Το Μεραμπέλλο υπάρχει για τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου;

Share

1. Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου φαίνεται έχει ρίξει βάρος σε περιοχές που πιστεύει πως θα μπορέσουν να στηρίξουν καλύτερα την υποψηφιότητα του ως βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Σε αυτές, φαίνεται δεν περιλαμβάνεται το Μεραμπέλλο. Παρότι δεν έχει επίσημο χρίσμα, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, και φαίνεται πως χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της αντιπεριφέρειας και τους διαθέσιμους πόρους φυσικά, για να στηρίξει τις επιδιώξεις του.
Και αν στον δήμο Αγίου Νικολάου κάποιοι βάζουν θέμα για υποψήφιο δήμαρχο, σε αυτό το ζήτημα ουδείς ομιλεί.

Σχολιάζεται, υπάρχει αρκετή γκρίνια για τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος φτάνει όπως φαίνεται, ακόμα και το τηλέφωνο να το σηκώνει μόνο σε όσους κρίνει ότι μπορούν να του φανούν χρήσιμοι, και όχι γιατί πρέπει να ικανοποιήσει πραγματικές ανάγκες και δεσμεύσεις. Στη ατζέντα του το Μεραμπέλλο βρίσκεται χαμηλά στην λίστα του.
Ισως βέβαια ρόλο να έχει παίξει και ότι προσπαθώντας να ασκήσει ατομική πολιτική, άνοιξε κόντρες, και αποφάσισε να τιμωρήσει την εδώ περιοχή. Ομως οι ανάγκες είναι υπαρκτές και όσο έχει την καρέκλα που του εμπιστεύτηκε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να είναι δίκαιος, να συνεργάζεται και να στηρίζει όλους τους φορείς για το κοινό καλό.

Συμφωνεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης με την πολιτική που ακολουθεί; Με τον ουσιαστικό παραγκωνισμό του Μεραμπέλλου και την εκμετάλλευση της θέσης που κατέχει για να προωθεί την βουλευτική υποψηφιότητα με την δική του ατζέντα;  Εκτός και παρέλειψε στον ορισμό του να συμπεριλάβει και την αρμοδιότητα του για το Μεραμπέλλο.

Συμφωνεί η οργάνωση του  ΚΙΝΑΛ στο Μεραμπέλλο, με αυτή την τακτική; Αν δηλαδή είναι υποψήφιος και εκλεγεί, ανάλογη πολιτική θα ακολουθεί και ως βουλευτής; Να ξέρουν και οι εν Μεραμπέλλο ψηφοφόροι ποιο κόμμα και ποιον υποψήφιο να στηρίξουν.

Προφανώς και δεν υπάρχει πρόθεση αντιπαράθεσης με τους παραπάνω, αλλά είναι αυτοί που έχουν λόγο στην περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη και εν δυνάμει υποψήφιου βουλευτή και πρέπει να παρέμβουν.

2. Μια προσεκτική ανάγνωση του προγράμματος εορτασμού της 25ης Μαρτίου, και διαπιστώνει κανείς πως η αντιπεριφέρεια Λασιθίου παραλείπει ακόμα και από τον εορτασμό , τουλάχιστον έναν διοικητή σοβαρού φορέα του νομού και προξένους χωρών που έχουν έδρα το Λασίθι (εκπροσωπούν σε όλη την Κρήτη, τους καλούν σε άλλες περιοχές αλλά εδώ είναι σαν να μην υπάρχουν, κατά παράβαση του σχετικού πρωτοκόλλου), ενώ καλεί πολύ λιγότερο σημαντικούς εκπροσώπους.  Υπάρχει κάποιος λόγος; Πολλά λάθη για να είναι τυχαία…

 

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.