Αχρείος συνδικαλισμός και θεσιθηρία εξουσιομανούς

Share

Είναι πολύ δύσκολο επιμένεις να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο, όταν βρίσκεις σθεναρή αντίσταση από βολεμένους. Αλλά δεν φημίζομαι πως είμαι από αυτούς που τα παρατούν.
Υπήρξα και κατά το παρελθόν, χρόνια πίσω, μέλος ΔΣ νοσοκομείου και η παρούσα συμμετοχή, μου έδωσε την δυνατότητα να κάνω συγκρίσεις. Ηταν και ευκολότερο να μπω στο κλίμα.
Προσπαθώ να έχω καλή γνώση των πραγμάτων για όλες τις μονάδες του νομού, όμως εκ των πραγμάτων έχω καλύτερη επαφή με το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Είναι άλλωστε το μεγαλύτερο και δίπλα στο “σπίτι μου”, οπότε μπορώ να διαθέτω ευκολότερα προσωπικό χρόνο για τις ανάγκες του.
Μπορώ να σχολιάσω αρκετά, όμως κάποια είναι περισσότερο σοβαρά. Οι εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν υπεύθυνα την δουλειά τους. Ομως δεν παύει να υπάρχει και μια ομάδα που αντιστέκεται σε αλλαγές. Ακόμα και στην προσπάθεια εθελοντικής προσφοράς κάποιοι συνδικαλιστές είναι εναντίον. Υπήρξε δε τμήμα καταγγελίας γιατί ο γράφων βρίσκεται καθημερινά στο νοσοκομείο!
Δεν μας είπε βέβαια το άσπονδο δίδυμο,  τι έπραξαν κατά το παρελθόν, όταν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ έδινε πραγματικά εντολές και τρομοκρατούσε εργαζόμενους. Πόσες καταγγελίες έκαναν στην ΠΟΕΔΗΝ; Καμία. Μούγκα στη στρούγκα και οι δύο. Αλλά τότε, ήταν από τον ίδιο κομματικό χώρο, ενώ αργότερα για άλλους λόγους (ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου), συνεχίστηκε η ίδια ανοχή.

Υπάρχει συνδικαλιστής (Νο1) που βλέπει με πολύ κακό μάτι όσα γίνονται. Επενδύει στην καταστροφή και μάλλον ενοχλείται από όσα θετικά γίνονται. Χαλούν το αφήγημα που έχει στο κεφάλι του. Γιατί ένα μέλος του ΔΣ να βοηθά περισσότερο από τις τυπικές του ανάγκες; Γιατί να προσφέρει εθελοντική εργασία; Γιατί να βοηθά με τις τεχνικές γνώσεις και την εμπειρία του;  Γιατί να μετέχει σε προσπάθειες άμβλυνσης ακόμα και συγκρούσεων μεταξύ συναδέλφων;
Εφτασε λοιπόν στο σημείο να στηρίζει και να βάζει ζήτημα, βασιζόμενος σε ένα κατάπτυστο και συκοφαντικό κείμενο, που αν άλλος ήταν ο θιγόμενος, θα έπρεπε να είχε ζητήσει την δίωξη του συντάκτη του (αλλά και εναντίον του αδίστακτου που συνηγόρησε) γιατί απείλησε την ζωή του, κατά την διάρκεια συνάντησης κατόπιν καταγγελίας για bullying μεταξύ εργαζόμενων. Οταν όμως λίγο καιρό αργότερα υπήρξε επεισόδιο με χειροδικία, σιώπησε ο συνδικαλισταράς. Τι αν το μέλος του ΔΣ, προσπαθούσε να απαλειφθούν συμπεριφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό;

 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, στηρίζει τώρα άτομα που μέχρι πρότινος κατηγορούσε πίσω από την πλάτη τους, ακόμα και για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, δεν το έχει σε τίποτα να απειλεί και να πιέζει συναδέλφους του, ακόμα και προϊσταμένους, για να λάβει συγκεκριμένη στάση.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, καλύπτει συναδέλφους του με μαϊμού αναρρωτικές, εις βάρος των ευσυνείδητων συναδέλφων του.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, για λόγους εμπάθειας καταγγέλλει και διασύρει συναδέλφους, που με υπευθυνότητα ασκούν τα καθήκοντα τους, ενώ κάποιους τους τρομοκρατεί, απειλεί και επιχειρεί να τους αποτρέψει να βοηθούν το νοσοκομείο.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, προτιμά να κλείσει η ΜΤΝ και να πηγαίνουν οι ασθενείς σε ιδιωτική μονάδα. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η υποκίνηση εργαζόμενων να αρνηθούν να πάνε στην μονάδα ή σε περίπτωση εργαζόμενης που πήγε, να θέλουν να φύγει.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, σιωπά (αν δεν είναι ο ίδιος αυτός που κρύβεται πίσω από την καταγγελία στην Αρχή Διαφάνειας, είτε ως καταγγέλλων είτε ως ηθικός αυτουργός, άλλωστε ο ίδιος είχε κάνει καταγγελία σε συνέλευση του συλλόγου) στο ζήτημα που μπαίνει αν δικαιούται επίδομα στην ΜΤΝ συνάδελφος του, που έχει μετακινηθεί προσωρινά σε νοσηλευτικά καθήκοντα.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, την ίδια στιγμή, καλύπτει παράνομα επιδόματα αρκετών χιλιάδων ευρώ που λάμβανε (πχ) για χρόνια σύζυγος στενού του φίλου, ενώ γνωρίζει το ζήτημα. Γιατί δεν ζητά την επιστροφή τους; Εκτός και η “νομιμότητα”, έχει να κάνει με το αν συμπαθεί ή αν αντιπαθεί κάποιον.
 • Ο ίδιος συνδικαλισταράς, απειλούσε συνάδελφο επειδή πρόσφερε εθελοντική εργασία, ότι θα βρει τον μπελά του με τον επόπτη εργασίας, ότι είναι παράνομη η πρόσληψη του και πως θα του κάνει ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή.

Μάλιστα είχε το θράσος να ζητήσει κατά το παρελθόν από την ΠΟΕΔΗΝ να στείλει διαμαρτυρία στο υπουργείο. Σε συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο της, μου δήλωσε ότι παραπλανήθηκε και μου ζήτησε συγνώμη. Κάτι που φαίνεται και από ένα τυπικό έγγραφο που είχε αποστείλει προ καιρού προς τον σύλλογο, όπου καμία αναφορά στο πρόσωπο μου δεν υπήρχε.

Πρόσφατα, με αφορμή την κατάσταση στου ανελκυστήρες του νοσοκομείου, όπου κάποια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, παρότι έχουν περάσει μήνες, όπου υπάρχουν ζητήματα για την ασφάλεια των εργαζόμενων, ασθενών και επισκεπτών, είχα μια έντονη συζήτηση με τον εργολάβο, αφού ο υπεύθυνος (συνδικαλισταράς Νο2) δεν έχει φροντίσει να επιλυθούν (όπως και πολλά άλλα). Στο τελευταίο γεγονός θα μπορούσε να προκληθεί ανάφλεξη λαδιού που είχε χυθεί στον θάλαμο. Ποιος θα προλάβαινε να απεγκλωβίσει τον ή τους ευρισκόμενους μέσα, σε τέτοιο ενδεχόμενο;
Υπάρχουν και άλλα ζητήματα με τους ανελκυστήρες, παρόλα αυτά, ο υπεύθυνος υπογράφει πως όλα καλά, να πληρωθεί ο εργολάβος. Το ίδιο έπραξε και στο τελευταίο σοβαρό περιστατικό, ενώ ουδείς επέβλεψε την επισκευή, παρά την εντολή του διοικητή να του παραδοθεί πόρισμα για την αιτία.

Μάλιστα ο συνδικαλισταράς Νο1, είχε το θράσος να παρέμβει και να μου φωνάζει γιατί επέπλητα τον εργολάβο που είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του, αναφέροντας του όλα τα προβλήματα που χρονίζουν, αντί να στηρίξει, κάτι που θα ήταν προς όφελος της ασφάλειας εργαζόμενων, ασθενών, επισκεπτών.
Από την πλευρά του, ο συνδικαλισταράς Νο2, προσπαθούσε να υποβαθμίσει τα προβλήματα με τον εργολάβο. Πολλά από τα οποία έχουν επισημανθεί αλλά δεν έχει φροντίσει να επιλυθούν, ίσως δεν του είχαν ζητηθεί και από τον υπεύθυνο. Ετσι λειτουργούν δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν δώσει και έναν όρκο.
Υπάρχουν αρκετά σοβαρά ζητήματα, υπάρχει αδιαφορία τόσο για το πρόβλημα, όσο και για το κόστος όταν τελικά αναγκαστούν να προχωρήσουν. Και εκεί βεβαίως δεν θέλουν έλεγχο. Αραγε γιατί; Ενοχλεί η διαφάνεια; Το δικαίωμα του ΔΣ, που εγκρίνει, να έχει γνώση;
Υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας
εργαζόμενων, ασθενών, επισκεπτών, που δεν επιλύονται παρά την πίεση και τα έγγραφα που έχουν σταλεί. Ποια η θέση του προέδρου των εργαζόμενων; Γιατί σιωπά; Ή μήπως επενδύει σε μια πιθανή τραγωδία;
Παίζει ρόλο, ότι ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας είναι στο ΔΣ του συλλόγου εργαζόμενων; Υπάρχει ασυλία; Τι κρύβεται πίσω από την σιωπή;

Περίπτωση όπου για εργασίες έφεραν προσφορά 2.500 ευρώ, μετά την αντίδραση μου 1.800, τελικά έγιναν με κόστος υλικών ούτε 70 ευρώ και ένα απόγευμα εθελοντικής εργασίας! Πόσο άραγε θα ήταν το εργολαβικό κέρδος (που συνέχεια αναμασά ο υπεύθυνος) για να δικαιολογεί αρπαχτές;
Πρέπει να γίνεται οικονομία, χωρίς βεβαίως έκπτωση στην ποιότητα. Και αυτό είναι εφικτό αρκετές φορές, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και βούληση.
Κάποιοι λοιπόν δεν θέλουν στα πόδια τους κανέναν που να έχει τεχνικές γνώσεις, ούτε του πραγματικού κόστους, ώστε να ξέρουμε ποιος μας κλέβει με μεγάλο καπέλο, ώστε εν τέλει να κριθεί, αν είναι αναγκαίο, ασύμφορος ο διαγωνισμός.
Πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις με κόστος, να μην βρίσκονται από την τοπική αγορά ενδιαφερόμενοι; Είναι τυχαίο;

Γιατί υπάρχει σθεναρή άρνηση από υπεύθυνο, για χορηγίες σε κάποιους τομείς; Τι υπόνοιες δημιουργεί αυτό;

Κάποιοι ενοχλούνται από την προσπάθεια να υπάρχει οικονομία και έλεγχος για που και πως χρησιμοποιούμε τα χρήματα του φορολογούμενου. Και τα έχουν βρει με άλλους, που θέλουν να ελέγχουν παρασκηνιακά το νοσοκομείο, μέσω επιλογών που είχαν προτείνει ή συναινέσει και που δεν τους ακολουθούν στις ακρότητες τους. Που ενοχλούν ακόμα και ξημερώματα με τηλέφωνα και μηνύματα, που απειλούν, που παρεμβαίνουν ακόμα και στην προσπάθεια μετακίνησης προσωπικού για κάλυψη αναγκών ακόμα και επιτακτικών.
Ασκούν χείριστης μορφής “συνδικαλισμό”, εις βάρος άλλων εργαζόμενων, αλλά και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Κάποιοι προσθέτουν αφειδώς υπερωρίες σε άτομα που κοιτάζουν το ρολόι για να φύγουν, ενώ παράλληλα δεν προσέρχονται στην εργασία τους εγκαίρως. Ποιος τους πληρώνει; Φυσικά όχι αυτοί που παρανομούν, αλλά ο Ελληνας φορολογούμενος.

Επανήλθαν λοιπόν οι συνδικαλισταράδες, με νέο έγγραφο, με αφορμή και το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, όπου αυτή την φορά, επειδή ήταν και τα ψηφαλάκια στη μέση, εστάλη το έγγραφο όπως το ήθελαν, κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, γιατί έχουν πλέον πάρει χαμπάρι τι παίζεται. Εγινε βέβαια ο πρώτος ρεζίλι, αφού ευθέως αναφέρθηκε στο ανώτατο όργανο, πως η όλη ιστορία έχει να κάνει με προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, πως δεν αφορούν, ούτε μπορεί να τις φέρνει στην ΠΟΕΔΗΝ, και να τις κρατήσει σπίτι του.
Η απόλυτη ξεφτίλα συνδικαλιστή,
να χρησιμοποιεί την ιδιότητα του για ποταπές σκοπιμότητες, όπως και του οργάνου, εν γνώση του κατιναριού, να λαμβάνει τέτοια απόφαση.

Εχει τελειώσει το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και χτυπά το τηλέφωνο μου. Στην άλλη άκρη εργαζόμενος νοσοκομείου. Μου λέει, με πήρε ο τάδε (γνωστός και μη εξαιρετέος) εκτός εαυτού και με “απειλούσε πως θα με γ….ει όπου με πετύχει”. Θρασύς, τραμπούκος, φασίστας, που αρνείται δημοκρατικές διαδικασίες.

Αρέσει ή όχι, γραφικοί ακροαριστεροί, νοοτροπίας Λαφαζάνη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, δεν μπορούν να δίνουν τον ρυθμό. Οι ακραίες αντιλήψεις τους, δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν λύνονται με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, κραυγές, καδρόνια και μολότοφ. Χρειάζεται συνεργασία και κλίμα αμοιβαίας κατανόησης. Πιο πολύ ψωμί τρώγεται με το μέλι, παρά με το ξύδι. Και σίγουρα, αφήνοντας τα οικογενειακά προβλήματα στο σπίτι.  Αρκετά.

Να το πάμε όμως και σε επίπεδο εκπροσώπησης των εργαζόμενων. Ενα παράδειγμα. Είναι δυνατόν σε έναν ολόκληρο νομό, να υπάρχει μόνο ένας ικανός; Που να είναι:

 1. Στην διοίκηση μιας πανελλήνιας συνδικαλιστικής οργάνωσης: “ΜΕΤΑ” (ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής) Υγειονομικών
 2. Εκπρόσωπος της “Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης”
 3. Πρόεδρος στον Σύλλογο Νοσηλευτών Λασιθίου
 4. Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων ΓΝΑΝ
 5. Στο Επιστημονικό Συμβούλιο ΓΝΑΝ
 6. Εκπρόσωπος στο ΔΣ των νοσοκομείων
 7. Αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ
 8. Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ
 9. Και τέλος, το κερασάκι, η σύζυγος του στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Λασιθίου.

Ολοι οι υπόλοιποι, άχρηστοι; Ανίκανοι; Λίγοι; Τι φταίει; Πόσες καρέκλες χρειάζονται για να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες και η εξουσιομανία;
Είναι λοιπόν στο “ΜΕΤΑ” μια συνδικαλιστική οργάνωση[1. Σύνδεσμος στο “ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής”] που πρόσκειται στο ακροαριστερό κόμμα της Λαϊκή Ενότητας[2. Σύνδεσμος wikipedia για το “ΜΕΤΑ”], και για να είναι περισσότερο προσιτή η προσέγγιση και να “χωρέσει” και άλλους, σε τοπικό επίπεδο έχει διαφορετική ονομασία, δήθεν ακομμάτιστη.
Αν και βρήκα μόνο σε ένα logo την ταύτιση “ΜΕΤΑ” με την “Αγωνιστική Κίνηση Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης” (αφού αποφεύγουν να το προβάλλουν), είναι υπαρκτή.
Μάλιστα, μαντέψτε, δεν είναι δύσκολο, η διαχείριση της σελίδας της συνδικαλιστικής παράταξης βρίσκεται εντός της οικογένειας του παραπάνω θεσιθήρα (φτάσαμε αισίως στην 10η θέση).
Φαίνεται η όλη υπόθεση, γενικά και ειδικά, έχει καταντήσει οικογενειακή υπόθεση. Τα δύο πρόσωπα παρακάτω, παρότι χρησιμοποιούν διαφορετικό επώνυμο, πρόκειται για ζεύγος (ακούγεται δε, πως ετοιμάζει ως διάδοχο του στην ΕΝΛ, τη σύζυγο του), επιβεβαιώνοντας όσα και παραπάνω έχω αναφέρει, και τα ερωτηματικά που έχω βάλει σχετικά με την δυνατότητα ύπαρξης και άλλων προσώπων, ικανών να βρίσκονται και αυτά στην πρώτη γραμμή.

Εχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα πρόσωπο συγκεντρωτικό, εξουσιομανές, που θέλει όλη την εξουσία στα χέρια του, σε απόλυτα ελεγχόμενα πρόσωπα ή σε άτομα που δεν μπορούν να του δημιουργήσουν πρόβλημα, που ψαρεύει σε θολά νερά και που εμπλέκει ακόμα και συνδικαλιστικά όργανα στις οικογενειακές του διαφορές. Αλαζονικό, που πιστεύει πως πρέπει πως οι άλλοι πρέπει να συμφωνούν με τις απόψεις του και να συμπλέουν απόλυτα μαζί του. Αλλά και αδίστακτο προκειμένου να πετύχει της φιλοδοξίες του. Που δεν έχει φραγμό και αναστολή προς τούτο.
Δεν μας λέει όμως, γιατί κρύβει την κομματική του ταυτότητα; Ντρέπεται;
Στον οίστρο του, προκειμένου να μετέχει στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Λασιθίου, επειδή υπάρχει νομικό κώλυμα, παρότι παραπλανητικά δήλωνε το αντίθετο, ψιθυρίζεται πως σκέφτεται να πάρει διαζύγιο από την συμβία του, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα. Να το δούμε αυτό και τι στον κόσμο!

Υπάρχει μια αντίδραση για δίκαιη αντιμετώπιση των εργαζόμενων. Δεν γίνεται να αμείβεται το ίδιο αυτός που κάνει πραγματικά υπερωρίες, με αυτόν που κάνει ακόμα και λειψή την βάρδια του.
Ολα αυτά και πολλά άλλα ενοχλούν. Χρειάζεται αρκετός χώρος για να αναφερθούν και να αναλυθούν όσα σοβαρά συμβαίνουν. Και βεβαίως κάθε ένας που προσπαθεί για το καλύτερο, που απαιτεί σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου, που επιδιώκει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δεν είναι συμπαθής όταν στέκεται εμπόδιο σε ιδιοτελείς σκοπιμότητες και αλλότρια συμφέροντα.

Ενας εσμός ετερόκλητων συμφερόντων, που για αλλότριους των συμφερόντων του νοσοκομείου λόγους, στενά προσωπικούς, οικογενειακούς, κομματικούς, ακόμα και με οικονομικές προεκτάσεις, έχουν συμπράξει και συχνά αντιτίθεται σε κάθε θετικό που επιχειρείται να γίνει και σε κάθε αλλαγή που επιβάλουν οι ανάγκες του νοσοκομείου και το δημόσιο συμφέρον. Ενίοτε μάλιστα το πράττουν με συκοφαντικές και ανέντιμες πρακτικές, ξύνοντας τον πάτο του βόθρου που έχουν ανοίξει.

Αρέσει ή όχι, έχουν γίνει πολλά. Είτε σε επίπεδο υποδομών, είτε σε εξοπλισμό, είτε σε προσωπικό. Καμία σχέση με το παρελθόν. Δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει πιέσει την κατάσταση και έχει απορροφήσει πόρους που θα μπορούσαν να είχαν διοχετευθεί σε άλλες ανάγκες της υγείας. Οση προσπάθεια και αν γίνεται να απαξιωθεί το έργο, όσα ψέματα και αν πουν, τα γεγονότα δεν αλλάζουν.
Συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα, αλλά η κατάσταση είναι καλύτερη από το παρελθόν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Η νομιμότητα, η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση, είναι το ζητούμενο. Οσο και αν υπάρχει αντίσταση, θα προχωρήσουν όσα είναι αναγκαία για το καλό της υγείας και των πολιτών.
Από εκεί και μετά, ουδείς μπορεί να προσποιείται πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει και τι κρύβεται από πίσω.

Είναι θετικό πως παρά το ουσιαστικό σαμποτάρισμα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να λύνονται σύντομα τα όποια προβλήματα. Και σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται, έστω και αν αυτό κοστίζει σε χρόνο και δημιουργεί αντιδράσεις από το κατεστημένο, ακόμα και με τις πλάτες του προέδρου του συλλόγου. Ο οποίος χρησιμοποιεί τις ιδιότητες που κατέχει, για να τις προσωπικές του διαφορές, για ιδιοτελείς λόγους, ακόμα και εις βάρος του νοσοκομείου. Κατάντια.
Αυτός είναι συνδικαλισμός; Θα ντρεπόμουν να φέρομαι έτσι. Αυτοί δεν έχουν τσίπα πάνω τους;

Εχω σιωπήσει αρκετά, ώστε να δώσω χρόνο στην λογική και την σύνεση, και μάλλον αυτό θεωρήθηκε αδυναμία.
Οφειλα
να τοποθετηθώ για κάποια ζητήματα, από τα αρκετά που είχα στην σκέψη μου, για να μάθουν και όσοι νοιάζονται πραγματικά για το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους του, τι συμβαίνει με μερικούς εργατοπατέρες και πως λειτουργούν ως τροχοπέδη.
Οφειλα να δώσω κάποιες απαντήσεις κυρίως σε ένα πρόσωπο, που άνανδρα, ανέντιμα και συκοφαντικά, πίσω από την πλάτη μου, χωρίς την δυνατότητα αντίλογου, με διασύρει εδώ και καιρό με τρόπο που μου στερούσε την δυνατότητα υπεράσπισης και αποκατάστασης της αλήθειας, που επίμονα βίαζε.
Εξαιρετικά χειριστικό και επίμονα πιεστικό, που δεν δέχεται την διαφωνία, χωρίς αίσθηση των ορίων,  δεν φαίνεται να έχει ηθικές αναστολές για να πετύχει τον στόχο του.
Οταν σε ραδιοφωνική εκπομπή ειπώθηκαν κάποια πράγματα, γιατί δεν έβαλε τον σύνδεσμο στην ομάδα των εργαζόμενων ο πρόεδρος, για να διαμορφώσουν άποψη; Στον μονόλογο είναι εύκολα τα πράγματα. Στον αντίλογο, υπάρχει ένα ζήτημα. Οποιος ακούσει, θα καταλάβει. Παραθέτω τους συνδέσμους[3. Σύνδεσμος σε συνέντευξη μου στον Ρ/Σ Λατώ FM][4. Σύνδεσμος σε παρεμβάσεις του κ. Μανουσάκη και δικές μου στον Ρ/Σ Λατώ FM].
Επιδιώκω την συνεργασία, τον συγκερασμό των απόψεων, όμως χωρίς αμοιβαίο σεβασμό και καλόπιστη διάθεση, είναι υποκρισία κάποιοι να λένε ότι στηρίζουν το νοσοκομείο. Προσωπικά, έχω καθαρή την συνείδηση μου. Πράττω με γνώμονα το συμφέρον του φορέα που μετέχω. Διαθέτω τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο μου ώστε να βοηθήσω. Γιατί αν υπάρχουν προβλήματα, θα τα βρούμε μπροστά μας. Θα τα υποστούμε οι ίδιοι, ο συγγενής, ο φίλος, ο συνάνθρωπος. Και πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Στους πρώτους να παρέχουμε τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες και τα απαραίτητα για την εργασία τους εργαλεία, και στην κοινωνία υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, ώστε καμιά ζωή να μην χάνεται άδικα.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.