Τι είδε ο Κινέζος!

Share

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας στην Κρήτη, πήγα στο Ηράκλειο για να δω μερικούς φίλους (όχι Κινέζους!) που είχαμε καιρό να συναντηθούμε.
Βρέθηκα να ακολουθώ το πρόγραμμα της επίσκεψης. Η πρώτη στάση έγινε στο ανάκτορο της Κνωσού, όπου παρά την αρχική τυπικότητα, όλη η αποστολή φάνηκε να χαλαρώνει και να απολαμβάνει την επίσκεψη, θυμίζοντας μου αρκετά τους Ιάπωνες με τις πολλές φωτογραφίες που τραβούσαν.

Μετά, στο πρόγραμμα ήταν μετάβαση στα Πεζά, όπου έγινε  επίδειξη ραβδίσματος ελαιοδένδρων, ενώ ο Πρόεδρος της Κίνας δεν δίστασε όπως βλέπετε και από την φωτογραφία, να δοκιμάσει την τεχνική του ραβδίσματος με ελαιοραβδιστικό.
Οταν κάποιος αναφέρθηκε στο “έχτρα παρθένο ελαιόλαδο”, η απάντηση ήταν πως αυτό που γνωρίζει είναι πως το Κρητικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο στον κόσμο και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που ένα τέτοιο προϊόν έχει.
Να συμπληρώσω ότι σίγουρα υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη οργάνωση προώθησης…
Για παράδειγμα, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο κατάστημα του συνεταιρισμού αλλά και στο τυποποιητήριο, αλλά κανείς δεν βρέθηκε να ετοιμάσει μερικά δώρα για τους υψηλόβαθμους επισκέπτες, την συνοδεία τους, αλλά και τους ξένους δημοσιογράφους. Πόσο άραγε θα ήταν το κόστος;
Εχω την εντύπωση ότι αυτό το κενό πήγε να καλύψει η Υπουργός Εξωτερικών, όταν πήρε την πρωτοβουλία να δωρίσει μερικά από τα προϊόντα που υπήρχαν στα ράφια.

Απ’ ότι έμαθα, υπάρχει μια ιδιαίατερη συμπάθεια προς την Κρήτη, η οποία έχει εκφραστεί και κατά το παρελθόν με ανάλογες επισκέψεις. Μάλιστα ότι ο συνδιασμός με τον θαυμάσιο καιρό, είχε σαν αποτέλεσμα ενθουσιώδη σχόλια.

ΥΓ: Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, μη ξεχνάμε ότι παρά τα βήματα που έχουν γίνει, δεν παύει το καθεστώς της Κίνας να είναι ολοκληρωτικό και χρειάζεται να γίνουν πολλά στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.