Εκ των έσω υπονόμευση του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Share

Μόνο απορία και θλίψη προκαλούν αντιδράσεις προερχόμενες μέσα από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για την προκήρυξη θέσεων ιατρών σε ΜΕΘ στην Κρήτη. Και αυτό γιατί είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιο, πως αν δεν γινόταν αλλαγές, θα έμπαινε λουκέτο στις ΜΕΘ Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου, με την ανακύκλωση προσωπικού.
Ενώ θα περίμενε κανείς πως στα θιγόμενα νοσοκομεία θα υπήρχε στήριξη, ώστε να μην μπει λουκέτο, υπήρξαν αντιδράσεις υποκινούμενες από ιδιοτελή και πολιτικά συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ακόμα και ο διευθυντής της ΜΕΘ δημόσια διαφώνησε (!), προκειμένου εκ του ασφαλούς να γίνει αρεστός σε υφισταμένους του.
Παρότι και ως διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, έχει αυξημένες ευθύνες να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, και κατ επέκταση του νοσοκομείου, προτίμησε να το υπονομεύσει εκ των έσω με τη στάση του.
Αν όμως είχε προχωρήσει ως είχε η προκήρυξη, τι θα έλεγε; Ποιον θα κατηγορούσε;
Δυστυχώς, είχε και συνεχίζει να δίνει δείγματα ανευθυνότητας, αλλά και διγλωσσίας. Φάνηκε άτολμος να πράξει το αυτονόητο. Να στηρίξει την λύση που θα διασφάλιζε την συνέχιση λειτουργίας της ίδιας του της κλινικής. Συντάχθηκε με συναδέλφους του που είχαν προσωπικά συμφέροντα, τα οποία η τροποποίηση έβλαπτε. Συντάχθηκε με την ενίσχυση ενός άλλου νοσοκομείου, που όμως θα έβλαπτε αυτό που υπηρετεί, την ίδια του την κλινική, τους ασθενείς που θα έμεναν ακάλυπτοι. Λειτούργησε ως εκπρόσωπος ιδιοτελών συμφερόντων, αντί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του. Το ελάχιστο ως ασκών λειτούργημα, και υπεύθυνος ενός εκ των πυλώνων λειτουργίας του νοσοκομείου, έπρεπε να είναι η παραίτηση του από την ιατρική υπηρεσία. Είναι εντελώς ασύμβατη η στάση με τις υποχρεώσεις του.
Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ κατανόησε το πρόβλημα, εν αντιθέσει με μερικούς εργαζόμενους στο ΓΝΑΝ που υπήρξαν βασιλικότεροι του βασιλέως.
Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες, αλλά όταν εγείρονται ζητήματα διασφάλισης της δημόσιας υγείας, πρέπει να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να γίνεται σκαλοπάτι ανέλιξης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Είναι ανεύθυνο. Και είναι κρίμα που επιβεβαιώνεται κατ απόλυτο τρόπο, από τις αντιδράσεις μικρής μερίδας εργαζομένων.
Είναι όμως ανεύθυνη και η θέση της οργάνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό Λασιθίου. Στηρίζουν δημόσια την καταστροφική για το νοσοκομείο στάση. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου είναι και συνεργάτης του βουλευτή, ο οποίος βουλευτής στη συγκεκριμένη περίπτωση κρύφτηκε, αφού πουθενά δεν είδα έστω μια πρόταση στήριξης. Με πολιτική δειλία δεν λύνονται τα προβλήματα.  Αποδείχθηκαν λίγοι να στηρίξουν έστω και μια φορά την υγεία στο Λασίθι. Δεν το έπραξαν ως κυβέρνηση, αφού το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπήρξε το πλέον υποστελεχωμένο πανελλαδικά, ενώ και τα υπόλοιπα του νομού δεν είχαν κάποια καλύτερη μεταχείριση. Ας μην υπονομεύουν ως αντιπολίτευση.
Ανύπαρκτοι, άφησαν την υγεία στο νομό μας να διαλύσει. Χωρίς προσλήψεις, χωρίς συντήρηση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των υποδομών. Και εμφανίζονται τώρα ως κόμμα, να λαϊκίσουν και να υπονομεύσουν την λειτουργία του κεντρικού νοσοκομείου Λασιθίου.
Επίσης, βουλευτής του ΚΚΕ εξ Ηρακλείου, που εσχάτως το παίζει προστάτης της υγεία των κατοίκων του Λασιθίου, δεν διαβάσαμε πουθενά να πήρε θέση υπέρ του νοσοκομείου για το θέμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.
Η απόφαση της 7ης ΥΠΕ είχε πολιτικό κόστος και έντονες αναταράξεις. Παρόλα αυτά, έπραξε το αυτονόητο ώστε να προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας υγείας. Τιμά την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αυτή η υπεύθυνη και σθεναρή στάση.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.