Γιάννης Κουνενός για ΝΔ;

Share

Κάποιοι φαίνεται πως καλοβλέπουν την υποψηφιότητα Γιάννη Κουνενού με τη Νέα Δημοκρατία. Παρότι ως γνωστόν υπήρξε βουλευτής της και κατόπιν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν ότι μπορεί να συσπειρώσει κόσμο από το Μεραμπέλλο και την Ιεράπετρα, σε περίπτωση που επανέκαμπτε στη Νέα Δημοκρατία.Ιωάννης Κουνενός - KounenosGiannis
Την περίοδο αυτή μάλιστα, υπό το φόβο των πρόωρων εκλογών, είναι πιεστική η ανάγκη συγκρότησης ψηφοδελτίου. Πολλές οι πόρτες που έχουν κτυπήσει και πολλά τα όχι που έχουν εισπράξει. Λογικό, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι τώρα, εν όψη μιας πολύ πιθανής ήττας, τους θυμήθηκαν.
Ετσι, κάποιοι κουβεντιάζουν και αυτή τη λύση, που μάλιστα μπορεί να σταθεί απέναντι σε μια σοβαρή υποψηφιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θα χρειαστεί να καταφύγουν και στη λύση των επίστρατων[1. Ανάρτηση με θέμα “Στο χακί ο Σταυρακάκης;”] για να κλείσουν το ψηφοδέλτιο. Ο Γιάννης Κουνενός, εκτός της καταγωγής από το Μεραμπέλλο, έχει μεγάλο κύκλο και μπορεί άμεσα και έμμεσα να επηρεάσει αρκετό κόσμο, ενώ η παλιά εμπλοκή, του δίνει το πλεονέκτημα καλύτερης διαχείρισης της υποψηφιότητας ακόμα και σε σχετικά σύντομο χρόνο. Υπάρχουν και αυτοί βέβαια που βάζουν θέμα ηλικίας, όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχει μεγάλη πολυτέλεια στις διαθέσιμες επιλογές. Αν τελικά το σενάριο προχωρήσει, θα είναι μια καλή απάντηση στην πολύ πιθανή υποψηφιότητα Κουνενάκη[1. Ανάρτηση με θέμα ” Υποψήφιος βουλευτής ο Κουνενάκης (;)”]. Υπάρχει βέβαια ένα θέμα, αφού υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στον Δημήτρη Κουνενάκη και πρέπει να βρουν τρόπο να το διαχειριστούν τώρα που το βρίσκουν μπροστά τους, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που θα τον στηρίξουν και στο νέο εγχείρημα του, προκαλώντας πονοκέφαλο στη ΝΔ.
Το κύριο πάντως ζήτημα είναι αν ο Γιάννης Κουνενός ενδιαφέρεται, ενώ ένα ακόμα πιο τραβηγμένο σενάριο μιλά για πιθανή υποψηφιότητα της συζύγου του, που επίσης δίνει διέξοδο και στο πρόβλημα της ποσόστωσης γυναικών, αλλά και μιας ισχυρής παρουσίας στο ψηφοδέλτιο από την Ιεράπετρα.
Το αν οι κουβέντες του παρασκηνίου οδηγήσουν τελικά σε υποψηφιότητα, είναι νωρίς να ξεκαθαρίσει, αφού υπάρχουν και θέματα ισορροπιών, αντίληψης και πολιτικής ευελιξίας…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.