Κατάκλεψαν και τους άφησαν ελεύθερους!

Share

Ισραηλινοί επιβάτες κρουαζιεροπλοίου, συνελήφθησαν για κλοπές την Τετάρτη στον Αγιο Νικόλαο, κατόπιν καταγγελιών από επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και καταγραφή από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Αγιος Νικόλαος, Λιμάνι, Μοσάντ, Ελεγχος σε Ελληνα - 201306181130-sΗ επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, ενώ βρέθηκαν να έχουν κλέψει κολιέ, πορτοφόλια, αγαλματίδια, κλπ από τουλάχιστον τρία καταστήματα.
Δυστυχώς, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους αφέθηκαν με προφορική εντολή της εισαγγελίας ελεύθεροι, πριν αναχωρήσει το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς όπως φαίνεται καμία συνέπεια.
Οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν από την αστυνομία ώστε να πάρουν πίσω τα κλοπιμαία.

Σημαντικό στην υπόθεση είναι το πιθανό σκεπτικό με το οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι. Ισως με την λογική ότι τα κλαπέντα ήταν “ευτελούς” αξίας, ώστε να παρακαμφθεί το αυτεπάγγελτο της δίωξης. Οπως δείχνουν τα στοιχεία, δεν ήταν μόνο μια η κλοπή, αλλά έκλεβαν ότι μπορούσαν. Δεν ήταν ένα μόνο αντικείμενο, αλλά μια επαναλαμβανόμενη πράξη με πρόθεση να αφαιρέσουν όσα περισσότερα μπορούσαν, που όμως φαίνεται ότι σταμάτησε με τη σύλληψη.
Σε κάθε περίπτωση, ποιος κρίνει το “ευτελές” στις μέρες μας, με την κρίση την οποία βιώνουμε; Μερικές δεκάδες (περίπου 250) ευρώ θεωρούνται “ευτελές” ποσόν; Ακόμα και μεμονωμένα να δούμε το κάθε αντικείμενο, πάλι δεν θα μπορούσε να ευσταθεί τέτοιος ισχυρισμός.
Στην περίπτωση μάλιστα αυτών των αλλοδαπών, που το πιθανότερο είναι να μην ξαναπατήσουν στην Ελλάδα, είναι απίθανο αν ποτέ δικαστούν και τιμωρηθούν για την παράνομη πράξη τους. Αν βεβαίως τους ασκήθηκε καν δίωξη.

Βεβαίως, το ιστολόγιο δεν έρχεται να υποκαταστήσει κανέναν νομικό. Ούτε τις γνώσεις έχει, ούτε την πρόθεση. Με δεδομένο την μυστικότητα που επικρατεί για το θέμα, εκφράζονται εύλογες απορίες και έντονη δυσπιστία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και υπό ποιες συνθήκες έγινε. Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, πολλοί σχολίαζαν ότι είναι συχνό το φαινόμενο και των κλοπών και της ατιμωρησίας.
Οσο για τους ισραηλινούς που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ζητήσει κατά το παρελθόν αυξημένη αστυνομική προστασία, μάλλον καλά έκαναν, αλλά για λάθος λόγο…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.