Με «δανεικό» προσωπικό το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ

Share

Με «δανεικό» προσωπικό το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥΤο πρόβλημα της προχειρότητας στο στήσιμο και την στελέχωση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, αλλά και της αργομισθίας του γιου του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε πριν από μήνες. Ο προϊστάμενος ήξερε να ζητήσει βοήθεια από την ΥΠΕ, αλλά όσο καιρό ο γιος του βουλευτή δεν είχε αντικείμενο, δεν τον έστειλε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου να εξυπηρετεί τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ (όχι του νοσοκομείου), παρότι μέχρι και το άνοιγμα του φαρμακείου, αυτό το έκανε το φαρμακείο του νοσοκομείου.
Είχαμε δηλαδή το παράδοξο και το εξοργιστικό συνάμα, να έχει προσληφθεί φαρμακοποιός από τον ΕΟΠΥΥ, να πληρώνεται, και ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και να εξυπηρετεί από εκεί τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, ο προϊστάμενος τον είχε σε μια καρέκλα να κάαααθεται. Και όταν βγήκε στην φόρα, να έχει το θράσος να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Πάμε τώρα στην απόσπαση της βοηθού φαρμακοποιού στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Νικολάου. Ενώ υπήρχε βοηθός η οποία το ίδιο διάστημα επρόκειτο να μετακινηθεί στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από το ΠΑΓΝΗ, κάτι που σίγουρα ήταν σε γνώση της διοίκησης του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, επέλεξαν να μετακινήσουν την βοηθό (δεν έχει φαρμακοποιό) από το νοσοκομείο Νεαπόλεως, επιτρέποντας ουσιαστικά μόνο δύο μέρες την βδομάδα την λειτουργία του, ενώ ούτε ο ΕΟΠΥΥ καλύπτεται παρά μόνο τρεις μέρες.
Θα μπορούσαν να είχαν μετακινήσει όμως την νέα βοηθό από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ούτε με τον ΕΟΠΥΥ, ούτε με το νοσοκομείο Νεαπόλεως. Το γιατί λειτουργούν στο ποδάρι και κάνουν μισές δουλειές, μένει να μας το πουν η κα Σπινθούρη και ο κ. Κάβαλος.
Πριν όμως από αυτή την ενέργεια, ο κ. Κάβαλος είχε ζητήσει με έγγραφο του στις 24/07/2019, την παράνομη ανανέωση της σύμβασης του κ. Θραψανιώτη!
Ομως το προηγούμενο διάστημα (07/06/2019) έτρεχε διαγωνισμός για φαρμακοποιούς,  στον οποίο δεν είχε προβλεφθεί η κάλυψη του Αγίου Νικολάου, παρότι ήταν δεδομένο ότι θα έληγε η σύμβαση του κ. Θραψανιώτη.
Γιατί δεν φρόντισαν να συμπεριλάβουν και τον Αγιο Νικόλαο; Μήπως γιατί υπό άλλες πολιτικές συνθήκες και με πρόφαση το επαπειλούμενο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, θα περνούσε η παράνομη ανανέωση της σύμβασης ή ακόμα και θα υπήρχε ελπίδα για νομοθετική ρύθμιση ανάλογων περιπτώσεων; Ή μήπως από αδιαφορία/αμέλεια; Αυτό μένει να το απαντήσουν οι εμπλεκόμενοι παράγοντες.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Ανατολή, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που είχα εκφράσει για την λειτουργία του φαρμακείου, αφού μόνιμη εξασφάλιση δεν υπάρχει, παρά μια προσωρινή λύση μέχρι στιγμής. Φαρμακείο το οποίο, αν δεν είχα δημοσιοποιήσει το θέμα και αποκαλύψει την αργομισθία του γιου του βουλευτή, είναι άγνωστο το αν και πότε θα είχε ανοίξει.
Προφανώς σε λογική εκδικητικότητας, τόσο ο βουλευτής όσο και ο γιος του, επέλεξαν να καταθέσουν αγωγή, διαστρεβλώνοντας όσα εγράφησαν, αφού πουθενά δεν υπήρχε αναφορά για παρανομία, ενώ μάρτυρες τους δεν δίστασαν ακόμα και να καταθέσουν ενόρκως ψεύδη, τα οποία βεβαίως και αποδεικνύονται. Αυτό είναι το ήθος του βουλευτή, που στρέφεται εναντίον πολιτών, προκειμένου να φιμώσει την κριτική. Η ουσία όμως είναι, πως ακόμα και έτσι αναγκάστηκαν να το ανοίξουν, και αυτό είναι το κέρδος για την κοινωνία του Λασιθίου, που ταλαιπωρούνταν για χρόνια. Τα υπόλοιπα, θα βρουν τον δρόμο τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 18/12/2018: Το πρόσωπο στο οποίο έγινε μετάταξη στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, δεν έχει αυτή την ειδικότητα. Παρότι έγινε διασταύρωση, η πληροφορία ήταν εσφαλμένη. Οφείλω, παρότι δεν μου ζητήθηκε, να αποκαταστήσω την αλήθεια. Κάθε τι που γράφω προσπαθώ να είναι έγκυρο, και ουδέν πρόβλημα έχω αν υπάρχει ανακρίβεια, να επανορθώσω ακόμα και αυτοβούλως. Κατά τα λοιπά, όσα άλλα γράφονται στην ανάρτηση είναι πλήρως αληθή. Οπως και το ότι η απόσπαση της βοηθού φαρμακοποιού από τον νοσοκομείο Νεαπόλεως, αφήνει το πόστο ανοιχτό για μόλις δύο μέρες την εβδομάδα.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.