Σοκαριστική καταγγελία στο Cretalive για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου

Share

Πολύ σοβαρή η αναφορά της ιστοσελίδας Cretalive για ζητήματα που αφορούν το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου[1. Σύνδεσμος στην στήλη “ΕΙΔΑ-ΑΚΟΥΣΑ” και με τίτλο “Καταγγελίες για ψείρες και κορωνοιό σε ίδρυμα της Κρήτης!“] (Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου). Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

Δεν ξέρω τι εικόνα έχουν στη διοίκηση των ιδρυμάτων για τα νοσοκομεία του νησιού, οι έχοντες τη διοίκηση ή στην τοπική εισαγγελία αλλά οι καταγγελίες που φτάνουν για ένα ίδρυμα της Κρήτης θα πρέπει να διερευνηθούν!
Πρόκειται για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στον Άγιο Νικόλαο που όπως μου καταγγέλλουν κάνουν πάρτι οι ψείρες αλλά και ο κορωνοϊός!
Κι επειδή οι καταγγελίες που έχουμε είναι γκαραντί, μην σπεύσουν να τις αμφισβητήσουν! Ας κάνουν το στοιχειώδες και ας κοιτάξουν στο παρατημένο κατά πως φαίνεται ίδρυμα που έχει αφεθεί στην τύχη του!

Γνωρίζοντας την σοβαρότητα και την εγκυρότητα του ενημερωτικού μέσου, το δημοσίευμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Πιθανόν μάλιστα συνδέεται με απόφαση που ελήφθη χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης για απομάκρυνση του διευθυντή του Θεραπευτηρίου, αφού αν άλλοι ήταν οι λόγοι, θα είχε αντικατασταθεί εξ αρχής με την αλλαγή της κυβέρνησης. Οτι η απομάκρυνση έγινε πριν την δημοσιοποίηση του ζητήματος, δείχνει πως υπάρχουν επαρκή αντανακλαστικά και πως η απόφαση δεν ελήφθη υπό την πίεση των ΜΜΕ, αλλά από αξιολόγηση διαθέσιμων στοιχείων και προσώπων. Και αυτό είναι θετικό. Θα είναι ακόμα θετικότερο, αν η διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας, πάρει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Θεραπευτηρίου.
Είναι πάντως απορίας άξιον, γιατί υπήρχαν κλειστά στόματα και δεν είχαν ακουστεί στην τοπική μας κοινωνία όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Σε συνέχεια του δημοσιεύματος, η διοίκηση διέταξε ΕΔΕ[2. Σύνδεσμος σε δημοσίευμα με τίτλο “ΕΔΕ στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων μετά το δημοσίευμα του Cretalive”]. Ας ευχηθούμε να καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Δεν μας τιμά αυτή η κατάσταση.
Υπάρχει ξανά[3. Σύνδεσμος σε ανάρτηση με θέμα “Για πόσο ακόμα θα συγκαλύπτουμε ευθύνες;”] η απορία, ποιος ελέγχει; Ποιοι είναι αρμόδιοι; Ποιος ο ρόλος της εποπτεύουσας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, στο ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων; Ποιος ο ρόλος της δικαιοσύνης στην αδιαφορία που φαίνεται να επικρατεί; Πότε έγινε τελευταία φορά έλεγχος, και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Πρόκειται για άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προστασίας. Και που κάθε παραμέληση τους μπορεί να είναι απάνθρωπη και αναξιοπρεπής, λόγω της φύσης των προβλημάτων τους.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 13 Μαρτίου 2022

    […] Σύνδεσμος σε ανάρτηση με θέμα “Σοκαριστική καταγγελία στο Cretalive για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου” ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.