμό ” του μπορεί όχι μόνο να ανατρέψει το αποτέλεσμα αλλά και να το κατευθύνει. Και φυσικά όταν μιλάμε για δημοσκοπήσεις σε ιστολόγια των 50-100 αναγνωστών καταλαβαίνεται πόσο εύκολα είναι αυτά τα πράγματα αλλά συγχρόνως και επικίνδυνα.

 5. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Συμφωνώ ότι δεν είναι επιστημονική η μέθοδος και το έχω αρκετές φορές αναφέρει για λόγους που και εγώ έχω παραθέσει. Κάθε άλλος όμως συλλογισμός ότι οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δεν οδηγούν σε συμπεράσματα, είναι λάθος.
  Και αυτό γιατί ο καθένας μπορεί να κινητοποιήσει κόσμο να τον ψηφίσει (αφού μάλιστα βλέπει, όπως λες και ο ίδιος, το αποτέλεσμα σε πραγματικό χρόνο), οπότε αυτός ο κόσμος θα είναι και κατ’ αναλογία της δύναμης του. Οσοι δε είναι εκτός περιοχής λόγω του ότι τα αναφερόμενα πρόσωπα έχουν “τοπική εμβέλεια”, κάθε συμμετοχή κατανέμεται σχεδόν τυχαία.

  Βεβαίως, μια “επιστημονική” δημοσκόπηση, θα είναι σαφώς περισσότερο έγκυρη, εκτός και αν είναι καθ’ υπόδειξιν. Για τα περί ηθικής, νομίζω ότι δεν στέκουν, μια και ανάλογη λογική πρέπει να υπάρχει και με τις “επιστημονικές” που γίνονται κατόπιν άλλων δημοσιοποιημένων, που με την ίδια λογική επηρεάζουν την κρίση…

  Οσο για τα περί 50-100 αναγνωστών που αναφέρεις, μου επιτρέπουν να συμπεράνω ότι το σχόλιο σου δεν αφορά το Ιστολόγιο μου, μια και έχει κατά πολύ υψηλότερη αναγνωσιμότητα. Αλλά ακόμα και έτσι να ήταν, εδώ βλέπουμε πανελλήνιες να γίνονται με 500-600 άτομα, που σε τοπικό επίπεδο κατ’ αναλογία πληθυσμού τα 100 άτομα θα ήταν καλό νούμερο.

  Τέλος αν οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις δεν έδειχνα κάποια τάση, τότε κανένας σοβαρός ιστοχώρος, δεν θα πραγματοποιούσε δημοσκοπήσεις, κάτι που δεν συμβαίνει μια και το βλέπουμε στους μεγαλύτερους Ελληνικούς και διεθνείς ιστοτόπους. Ακόμα και στο Portal του Δήμου υπάρχει δημοσκόπηση.

  Συμπερασματικά, νομίζω ότι χρησιμοποιείς και αξιοποιείς επιλεκτικά τις κάποιες γνώσεις σου στο θέμα, προκειμένου να παρουσιάσεις μια εικόνα που δεν είναι όπως την περιγράφεις.
  Αν σε ενοχλούν τα αποτελέσματα είναι άλλο ζήτημα, που δεν έχει σχέση με την πραγματική αξία μια δημοσκόπησης μέσω διαδικτύου.

 6. Ο/Η Anwnymos λέει:

  Επανερχόμενος στο θέμα περί αξιοπιστίας των «δημοσκοπήσεων» μέσω των ιστολογίων και ιδιαίτερα όσον αφορά τις μετρήσεις με τις δημοτικότητες – στην ουσία υπόδειξης προσώπων για κάποια πολιτική θέση – ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω

  Τι είναι δημοσκόπηση;
  Σύμφωνα με έναν ορισμό « η δημοσκόπηση αποτελεί διερεύνηση της Κοινής Γνώμης, πάνω σε ένα ή περισσότερα θέματα, ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος πληθυσμού, η οποία προϋποθέτει επιλογή του δείγματος με την πιθανοθεωρητική δειγματοληπτική μέθοδο, χρήση ερωτηματολογίου, με την τεχνική της ατομικής συνέντευξης, συλλογή και επεξεργασία δεδομένων και συναγωγή συμπερασμάτων για το σύνολο του εν λόγω πληθυσμού». Δεν υφίσταται έρευνα κοινής γνώμης αν δεν συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις.

  Για την ρύθμιση θεμάτων δημοσκοπήσεων στη χώρα μας έχει ψηφισθεί ο ν. 3603 /6.8.2007. Σύμφωνα με αυτόν λοιπόν :Τα ελάχιστα στοιχεία που απαιτούνται για τη δημοσκόπηση είναι:
  α) το δείγμα,
  β) η μέθοδος συλλογής στοιχείων,
  γ) το ερωτηματολόγιο,
  δ) η ταυτότητα της δημοσκόπησης.
  Ως δείγμα νοείται η αντιπροσωπευτική ομάδα πληθυσμού, η οποία επιλέγεται με χρήση στατιστικά αποδεκτών δειγματοληπτικών μεθόδων, ώστε τα συμπεράσματα, που θα εξαχθούν, να μπορούν να γενικευθούν στο σύνολο του πληθυσμού. Στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού δείγματος πρέπει να μετέχουν μόνο άτομα με ενεργό δικαίωμα ψήφου.(εδώ να πούμε ότι τα περί δυνατότητας να ψηφίζουμε πέραν της μιας φοράς είναι και παράνομο)
  Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε η αναφορά αποτελεσμάτων δημοσκόπησης πριν τη δημοσιοποίησή της (άρθρο 9) (εδώ εμπίπτει η περίπτωση που τα ιστολόγια παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πριν την ολοκλήρωση της δημοσκόπησης με αποτέλεσμα τον επηρεασμό της κοινής γνώμης στην πρόθεση ψήφου).
  Επίσης για την δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων θα πρέπει (Άρθρο 4) αυτή να συνοδεύεται από τα ακόλουθα στοιχεία:
  α) την επωνυμία του διενεργήσαντος τη δημοσκόπηση,
  β) την επωνυμία ή το όνομα του εντολέα της δημοσκόπησης,
  γ) το σκοπό της δημοσκόπησης,
  δ) τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δείγματος,
  ε) το μέγεθος του δείγματος και τη γεωγραφική του κάλυψη,
  στ) το χρονικό διάστημα και το έτος συλλογής των στοιχείων,
  ζ) τη μέθοδο δειγματοληψίας,
  η) τη μέθοδο συλλογής των στοιχείων,
  θ) το τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης,
  ι) τις ελάχιστες βάσεις του δείγματος σε σχέση με τον αριθμό των ερωτωμένων,
  ια) τις παραμέτρους της στατιστικής στάθμισης του δείγματος,
  Δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν δημοσιοποιούνται.
  Επί του πρακτέου….
  Για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση (όπως αποκαλείται) τίθενται προς διερεύνηση και σχολιασμό εκτός των άλλων στοιχείων και δύο βασικές από τις παραπάνω παράμετροι που έχουν και ηθική υπόσταση για την αξιοπιστία της έρευνας. Αυτοί είναι: α) Αυτός που διενεργεί την δημοσκόπηση και β) ο σκοπός της δημοσκόπησης
  Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι ο διενεργών τη δημοσκόπηση είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα σημαίνον στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης. Γνωστό επίσης, και θεμιτό στα πλαίσια λειτουργίας της δημοκρατίας, η άσκησης εκ μέρους του σκληρής αντιπολίτευσης προς την δημοτική αρχή. Τίθεται όμως το ηθικό δίλλημα κατά πόσο μια έρευνα που αφορά την δημοτικότητα ή την καταλληλότητα για κάποιο αξίωμα ατόμων αντιπάλου πολιτικού – δημοτικού σχηματισμού και που την διεξάγει άτομο της αντίθετης παράταξης και με σαφή αντιπολιτευτική διάθεση, μπορεί να διεξαχθεί αντικειμενικά (φανταστείτε η εφημερίδα Ριζοσπάτης να διεξάγει έρευνα μεταξύ των αναγνωστών της, για την πρόταση του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μίχαλου περί μείωσης των ωρών απασχόλησης με αντίστοιχη μείωση του μισθού). Επίσης πρέπει να γίνει αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δείγματος της συγκεκριμένης έρευνας και που αυτό αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από αναγνώστες, φίλους και συμπαθούντες τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου (εδώ προς επίρρωση των παραπάνω αναφέρω ότι από τα μέχρι τώρα δημοσιευμένα αποτελέσματα ο καταλληλότερος άρα “προτεινόμενος” αντιδήμαρχος είναι ο «κανένας» με 25%.
  Τέλος όπως όλοι γνωρίζουμε η επιλογή αντιδημάρχων είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Δημάρχου η δε επιλογή τους γίνεται με κριτήρια που αυτός καθορίζει σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και τον σχεδιασμό της πολιτικής του (τεχνοκρατικά, πολιτικά, γεωγραφικών και πολιτικών ισορροπιών κλπ) και ουδόλως επηρεάζονται αυτά από την όποια δημοτικότητα των συμβούλων του. Απ’ όσο γνωρίζω μάλιστα μέχρι σήμερα, ποτέ κανείς Δήμαρχος για την επιλογή των συνεργατών του δεν έλαβε υπόψη του την υπόδειξη της «αντιπολίτευσης» και την γνώμη αυτών που δεν τον ψήφισαν. Άρα και πρακτικά δεν βλέπω το σκοπό αυτής της δημοσκόπησης.
  Άποψη όμως πολλών συνομιλητών μου (στην πλειοψηφία τους όμως οφείλω να πω συμπαθούντες τον Δήμαρχο) είναι ότι το όλο επιχείρημα της δημοσκόπησης αυτής στοχεύει στην αποδόμηση του Δημάρχου και στο να καταδείξει ότι δεν υπάρχουν προς επιλογή ικανά στελέχη. Αυτά εμένα ουδόλως με ενδιαφέρουν (ούτε καν ψηφίζω εδώ) και ειλικρινά αναφέρω ότι η ενασχόληση μου με το όλο θέμα της δημοσκόπησης μέσω ιστολογίων γίνεται για καθαρά επιστημονικούς σκοπούς και μεθοδολογίας της έρευνας και ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας σας.

 7. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  ΟΧΙ κύριε μου. Ψευδώς αναφέρετε ότι “ο διενεργών τη δημοσκόπηση είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα σημαίνον στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης”.

  ΔΕΝ είμαι δημοτικός σύμβουλος και όπως πολλές φορές έχω αναφέρει ΔΕΝ αντιπροσωπεύω καμία αντιπολίτευση όπως και κατά το παρελθόν έχω αναφέρει. Το Ιστολόγιο είναι προσωπικό.

  Ούτε φυσικά αρνείται κανείς το δικαίωμα του Δημάρχου να ορίσει του Αντιδημάρχους, αλλά κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα που έχει και ο κόσμος να εκφράσει την προτίμηση του, έστω και μέσω αυτής της διαδικασίας με τις όποιες παραδοχές έχουμε κάνει. Ούτε βέβαια αυτή μπορεί να είναι δεσμευτική.

  Κουράστηκα να συμμετέχω σε μια αντιπαράθεση όπου απαντώ στα γραφόμενα σου, εσύ όχι, ενώ νομίζεις ότι είμαι και απολογούμενος. Δεν γίνεται έτσι ο διάλογος.

  Θα σου αναφέρω ότι δημοσκόπηση με χρήση του internet έχει κάνει και η VPRC και μάλιστα με ανύπαρκτη ουσιαστικά μεθοδολογία.

  Αν εσύ θεωρείς ότι έγώ παρανομώ κιόλας, κάνε μου καταγγελία, μήνυση και ότι άλλος νομίζεις. Σταμάτα όμως να με εγκαλείς για κάτι που και ο Δήμος αλλά και μεγάλοι και γνωστοί ιστοχώροι κάνουν (παράδειγμα το “in.gr”). Δεν νομίζεις ότι είναι επιλεκτική η στάση σου;

 8. Ο/Η Anwnymos λέει:

  Καταρχάς αν εσφαλμένα θεωρούσα ότι είσαι δημοτικός σύμβουλος, (δεν ασχολούμαι με τα δημοτικά του Αγ. Νικολάου ούτε ψηφίζω εδώ) σου ζητώ προσωπικά συγγνώμη. Δεύτερον διάλογο κάνουμε και δεν απολογείται κανείς. Τρίτον δεν θεωρώ ότι κάνεις κάτι παράνομο απλώς αυτό που κάνεις δεν έχει επιστημονική υπόσταση. Τέταρτον, αν και το blog του Δήμου διενεργεί παρόμοια δημοσκόπηση κάνει και αυτό το ίδιο σφάλμα μέτρησης και μεθοδολογίας. Το in.gr αν και απευθύνεται σε μεγάλο αναγνωστικό κοινό δεν είδα μέχρι τώρα (διέψευσε με αν πιθανόν κάνω λάθος) να κάνει μετρήσεις δημοτικότητας ή ή πρόθεσης ψήφου.

  Τελευταίο, δεν χρειάζεται να υπάρχει εκνευρισμός για κάποια διαφωνία μου που σε διαβεβαιώ ότι τα ελατήρια της είναι καθαρά επιστημονικά και ούτε αντιπαρατίθεμαι προσωπικά μαζί σου – δεν σε γνωρίζω καν.
  ευχαριστώ για τη φιλοξένεια

 9. Ο/Η sardanapalos λέει:

  Αντί για δημοσκόπηση λοιπόν να το γυρίσουμε στο στοίχημα
  “Υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις επόμενες εκλογές ο ροζ λογιστής”:
  1) “κερδίζει το όσκαρ” απόδοση 99
  2) “δεν κερδίζει το όσκαρ” απόδοση 0.5 (μας δίνετε και
  άλλα δηλαδη εκτός απ’το αρχικό ποσό που πέξατε)

 10. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Δεν έχει σημασία το θέμα της όποιας δημοσκόπησης. Ούτε φυσικά αυτό θα μπορούσε την μια να την καταστήσει αξιόπιστη και την άλλη όχι. Σημασία έχει ότι γίνονται για πολλά και σοβαρά θέματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μάλιστα από αρκετά αξιόπιστους φορείς.

  Γνωρίζω δε πολύ καλά και τη σχετική νομοθεσία, αλλά και τα μειονεκτήματα της μεθόδου. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει κατανοήσει .Το να ανακυκλώνουμε το θέμα δεν καταλαβαίνω που ωφελεί.

  Τέλος, αν “τα ελατήρια είναι καθαρά επιστημονικά”, τότε καμία σχέση δεν θα είχε η ανύπαρκτη ιδιότητα μου. Ούτε και έχω κάποιο εκνευρισμό. Νιώθω απλά ότι απευθύνομαι σε τοίχο. Στον διάλογο υπάρχει αντιπαράθεση θέσεων, απαντήσεις στα επιχειρήματα του άλλου, προβληματισμός. Δεν μπορούν αυτά να εφαρμόζονται μονομερώς.

  ΥΓ: Εκείνο που θα κάνω είναι να αλλάξω τον όρο δημοσκόπηση, σε ψηφοφορία, οπότε και το θέμα κλείνει.

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Που ειναι το κακο να λεμε την άποψη μας; Τους μόνους που ενοχλεί είναι αυτους που δεν νοιαζονται για αυτην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.