Η Κρήτη των τριών πρωτευουσών

Share

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, europian capital culture - europian_capital_cultureΜόνο οργή μπορεί να προκαλεί η πρόταση που διαβάζουμε σχετικά με πρόταση για πολιτιστική πρωτεύουσα, όπου σε σχετικό δημοσίευμα1 διαβάζουμε ότι:

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από δεκαπέντε δήμοι είναι έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν, από την Κρήτη –ως δίκτυο των τριών μεγαλύτερων πόλεων (Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο)
Δηλαδή, η πρόταση περιλαμβάνει ουσιαστικά τις τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες της Κρήτης.  Η πρωτεύουσα του Λασιθίου, ο Αγιος Νικόλαος απών. Αγνωστο το παρασκήνιο, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να εκπροσωπηθεί ουσιαστικά η Κρήτη με απουσία του Αγίου Νικολάου και κατ επέκταση του Λασιθίου. Οπου τελικά δοθεί το χρίσμα,
Πέρα από τη χρηματοδότηση (1,5 εκατ. ευρώ θα λάβει ο δήμος από την Ε.Ε.), η διεθνής προβολή, οι υποδομές και ο κύκλος εργασιών που θα δημιουργηθούν είναι μεγάλης σημασίας, τόσο για την πόλη όσο και για ολόκληρη την περιοχή γύρω από αυτή…
Το 2021, έτος-ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, ο θεσμός των πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985 χάρη στη Μελίνα Μερκούρη, επιστρέφει για μια ακόμα φορά, μετά τη Θεσσαλονίκη το 1997 και την Πάτρα το 2006, στη χώρα μας, όπου μια πόλη θα μοιραστεί το χρίσμα μαζί με μια πόλη της Ρουμανίας. Με το που κοινοποιήθηκε η απόφαση αυτή, μεγάλος αριθμός δήμων της ελληνικής περιφέρειας έδειξε σφοδρό ενδιαφέρον για τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», μια όχι και τόσο εύκολη υπόθεση, που απαιτεί σοβαρή προετοιμασία ως την τελική επιλογή. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από δεκαπέντε δήμοι είναι έτοιμοι να κονταροχτυπηθούν…
Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να δούμε πως βρεθήκαμε έξω από αυτόν τον σχεδιασμό και πως πιθανόν θα μπορούσε αυτό να αλλάξει, αφού η προθεσμία κατάθεσης του σχετικού φακέλου λήγει στις 23 Οκτωβρίου 2015.
  1. Σύνδεσμός σε άρθρο με τίτλο “Ποιες ελληνικές πόλεις κονταροχτυπιούνται για το χρίσμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021;”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.