Επιταγή άνευ αντικρίσματος

Share
Τι ψηφίζει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Αλλά και ποιον σταυρώνει.
Σε ότι με αφορά, ξέρω ποιον δεν θα σταυρώσω. Και αυτό γιατί πολλές φορές η επιλογή κρίνεται στις λεπτομέρειες, πόσο μάλλον στα σημαντικά.
Υποψήφιος βουλευτής δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί, θα παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος και θα πάρει την θέση του ο πρώτος επιλαχών, του οποίου το εγκώμιο έπλεξε.
Και εγώ ο αφελής, αναρωτιέμαι…
Αν πραγματικά πίστευε πως ο κ. Μενεγάκης είναι αξιόλογος και όλα αυτά τα εγκωμιαστικά που λέει, δεν έπρεπε να είχα κρατήσει άλλη στάση; Να είχε συνεργαστεί μαζί του και όχι να τον έχει απέναντι του;
Οχι πως με τον εν αναμονή περιφερειακό σύμβουλο με συνδέει κάτι περισσότερο της γνωριμίας, ούτε και πιστεύω πως δεν έκανε λάθη που του στοίχησαν την εκλογή του. Ομως, το θεωρώ εμπαιγμό και πλήρη κοροϊδία.
Ο υποψήφιος βουλευτής, κλείνει το μάτι σε κάποιον που πρώτα του μαύρισε το δικό του. Και από την άλλη, του δίνει επιταγή άνευ αντικρίσματος. Οι πιθανότητες εκλογής του είναι μηδαμινές. Οσοι είναι στα πράγματα, το γνωρίζουν πολύ καλά. Οπως και ο ίδιος. Τον ενδιαφέρει όμως η επόμενη μέρα, γιαυτό επενδύει και στον αριθμό των σταυρών που θα λάβει.
Το μόνο αποτέλεσμα λοιπόν, θα είναι να ενισχύσει κάπως την παρουσία του, και μάλιστα με σταυρούς ενός τον οποίο δεν τον ήθελε μαζί του στο περιφερειακό συμβούλιο. Ας ψαχτεί να μάθει (έστω) τι στήριζαν οι υποστηριχτές του στην περιοχή, αν δεν ξέρει.
Δυστυχώς, φαίνεται να έχει πετύχει να ρίξει στην φάκα τον επιλαχόντα. Ο οποίος, θα είναι διπλά χαμένος. Μια γιατί ο υποψήφιος του στέρησε την εκλογή του και μια που θα τον στηρίξει χωρίς να έχει ελπίδα εκλογής, άρα και να παραιτηθεί από το περιφερειακό συμβούλιο. Θα είχε αξία, αν το έκανε προ των εκλογών. Αλλά δεν είναι αφελής ο ίδιος.
Δεν θα αναφερθώ σε ένα άλλο θέμα, οικονομικής και ηθικής φύσεως, το οποίο μπήκε τελευταία. Δεν έχω τη δυνατότητα να έχω πλήρη εικόνα, άρα να κρίνω ή έστω να σχολιάσω. Ομως πιστεύω πως σε θέματα διαφάνειας δεν γίνονται εκπτώσεις. Πρέπει άμεσα και ξεκάθαρα να δίνονται απαντήσεις, ώστε να μην εκτίθενται ούτε οι ίδιοι ούτε ο χώρος που εκπροσωπούν.
Θα μπορούσα επίσης να σιωπήσω, για να μην ανοίξω ένα ακόμα μέτωπο. Αλλά είμαι μεγάλος πια για να αλλάξω. Προτιμώ να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου, παρά συμπαθής.
Ασχολούμαι με τα κοινά για πάρα πολλά χρόνια. Και έχω μάθε να λέω ευθαρσώς και επώνυμα όσα πιστεύω. Το έχω κάνει στο παρελθόν, το κάνω και τώρα.
Πιστεύω στο νέο/καινούργιο, αλλά παράλληλα και στο καθαρό. Και θέλω οι επιλογές μου να το αντικατοπτρίζουν. Για τον λόγο αυτό, του βγάζω κόκκινη κάρτα.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.