Πότε θα ανοίξει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και ποιο το μέλλον του;

Share

Με ιδιαίτερη σπουδή ο ΕΟΠΥΥ απάντησε σε ένα σχόλιο, στο οποίο ουδείς κατηγορείται για κάποια παρανομία. Πιθανότατα το κάνει για λογαριασμό του βουλευτή κ. Θραψανιώτη, που συνήθως εξυμνεί ο τοπικός προϊστάμενος.
Μια όμως που μπήκε στον κόπο, γιατί δεν μας ενημέρωσε τι γίνεται με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Αγιο Νικόλαο; Το ίδιο παρέλειψε να κάνει και ο βουλευτής στην ανακοίνωση του.
Ο πίνακας κατάταξης των ενδιαφερόμενων καταρτίστηκε Οκτώβριο 2018. Και ο γιος του βουλευτή προσελήφθη τον Μάρτιο 2019, προκειμένου να εργαστεί σε αυτό. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, εκπαιδεύτηκε εντός του Απριλίου[1. Σύνδεσμος στη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ] προκειμένου να αναλάβει την λειτουργία του φαρμακείου. Εκτοτε έχουν περάσει κάπου δύο μήνες και φαρμακείο δεν υπάρχει!
Δηλαδή, ο βασικός σκοπός για τον οποίο προσελήφθη και πληρώνεται, δεν επιτελείται μέχρι στιγμής.
Θα έπρεπε παράλληλα να είχε ετοιμαστεί το φαρμακείο ώστε να αναλάβει καθήκοντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ούτε πουθενά στην ανακοίνωση προσδιορίζεται πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το φαρμακείο. Εδώ η πρόσληψη προηγήθηκε της αγοράς του εξοπλισμού (που ως διαδικασία είναι σαφώς γρηγορότερη).
Ετσι, φαρμακοποιός υπάρχει, πληρώνεται, φαρμακείο όμως όχι. Δηλαδή, ουσιαστικά έχουμε μια αργομισθία (…). Προς τι η βιασύνη για την υπογραφή της σύμβασης;
Και να λάβουμε υπόψιν, πως η συνέχεια λειτουργίας δεν είναι εξασφαλισμένη, αφού η σύμβαση λήγει τον Νοέμβριο, οπότε αν δεν γίνουν σύντομα ενέργειες, θα κλείσει το φαρμακείο (αν προλάβει να ανοίξει).
Πέρα λοιπόν των διαφόρων θεμάτων που έχουν μπει για τον γιο του βουλευτή, το σημαντικότερο είναι η έναρξη λειτουργίας και η εξασφάλιση συνέχισης λειτουργίας του φαρμακείου. Αυτό απασχολεί τους εκατοντάδες ασθενείς του Λασιθίου και σε αυτό έπρεπε να εστιάζει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, και όχι να εμπλέκεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 24 Ιουνίου 2019

    […] Και επειδή μπήκαν και άλλα θέματα, μια απάντηση στον ΕΟΠΠΥΥ με θέμα «Πότε θα ανοίξει το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥΥ και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.