Κάηκε γιοτ στην μαρίνα Αγίου Νικολάου

Share

Μαρίνα Αγίου Νικολάου, φωτιά σε σκάφος, άφιξη πυροσβεστικής - 201412101817-sΜεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν λίγο σε γιοτ δεμένο στην μαρίνα Αγίου Νικολάου, χωρίς να έχει κατασβεστεί ακόμα. Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα του λιμενικού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην γύρω περιοχή από τους καπνούς και τα υλικά που καίγονται, παρότι δεν πνέει ιδιαίτερος άνεμος.Μαρίνα Αγίου Νικολάου, φωτιά σε σκάφος, αποπνικτική ατμόσφαιρα από τους καπνούς - 201412101819-s
Με μεγάλη καθυστέρηση κατάφερε να περάσει ένα πυροσβεστικό στην εξωτερική προβλήτα όπου ήταν δεμένο το σκάφος, ενώ ένα δεύτερο αρκετή ώρα μετά δεν είχε καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο.
Με το που προσπάθησαν να μπουν στο σκάφος, το ρεύμα αέρα τροφοδότησε τη φωτιά με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις.
Να σημειωθεί πως στη μαρίνα Αγίου Νικολάου είχε γίνει πρόσφατα εκπαιδευτική άσκηση πυρόσβεσης, ενώ το σκάφος ανήκει σε ντόπιο επιχειρηματία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 20:10. Η φωτιά έχει σχεδόν κατασβεστεί, έχοντας όμως καταστρέψει πλήρως το σκάφος, το οποίο συνεχίζει να επιπλέει επειδή σχεδόν όλο είχε κατασκευαστεί από ξύλο. Στο σκάφος δεν γινόταν κατά την έναρξη της φωτιάς κάποια εργασία και η αιτία διερευνάται.
Λόγω της φωτιάς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος με το κάψιμο των κάβων το σκάφος να μετακινηθεί και να πέσει πάνω σε άλλα σκάφη, προκαλώντας πολλαπλάσια καταστροφή. Ευτυχώς η σχεδόν πλήρης άπνοια απομάκρυνε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ επιτυχής ήταν και η προσπάθεια ασφάλισης του με συρματόσχοινα.
Τουλάχιστον 4 πυροσβεστικά έσπευσαν προς κατάσβεση, αλλά λόγω των συνθηκών ήταν δύσκολο να πλησιάσουν γρήγορα το σκάφος. Στην μαρίνα εκτός του λιμενικού έσπευσαν και οχήματα της αστυνομίας να συνδράμουν (αφού πλήθος κόσμου που πληροφορήθηκε το γεγονός κατέκλυσε τον χώρο και την γύρω περιοχή), όπως και ασθενοφόρο για παν ενδεχόμενο.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος ήταν ασφαλισμένο.

Προσθήκη 20:50. Η φωτιά έχει σβηστεί, ενώ η πυροσβεστική συνεχίζει να βρίσκεται στο σημείο ώστε να αποτρέψει κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης. Στη συνέχεια θα γίνει απάντληση των υδάτων.

Προσθήκη 22:45. Συνεχίζεται η απάντληση των υδάτων, ενώ αναμένεται αμέσως μετά να ανελκυστεί το σκάφος από τον γερανό της μαρίνας. Γύρω από το σκάφος απλώθηκε το πλωτό φράγμα προκειμένου να αποτραπεί πιθανή ρύπανσης της μαρίνας από διαρροή καυσίμων και λαδιών.
Σε ότι αφορά την δυσκολία προσέγγισης των οχημάτων της πυροσβεστικής, οφείλονταν σε οδηγία της ΔΑΕΑΝ, για την πιθανότητα υποχώρησης των τσιμεντένιων πλακών που σκεπάζουν το φρεάτιο από το οποίο περνούν δίκτυα ύδρευσης, ρεύματος, κλπ. Είναι φανερό, ότι σε καταστάσεις ανάγκης πολύ σοβαρότερες από την παρούσα, αυτό μπορεί να έχει συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές. Καλό θα ήταν να συμμορφωθεί πλήρως η επιχείρηση με τις υποδείξεις της πυροσβεστικής που κατά καιρούς έχουν γίνει. Ευτυχώς που οι καιρικές συνθήκες αλλά και η άμεση επέμβαση μεγάλης δύναμης της πυροσβεστικής (παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν) με την βοήθεια οχημάτων από την Ιεράπετρα και Χερσόνησο, βοήθησαν ώστε να μην υπάρχει επέκταση και σε άλλα σκάφη της μαρίνας.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.