Μέγιστη προτεραιότητα οι νέες προσλήψεις

Share

Τώρα που έγιναν οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, μέγιστη προτεραιότητα πρέπει να είναι η στελέχωση του κεντρικού νοσοκομείου του νομού, αλλά και η επίλυση χρόνιων τεχνικών προβλημάτων.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό έχουν θέσει σε κίνδυνο ή ακόμα έχουν κοστίσει και τη ζωή ασθενών. Σήμερα μπορεί (πχ) να εφημερεύει η χειρουργική, αλλά να μην υπάρχει αναισθησιολόγος ή ακτινολόγος. Αυτό ουσιαστικά ακυρώνει την εφημερία.  Είναι αναγκαία λοιπόν η ύπαρξη προσωπικού που να μπορεί να καλύπτει τουλάχιστον τις καθημερινές εφημερίες των κλινικών.  Και χρειάζεται να γίνει άμεσα.
Αρα, προώθηση προκήρυξης διορισμού των αναγκαίων ειδικοτήτων και εν τω μεταξύ άμεση αντιμετώπιση με απόσπαση από άλλα νοσοκομεία, κατά προτίμηση εκτός νομού (που δεν έχουν  πρόβλημα κάλυψης εφημεριών), μέχρι να γίνουν οι διορισμοί. Υστατη λύση, προερχόμενοι από τα υπόλοιπα του νομού, ώστε να λειτουργεί τουλάχιστον το κεντρικό νοσοκομείο και να μην χρειάζεται να πηγαίνουν Ηράκλειο.
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στα ΤΕΠ το οποίο επίσης επείγει να καλυφθεί, διαφορετικά είναι αδύνατη η λειτουργία τους όπως πραγματικά πρέπει.
Και φυσικά, υπάρχει το θέμα του νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και σηκώνει μεγάλο βάρος των προβλημάτων που προκαλούν οι ελλείψεις.
Τέλος σε τεχνικό επίπεδο, πολλά προβλήματα, που εκθέτουν και διασύρουν το ίδρυμα. Ακόμα και εν έτη 2020, συνεχίζονται οι πλημμύρες και οι ζημιές από αυτές. Ενώ υπάρχουν και άλλα σοβαρά όπως η πυρασφάλεια που χρονίζουν και πρέπει να λυθούν. Ο νέος διοικητής έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, γνωρίζει τα προβλήματα εκ των έσω και πρέπει να έχει την ανάλογη πολιτική στήριξη στην προσπάθεια να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα του ιδρύματος.
Οι βουλευτές του Λασιθίου οφείλουν να πιέσουν την ηγεσία του υπουργείου ( Δεν γίνεται να καταθέτουν ερωτήσεις βουλευτές εκτός νομού και αυτοί που εκλέγουμε να μην πιέζουν), ενώ η ΥΠΕ πρέπει να βάλει στις προτεραιότητες της το θέμα των προσλήψεων στο κεντρικό νοσοκομείο, αλλά και της όποιας προσωρινής μέχρι τότε λύσης. Ας ευχηθούμε πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και να σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα η κατάσταση της υγείας στο νομό.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.