Οι λαθροθήρες και το επεισόδιο…

Share

Εβαλα προ ημερών ένα quiz σχετικά μ΄ένα επεισόδιο που έγινε στο Καθαρό της Κριτσάς1 πριν μερικές μέρες.

Αυτό που γνωρίζω είναι πως οι λαθροθήρες έπεσαν πάνω σε έλεγχο από δύο άτομα μεταξύ των οποίων και Πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου. Ενας από του λαθροθήρες πυροβόλησε (δεν γνωρίζω προς ποια κατεύθυνση) προκειμένου να τους εκφοβίσει, ακολούθησε συμπλοκή με τα χέρια και πάνω στην συμπλοκή τραυματίστηκε ο θυροφύλακας.

Ενημερώθηκε η ασφάλεια η οποία ενεπλάκη και αυτή στο επεισόδιο αλλά απ’ ότι με πληροφόρησαν, τα γεγονότα δεν καταγράφηκαν όπως έγιναν κατόπιν παρέμβασης που υπήρξε προς τους εμπλεκόμενους.

Μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα και να μην έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκρινόμαστε με άλλους νομούς, αλλά θεωρώ σχεδόν απόλυτα βάσιμα τα παραπάνω μια και όπως ανέφερα και την προηγούμενη φορά, οι πληροφορίες μου είναι διασταυρωμένες…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

6 Σχόλια

 1. Ο/Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

  Περίμενα αρκετές ημέρες προκειμένου να δημοσιευτεί από κάποιον το θέμα .Είμαι ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας που ενεπλάκη στο περιστατικό .Οι πληροφορίες σας είναι εντελώς λάθος και αβάσιμες .Καμία παρέμβαση δεν υπήρχε προς εμένα προκειμένου να καλύψω το περιστατικό ούτε και προς τον υπεύθυνο θήρας και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ του συλλόγου .Θα έπρεπε να διασταυρώνετε σωστά τις πληροφορίες σας και αν αυτές είναι από αξιωματικούς της αστυνομίας να είναι επώνυμες .Οι πληροφορίες σας πιθανό να είναι διασταυρωμένες, αλλά από άσχετους με το θέμα , μιας και εμένα προσωπικά και τον αντιπρόεδρο δεν τον ενόχλησε κανείς από εσάς για να μάθει τα πράγματα όπως είναι (δεν ξέρω αν επικοινώνησε κάποιος με τους εν λόγο λαθροθήρες).Οι καταθέσεις μας είναι στην αστυνομία και όποιος έχει πρόσβαση νόμιμα η μη , μπορεί να τις βρει και να μάθει την αλήθεια όπως είναι πραγματικά .Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως ενεπλάκη ο εισαγγελέας αμέσως στην υπόθεση και το θέμα δεν μπορεί να θαφτεί ούτος η άλλος .Πολλοί ίσως νομίζουν ότι οι εμείς οι θηροφύλακες δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας .Είναι λάθος .Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια ή απόδειξη εδώ είμαστε .

 2. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Και εσύ ανώνυμα γράφεις και δεν μπορώ να γνωρίζω αν είσαι το πραγματικό πρόσωπο.
  Αν πράγματι είσαι ο θυροφύλακας (και όχι κάποιος που δεν θα τον βόλευε η αποκάλυψη των γεγονότων), εκείνο που δεν λες, είναι αν πράγματι πυροβόλησαν για εκφοβισμό, αν υπήρξε συμπλοκή, αν ανακατεύτηκε η ασφάλεια.

  Σε ότι αφορά το θέμα της λαθροθηρίας, από κανέναν (ούτε και μένα) υπήρξε υπόνοια συγκάλυψης της, ούτε και η ανάρτηση μου αφορούσε αυτό το γεγονός, αλλά ότι το ζήτημα ήταν κάτι περισσότερο από μια συνήθη (κατά τα άλλα) υπόθεση λαθροθηρίας.

  Οσο για την ενημέρωση, δεν νομίζω ότι ήταν από άσχετους. Πάντως διατήρησα μια αμφιβολία, που όμως παρά το σχόλιο σου, δεν είδα να αρνείσαι κατηγορηματικά τα γεγονότα που ανέφερα.

  Τέλος, να σημειώσω ότι το Ιστολόγιο είναι προσωπικό και όχι δημοσιογραφικό δεν είμαστε πολλοί, είμαι ένας και θα επαναλάβω ότι μακάρι όσα έχω γράψει να μην είναι αληθή. Προτιμώ να διαψευστεί παρά να δεχθώ ότι η κοινωνία μας μιμείται άλλα “ήθη”…

 3. Ο/Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

  Φυσικά και δεν μπορείτε να ξέρετε ποιος είμαι ,για αυτό θα πρέπει να ενημερώνεστε καλύτερα .Αν αντί να γράφετε ανακρίβειες ενημερωνόσασταν από αυτούς που πρέπει δεν θα χρειαζόταν να γράψετε την φράση «Όσο για την ενημέρωση, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ότι ήταν από άσχετους.»Όσον αφορά το αν αρνούμαι τι έγινε , όχι δεν το αρνούμαι .Ο λόγος που γραφώ όλα αυτά είναι το ότι αναφέρετε συγκάλυψη , και ότι υπάρχουν ανακρίβειες .
  Και εφόσον θέλετε ,θα σας πω εγώ πως έγινε για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας .
  Την 6 Νοεμβρίου 2008 και περί ώρα 22:30 και ενώ βρισκόμασταν σε υπηρεσία στο Καθαρό Κριτσας Αγίου Νικολάου Κρήτης , αντιληφθήκαμε αυτοκίνητο να κινείτε ύποπτα .Πλησιάσαμε για να το σταματήσουμε και να κάνουμε τον προβλεπόμενο από το νόμο έλεγχο.
  Εφόσον είχαμε καλή οπτική επαφή με το εν λόγο όχημα , καθώς ερχόταν προς το μέρος μας από δρόμο που ήταν αδιέξοδο , ανάψαμε τα φώτα και τον φάρο για να σταματήσει .Το αυτοκίνητο σταμάτησε στα 10 μέτρα μπροστά από το δικό μας και είδαμε ότι κάποιος ήταν στην καρότσα με όπλο . του φώναξα να κατέβει αλά αντί αυτού άρχισε να τρέχει προς την απότομη πλαγία του δρόμου .του ξαναφώναξα να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα .Αναγκάστηκα να τον καταδιώξω με τα πόδια .Ενώ ήμουν πίσω του στα 2-3 μέτρα έπεσε και ταυτόχρονα το όπλο του εκπυρσοκρότησε ( κατά λάθος ή για εκφοβισμό ρωτήστε τον ίδιο) Σχεδόν ταυτόχρονα έπεσα και εγώ παραπατώντας , με αποτέλεσμα βαρύ διάστρεμμα στο πόδι και μερικά ράμματα στο πρόσωπο .Ενώ προσπαθούσα να σηκωθώ τον ρώτησα αν είναι καλά μιας και ήταν μπρούμυτα με το όπλο κάτω από το σώμα του αναίσθητος .Δεν μου απαντούσε και σύρθηκα προς το μέρος του για να βεβαιωθώ ότι είναι καλά .δεν μου απαντούσε και φώναξα τον συνοδηγό μου να καλέσει ασθενοφόρο γιατί μάλλον χτυπήθηκε από τον πυροβολισμό .ενώ προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να τον ανασηκώσω σηκώθηκε πάνω και προσπάθησε να διαφύγει με το όπλο κατάφερα μετά από συμπλοκή 1 λεπτού και ενώ παλεύαμε για το όπλο να του το ανοίξω και να βγάλω από μέσα τα φυσίγγια .φώναξα τότε τον συνοδηγό μου να κατέβει κάτω να του το πάρει ενώ ταυτόχρονα τον κρατούσα να μην φύγει ( σε όλη την σκηνή ήμουν στο έδαφος εφόσον δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου).πήραμε το όπλο και με την βοήθεια του συναδέλφου μου ανέβηκα πάνω στον δρόμο και είδαμε ότι το αυτοκίνητο είχε μετακινηθεί περί τα 100 μέτρα πιο κάτω .Ήρθε γερανός και παρέλαβε πει τόπου το όχημα και η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό .Ο άλλος δεν ξέρουμε τι έγινε γιατί μαζεύτηκε ντόπιος κόσμος από το καθαρό και χάθηκε ανάμεσα τους .( φυσικά και δεν μπορούσε ο συνάδελφος μου να τον κρατήσει και να ασχοληθεί μαζί του μιας και ήμουν τραυματίας και δεν με άφηνε μόνο μου ) .Τέλος έγιναν μηνύσεις και στους 2 μιας και έχουμε τα στοιχειά τους το όπλο και το όχημα .Και όλες οι λεπτομέρειες από το συμβάν έχουν ειπωθεί στης καταθέσεις μας στην αστυνομία .Δεν έγινε τίποτα λιγότερο η περισσότερο .Το αρμόδιο δικαστήριο θα αναλάβει την υπόθεση και θα πράξει τα νόμιμα .
  Αυτά έγιναν και αυτές είναι οι καταθέσεις μας αν κάποιος έχει ακόμα υπόνοιες για συγκάλυψη προσωπικά δεν μπορώ να του αλλάξω γνώμη .
  Αν έχετε κάτι να ρωτήσετε η αν κάτι δεν σας κάθετε καλά είμαι στην διάθεση σας .Και να ξέρετε ότι οι θηροφύλακες κάνουν την δουλειά τους σωστά και υπεύθυνα και δεν έθαβαν ποτέ ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό .

 4. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Η πληροφόρηση ήταν ότι η συμπλοκή προηγήθηκε του τραυματισμού. Και αυτό μετέφερα με την ευχή να μην είναι έτσι (“…Μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα…”).

  Αναρωτιέμαι γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα παρά τη σοβαρότητα του γεγονότος (όπως και ο ίδιος παραδέχεσαι), αλλά και λόγω του σοβαρού κινδύνου που απ’ ότι φαίνεται διέτρεξε η ζωή σας εξ αιτίας του πυροβολισμού.

  Να τονίσω ότι δεν θεωρώ (ανεξάρτητα γεγονότων) ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας ή ότι δεν επιδιώχθηκε η σύλληψη των λαθροθήρων. Αν έτσι ήταν, θα το είχα καταγγείλει ευθέως. Νομίζω μάλιστα, ότι κάνατε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε να κάνετε.
  Το ότι αναφέρθηκα σε πυροβολισμό και συμπλοκή επιβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησα πως αμελήσατε το καθήκον. Το αντίθετο. Ενα ήταν το σημείο τριβής και αυτό αφορά την σειρά τον γεγονότων και αν αυτά αναφέρθηκαν όπως ακριβώς έγιναν.

  Για μένα τέτοια συμβάντα θα πρέπει να λαμβάνουν διαστάσεις με επίσημες ανακοινώσεις, ώστε να μην υπάρχουν και υπόνοιες για άλλα πράγματα…

 5. Ο/Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ λέει:

  Να είστε σίγουροι ότι αναφέρθηκαν όπως έγιναν και όχι μόνο αυτό αλλά από τώρα και στο εξής η δουλειά μας θα γίνετε με ακόμα περισσότερο ζήλο όχι μόνο από εμένα αλλά και από συναδέλφους μου οι ποίοι πραγματικά πιστεύω ότι με βοήθησαν και με βοηθούν πριν και μετά το περιστατικό όσο κανείς άλλος .Ίσως να μην ξέρετε ότι το δικό μου περιστατικό είναι ένα από αυτά που έχουν πάρει διαστάσεις .υπάρχουν άλλα σοβαρότερα και μιλώ για την περιοχή μας ,που δεν έχουν ακουστεί ποτέ μιας και υπάρχει μια γενικότερη τάση μυστικοπάθειας όσον αφορά την λαθροθηρία , η οποία είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα για το περιβάλλον και όχι μόνο, άσχετα αν πολλοί το παίρνουν αψήφιστα .Αρκετοί είναι αυτοί που το κάνουν επάγγελμα ‘’σκουπίζοντας ‘’ κυριολεκτικά περιοχές με αποτέλεσμα να πλουτίζουν ης βάρος της πανίδας και των νόμιμων κυνηγών οι οποίο πληρώνουν κάθε χρόνο αρκετά χρήματα για να κάνουν το χόμπι τους .Και δεν είναι μόνο η άδεια η οποία κοστίζει 120 – 140 ευρώ , αλλά είναι καύσιμα , φυσίγγια , όπλα , ώρες , ατυχήματα , οχήματα , συντήρηση σκυλιών και πολλά άλλα .Ξέρω ότι πολλοί δεν συμφωνούν με εμένα και ότι αρκετοί θα με πουν πωρωμένο η δε ξέρω πως . Δεν κάνω την δουλειά μου με υπερβάλλω ζήλο και όσους έπιασα παράνομους για μικροπαραβάσεις ( και οι συνάδελφοι μου)το ξέρουν αυτό ,δεν έχω μηνύσει ποτέ κάποιον επειδή έβγαλε τα σκυλιά του για εκπαίδευση εκτός περιόδου κυνηγιού , ούτε επειδή σκότωσε 2 η 3 λαγούς στο κυνήγι αντί για 1 , ούτε επειδή είχε 5 άρα καραμπίνα αντί για 3 άρα .Όλα τα παραπάνω απαγορεύονται φυσικά από τον νόμο αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι σοβαρά .Τα σοβαρά είναι αυτά που έγιναν στο συγκεκριμένο περιστατικό και γίνονται κατά καιρούς .Εμείς σαν θηροφύλακες το μόνο που ζητάμε είναι περισσότερα άτομα , και να είμαστε οπλισμένοι μιας και έχουμε να κάνουμε με οπλισμένους λαθροθήρες και ότι καρυδιάς καρύδι , σε περιοχές που η αστυνομία δεν τολμά να πατήσει και ας έχει τα άτομα και τον οπλισμό .Τέλος όσον αφορά το Καθαρό είναι μια δύσκολη περιοχή. Η λαθροθηρία έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια μιας και δώσαμε μεγάλη έμφαση σε αυτή και εγώ και ο σύλλογος και οι συνάδελφοι μου από της γύρο περιοχές .(χωρίς τους συναδέλφους από Ιεράπετρα και Νεάπολη σήμερα θα είχαμε καταστάσεις 2 ου παγκόσμιου εκεί πάνω )αυτή την στιγμή που μιλάμε είμαι με αναρρωτική τουλάχιστον για 2 μήνες και οι συνάδελφοι μου είναι που καλύπτουν και την περιοχή μου ασταμάτητα και με περισσότερο ζήλο από πριν λόγο του περιστατικού .Να νε καλά τα κοπέλια . Αν τους ρωτήσετε θα σας πουν όλοι τα δικά τους αμέτρητα τέτοια περιστατικά και μάλιστα σοβαρότερα από το δικό μου .Ξέρω ότι ποτέ κανείς δεν θα μας δώσει μετάλλιο μιας και το έργο μας είναι για τους περισσότερους ασήμαντο .Ξέρω ότι κανείς δεν θα πληρώσει το καμένο αυτοκίνητο του προηγούμενου θηροφύλακα , ούτε το καμένο αυτοκίνητου του μέλλους του συλλόγου της Νεάπολης , ούτε την τουφεκιά στο πρόσωπο του θηροφύλακα του Λασιθίου , ούτε την τουφεκιά στο πρόσωπο του προέδρου του αγίου Νικολάου , ούτε τα μαχαιρωμένα του λάστιχα , ούτε της κομμένες μηλιές μέλους του συλλόγου αγίου Νικολάου , ούτε της καθημερινές απειλές στα κινητά μας και στην οικογένεια μας πολλές φορές .Τέλος , είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρατε πολλά από αυτά και αλλά σοβαρότερα που δεν μπορώ να τα αναφέρω .Και αν ενδιαφέρεστε πραγματικά να τα μάθετε κάντε τον κόπο και πάρτε ένα τηλέφωνο τους θηροφύλακες συναδέλφους και πιστεύω ότι θα σας τα πουν οι ίδιοι (όχι με απόκρυψη οι λόγοι αναφέρθηκαν παραπάνω .Δεν τολμάμε να σηκώσουμε τηλεφώνημα με απόκρυψη ).Τα πράγματα είναι λοιπόν ποιο σοβαρά απ ότι νομίζετε .Συγγνώμη αν σας κούρασα , αλλά βρήκα ευκαιρία να πω αυτά που θέλω και να τα δει κάποιος. Και δεν τα λέω για να μας λυπηθείτε τα λέω γιατί μόλις ξαναμπώ στο τζιπάκι της υπηρεσίας ( και πάρτε το σαν δήλωση ) τρέμετε λάθρες έρχομαι .Και επειδή δεν βοήθα ούτε το κράτος ούτε κανείς ίσως δουν θηροφύλακες να λειτουργούν με τις δικες τους μεθόδους από τώρα και περά .

 6. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Καθόλου δεν κούρασες και νομίζω ότι ήσουν αρκετά περιγραφικός.
  Μια επισήμανση θα κάνω μόνο. Πράγματι δεν γνωρίζουμε “άλλα σοβαρότερα” και κακώς δεν δημοσιοποιείτε. Αν το κάνατε, τότε θα είχατε και μεγαλύτερη αναγνώριση, αλλά και περισσότερη βοήθεια από τους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.