Στο χακί ο Σταυρακάκης;

Share

Σε τοπικό ιστολόγιο ανάρτηση αναφέρεται στην πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταυρακάκη1.stratiotis
Εχει παρατραβήξει η επιστράτευση εν ενεργεία και αποστράτων προέδρων, προκειμένου να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο.
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ουδένα πρόβλημα ή μομφή υπάρχει για τα πρόσωπα, αλλά με τον τρόπο και το σκεπτικό της επιλογής.
Είναι ένα θέμα σοβαρό που δεν έχει τύχει του ανάλογου σχολιασμού. Ενα θέμα που ξεφεύγει σε αρκετές περιπτώσεις από κομματικά πλαίσια και αφορά όλους τους χώρους και τους ψηφοφόρους αυτών.
Είναι προφανές ότι το κάθε κόμμα πρέπει να επιδιώκει την κατά το δυνατό καλύτερη συγκρότηση ψηφοδελτίου και όχι να κλείνει με μπαλώματα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με κάποιους χώρους. Είναι απαράδεκτο κόμματα εξουσία να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές. Και βεβαίως, είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται από αυτές.
Ομως, δεν είναι δυνατό ένα ολόκληρο Μιραμπέλλο τα τελευταία χρόνια να μην μπορεί να βρει έναν υποψήφιο να διεκδικήσει με αξιώσεις την βουλευτική έδρα (και όχι μόνο). Δεν είναι δυνατό, να απουσιάζει σχεδόν παντελώς από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Βουλευτές από Σητεία και Ιεράπετρα, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου από Σητεία, η μείζονα αντιπολίτευση της Περιφέρειας επίσης πάλι από Σητεία, διοικητής νοσοκομείου από Σητεία. Και πολλά άλλα που σίγουρα μπορεί να επισημάνει κανείς άμα το σκαλίσει, και που έχουν ανατρέψει την πολιτική ισορροπία στο νομό Λασιθίου και την ύπαρξη μεραμπελλιωτών σε θέσεις κλειδιά.
Και βεβαίως, την κύρια ευθύνη φέρει ο έχων την πρωτοκαθεδρία στον κάθε νομό, αφού μπορούν να αποκλείσουν ή στην καλύτερη περίπτωση να “αμελήσουν” να δημιουργήσουν αξιόλογα στελέχη και να προετοιμάσουν έγκαιρα σοβαρές υποψηφιότητες και όχι στο παρά πέντε των εκλογών, εξευτελίζοντας ουσιαστικά και τους συμμετέχοντες.

Είναι φανερό πως το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την ανυπαρξία προσώπων αλλά με τις συνθήκες που καλούνται να λάβουν μέρος, όπου ή αποκλείονται με υπόγειες μεθοδεύσεις ή που ουδείς επιθυμεί να γίνει γλάστρα, εκτός και αν έχει καβαλήσει την κάλαμο ή ανήκει στην κλάση επιστράτευσης…

 

  1. Σύνδεσμος με θέμα “Υποψήφιος βουλευτής ο Μ. Σταυρακάκης;”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    TI KATHGORIA EINAI? MPOREI NA PAREI OPLO?

  1. 22 Δεκεμβρίου 2014

    […] Ανάρτηση με θέμα «Στο χακί ο Σταυρακάκης;» ↩ […]

  2. 22 Δεκεμβρίου 2014

    […] Ανάρτηση με θέμα «Στο χακί ο Σταυρακάκης;» ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.