Πότε;

Share

Παρακολουθώντας τα βήματα που γίνονται σε άλλους δήμους στις σχέσεις τους με τον πολίτη, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι πότε θα δούμε αντίστοιχες κινήσεις και εδώ.

Για παράδειγμα στη ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (και δεν είναι η μόνη περίπτωση) υπάρχει ο “Οδηγός Εξυπηρέτησης Του Δημότη“. Εκεί μπορεί να δει κανείς αναλυτικά όλες τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος μας καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση.

Πόσο δύσκολο θα ήταν άραγε αυτά τα “μικρά” να γίνουν και εδώ; Τα μικρά, που όλα μαζί αποδεικνύουν πως η κάθε δημοτική αρχή σέβεται τον πολίτη και τον βοηθά να εξυπηρετηθεί ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με την λιγότερη ταλαιπωρία.

Να φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας πολίτης παραπονεθεί για κάποιο πρόβλημα αλλά δεν υπάρξει ανταπόκριση (καθόλου σπάνιο); Ποια είναι τα δικαιώματα των δημοτών και οι υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι τους;

Υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτό που θα ήθελαν οι πολίτες – που πολύ συχνά δεν κοστίζει τίποτα και θα αρκούσε μόνο η πολιτική βούληση – και σε αυτό που τελικά παρέχει ο Δήμος. Ομως όλα μαζί διαμορφώνουν την εικόνα της δημοτικής αρχής...

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.