Ανακύκλωση στην πηγή

Share

Για ένα ακόμα σχόλιο μου γίνεται αφορμή το portal του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αυτή τη φορά αφορά μια είδηση που έχει σχέση με την ανακύκλωση:

O Βύρωνας θα είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που ξεκινά με δικά του μέσα σύστημα επεξεργασίας των απορριμμάτων με στόχο τη διαλογή των υλικών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο) στην πηγή και τη συλλογή τους σε ειδικούς κάδους… Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει... «σκουπιδοφάγους»… θα φέρουν τη σήμανση της ανακύκλωσης και θα έχουν ειδική υποδοχή, προκειμένου να συγκεντρώνουν τα υλικά είτε αυτά είναι χαρτί, είτε πλαστικό είτε γυαλί…

Πρόταση για διαλογή στην πηγή είχε κάνει και συνδυασμός της μειοψηφίας στον Δήμο Αγίου Νικολάου, που δεν υιοθετήθηκε από τη νέα δημοτική αρχή.
Χαίρομαι όμως που την βλέπω να προχωρά σε μια άλλη περιοχή της Ελλάδας στον Βύρωνα1. Τυγχάνει μάλιστα ο Δήμαρχος  Νίκος Χαρδαλιάς να είναι φίλος από τα παλιά και με ευχαρίστηση διάβασα για την πρωτοβουλία που πήρε. Με την ίδια ευχαρίστηση διαβάζω νέα και από άλλους δήμους, που και εκεί παλιοί φίλοι βρίσκονται στο τιμόνι τους και αποδεικνύουν με την παρουσία τους, ότι νέοι άνθρωποι με σύγχρονες ιδέες, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο έργο τους.

Ισως κάποια στιγμή στο μέλλον δούμε και εμείς με μια άλλη οπτική τα πράγματα και αντί προθέσεων, να δούμε περισσότερα έργα και καλύτερα αποτελέσματα. Οπως ελπίζω να υπάρξουν νέοι άνθρωποι που να ενδιαφερθούν για τον Δήμο μας και με την ενεργό συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην χάραξη μιας άλλης πορείας.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.