Τα παιδία(τροι) παίζει…

Share

Καιρό τώρα παρακολουθούμε το σήριαλ με τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Κόκκινη κάρταΝικολάου. Ενα από τα σοβαρότερα η έλλειψη εφημεριών στην παιδιατρική κλινική, που αναγκάζεται συχνά πυκνά να κλείνει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει πλήθος περιστατικών. Κίνδυνος για την υγεία των παιδιών, ταλαιπωρία, ανάδειξη άλλων προβλημάτων. Και ένα από αυτά, η αδυναμία πολλών γονιών να καταφύγουν σε ιδιώτη γιατρό, λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ναι, υπάρχει και αυτό το θέμα, όσο και αν δεν αναδεικνύεται αυτή η διάσταση. Κατανοητή βέβαια και η ανάγκη των ιδιωτών παιδιάτρων για τον βιοπορισμό τους, όμως δεν ενδείκνυται το πρόβλημα προς εκμετάλλευση.
Η επίκληση διαφόρων δικαιολογιών για να μην συνδράμουν στην ανακούφιση ενός προβλήματος που παρότι δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη, είναι όμως η αιτία ανάδειξης άλλων, η επίδειξη ευαισθησίας, και η απόδειξη ότι επιτελούν λειτούργημα και όχι απλώς επάγγελμα.
Δεν μπορούν να στηρίξουν την λειτουργία του νοσοκομείου για τους λόγους που επικαλούνται, αλλά δεν μπορούν έστω και άτυπα να εφημερεύον στο ιατρείο τους. Δεν μπορούν να μην κόβουν αποδείξεις, και λογικό είναι, αλλά δεν μπορούν να προβάλλουν ως επιχείρημα για να το συνδέσουν με την υποχρέωση των πολιτών να τους καταβάλλουν αντίτιμο, ειδικά όταν παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες και σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση ήθελε επιβληθεί πρόστιμο, οι αρμόδιες αρχές θα έβρισκαν απέναντι τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία.
Από την άλλη, δεν υπάρχει κανείς παιδίατρος συμβεβλημένος με το ΠΕΔΥ, ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν υπηρεσίες που δικαιούνται. Γιατί γίνεται αυτό; Οσοι δεν έχουν δηλαδή την οικονομική δυνατότητα, να κόψουν τον λαιμό τους; Ας δηλώσουν λοιπόν ότι ασκούν επάγγελμα, με αυστηρό ωράριο, επί αμοιβή και μόνον, και όχι λειτούργημα. Θα ήταν εντιμότερο.
Αυτά τα λίγα, γιατί φαίνεται πως η σήψη ξεκινά από την κορυφή της κοινωνίας μας, και φτάνει μέχρι πολύ, μα πάρα πολύ χαμηλά. Οσο ο μπόι του ήθους μας…

ΥΓ: Υποθέτω πως θα ενοχληθούν κάποιοι, αλλά καλό είναι σε αυτό τον τόπο να μάθουμε όχι μόνο να λέμε αλήθειες, αλλά να μην θέλουμε και να αποφύγουμε να τις ακούσουμε.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.