Αναρμόδιο (λέει) το λιμεναρχείο!

Share

Αγιος Νικόλαος, Γαργαδόρος, ρύπανσης θάλασας από λύματα - gargadoros_20160919Αναρμόδιο δήλωσε πως είναι το λιμεναρχείο για την ρύπανση που εντοπίστηκε από αρκετούς λουόμενους στην παραλία του Γαργαδόρου. Σύμφωνα με την τοπική μας εφημερίδα “Ανατολή”[1. Σύνδεσμος σε άρθρο της εφημερίδα Ανατολή με τίτλο “Κηλίδες με επιπλέοντα στερεά στοιχεία στην παραλία του Γαργαδόρου”]:

Λιμενικοί μετέβησαν στο σημείο και αφού διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται για ρύπανση προκληθείσα από πετρελαιοειδή, αποχώρησαν, γιατί, όπως δήλωσε ο Λιμενάρχης κ. Σπ. Αγγελάκης δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου.

Νομίζω πως ψεύδεται ο κ. Λιμενάρχης, εμπαίζοντας παράλληλα τους πολίτες. Δεν μπορεί  η θαλάσσια ρύπανση να μην εμπίπτει στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας του. Δεν μπορεί να είναι αρμόδια μόνο για πετρελαιοειδή όπως δηλώνει. Μια απλή αναζήτηση τον εκθέτει:

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου …. κατέθεσε σήμερα το Λιμεναρχείο Βόλου, για τη ρύπανση της θάλασσας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι αναζητήσεις προσώπων για να συλληφθούν… υπερχείλιση ακατέργαστων λυμάτων… με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι έντονη.
Ήδη το Λιμεναρχείο ζήτησε αναλύσεις νερού, για να διαπιστωθεί η επιβάρυνση της θάλασσας…

Αλλη νομοθεσία ισχύει στο Βόλο; Ή μήπως το κάνουν καθ’ υπέρβαση και καταχρηστικά; Γιατί κάποιος δεν έχει δίκιο. Ή η περίπτωση στον Βόλο ή ο εδώ λιμενάρχης, ο οποίος αν έχει την αρμοδιότητα, κατά παράβαση καθήκοντος αρνείται να πράξει τα δέοντα. Και όπως φαίνεται, δεν είναι ασύνηθες, αφού έχει πάρει δημόσιες διαστάσεις η αντιπαράθεση Δήμου και Λιμεναρχείου σχετικά με την μη ορθή αστυνόμευση της περιοχής ευθύνης του.

Επί του θέματος, ο νόμος δεν διαχωρίζει τη ρύπανση και το λιμεναρχείο είναι υποχρεωμένο να επιληφθεί. Είναι απαράδεκτο να αρνείται να πράξει το καθήκον του. Εκτίθεται με τις δηλώσεις του, είτε επειδή έχει άγνοια της νομοθεσίας, είτε επειδή συνειδητά αρνείται να την εφαρμόσει. Φτάσαμε στο σημείο, να του δίνουν συγχαρητήρια ακόμα και παρανομούντες!
Σε μια περιοχή που κύριο εισόδημα της είναι ο τουρισμός, τέτοια γεγονότα δυσφημίζουν τον τόπο και μας διασύρουν ως δήμο, ενώ υπάρχει ζήτημα και για την δημόσια υγεία, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά το παρελθόν που χρειάστηκε λουόμενοι να απευθυνθούν σε γιατρούς. Το λιμεναρχείο θα έπρεπε να κάνει ότι είναι δυνατόν σε κάθε περίπτωση παρανομίας ειδικά όταν είναι σοβαρή και όχι να δηλώνει αναρμόδιο ή ουσιαστικά να συγκαλύπτει ή να ανέχεται προκλητικές παρανομίες, εφαρμόζοντας κατά το δοκούν και τις ορέξεις τον νόμο, και λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.