Τελικά τι είναι νόμιμο και ηθικό στον ΣΥΡΙΖΑ;

Share

Οταν πριν κάπου έναν χρόνο αποκάλυπτα την αργομισθία του γιου βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίμενα πως η συνέχεια θα μπορούσε να γίνει σήριαλ.
Ο γιος του προσελήφθη σε θέση φαρμακοποιού σε ανύπαρκτο φαρμακείο τον Μάρτιο του 2019. Μετά τις αποκαλύψεις, κακήν κακώς, ο προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ Λασιθίου, προχώρησε στον άνοιγμα του τον Ιούλιο 2019, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει αλλά και να βοηθήσει την οικογένεια Θραψανιώτη. Η πρεμούρα του βουλευτή ήταν μέχρι να γίνει η προκήρυξη για πρόσληψη φαρμακοποιού, ενώ μετά ουδένα ενδιαφέρον έδειξε. Ετσι ο γιος του για καιρό ήταν αργόμισθος.
Ενας διαγωνισμός για φαρμακοποιούς που έγινε 07/06/2019 (ένα μήνα πριν τις εκλογές) δεν περιλάμβανε το Λασίθι, παρότι η σύμβαση του φαρμακοποιού θα έληγε τον Νοέμβριο 2019, δηλαδή σύντομα.

Αντ’ αυτού, ο προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ Λασιθίου, στις 24/07/2019 ζήτησε την παράνομη ανανέωση της σύμβασης του φαρμακοποιού (και γιου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), η οποία όμως δεν έγινε τελικά δεκτή, αφού η κυβέρνηση είχε αλλάξει και υποθέτω δεν υπήρχε πρόθεση υπογραφής μιας παράνομης απόφασης. Ετσι σταμάτησε να εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ με την λήξη της σύμβασης του.
Ομως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Στις 6/4/2020 προσελήφθη ως επικουρικός στον ΕΟΠΥΥ. Οπως πληροφορήθηκα, ήταν ο μοναδικός στην λίστα παρότι η σύμβαση αφορούσε 24 μήνες. Μέχρι εδώ, ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ενοχληθεί, πόσο μάλλον οι συνάδελφοι του βουλευτή Θραψανιώτη.
Και τότε, εμφανίζεται μια άλλη απόφαση, η οποία αφορά την αδελφή της διοικήτριας της ΥΠΕ, επίσης ως επικουρική και επίσης για 24 μήνες, μόνο που δεν ήταν πρώτη στη λίστα (όπως δεν ήταν και ο γιος του Θραψανιώτη όταν προσελήφθη τον Μάρτιο 2019).
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το Candia Doc, που συνηθίζει να περνά την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέσω του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίδη.
Από πλευράς Λασιθίου όμως σιωπή, μέχρι χθες (12/5/2020), όταν στην σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, υπήρξε σχετική ανάρτηση, όπως και στον τοίχο του γραμματέα της.
Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, ο έμμισθος συνεργάτης (του Θραψανιώτη) Καλιντέρης, ο οποίος μάλιστα στην αγωγή που κατατέθηκε μετά την αποκάλυψη της αργομισθίας του γιου Θραψανιώτη, κατέθεσε ενόρκως ψεύδη στην προσπάθεια να κερδίσουν την αγωγή.
Μπαίνουν λοιπόν μερικά ερωτήματα.
Αν ο Ηγουμενίδης αμφισβητεί τη νομιμότητα να μας πει το γιατί. Αν βάζει ηθικό ζήτημα, θέλουμε την θέση του για την πρόσληψη του γιου του συντρόφου και συναδέλφου του Θραψανιώτη.
Από την άλλη πλευρά, ενδιαφέρον έχει αν ο Θραψανιώτης συμφωνεί με τον Ηγουμενίδη, τον ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, και τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι και έμμισθος συνεργάτης του, για την επίθεση στο πρόσωπο της κας Μπορμπουδάκη. Η περίπτωση του γιου του, αν εξαιρέσουμε την αργομισθία που ήταν το ζήτημα που μπήκε, είναι παρόμοια. Ενώ στην τελευταία πρόσληψη σε θέση επικουρικού, η θέση του είναι δυσχερέστερη, αφού ήταν ο μόνος στη λίστα επικουρικών. Είναι νόμιμο και ηθικό για τον γιό του, αλλά δεν είναι στην περίπτωση που καταγγέλλει ο συνάδελφος και ο υπάλληλος του;
Γιατί κρύβεται;
Οπως κρύβεται τόσο καιρό που ερωτάται δημόσια (και ο ίδιος και ο Καλιντέρης) αν η ένορκη κατάθεση του συνεργάτη του στην αγωγή για την αποκάλυψη της αργομισθίας του γιου του, η οποία περιέχει ψεύδη, ήταν εν γνώση ή παρότρυνση του βουλευτή.
Προφανώς, οι δύο περιπτώσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν συμψηφιστικά. Αλλωστε στην περίπτωση της κας Μπορμπουδάκη, δεν έγινε καν αποδοχή του διορισμού, εν αντιθέσει με τον γιο του βουλευτή που αποδέχθηκε θέση αργομισθίας, προτάθηκε η παράνομη ανανέωση της σύμβασης του, βρέθηκε μόνος στην λίστα επικουρικών και αποδέχθηκε την πρόσληψη του, παρότι όπως είδα στο διαδίκτυο έγινε θέμα από διάφορα ΜΜΕ. Ούτε (η διοικητής) βέβαια στράφηκε νομικά εναντίον του ενημερωτικού μέσου, όπως έπραξε ο Θραψανιώτης προκειμένου να εκδικηθεί για την αποκάλυψη, αντί να παραιτηθεί από την αργομισθία. Είναι εμφανής η διαφορά χαρακτήρα και ήθους.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.