Αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση;

Share

Πολλές φορές έχω ασχοληθεί με το θέμα της συλλογής των ανακυκλώσιμων από κοινά απορριμματοφόρα1 και μάλιστα έχουν ακουστεί διάφορες δικαιολογίες2.

Προσπαθώ σε διάφορα θέματα που υποπίπτουν στην αντίληψη μου, να δίνω και ένα περιθώριο λάθους. Κάτι που μπορεί να έκανε ένας υπάλληλος και που δεν είναι εφικτό πάντα να γίνει αντιληπτό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δεχθεί επίθεση για τα σχόλια μου ότι δήθεν είναι ψευδή, ανακριβή, κλπ. Είναι δύσκολο πολλές φορές να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όταν βάλλεσαι από παντού.
Στην στήλη του κ. Τραντά “με καϊμάκι” (εφημερίδα “Ανατολή”), διαβάζω μια ακόμα πιο ακραία περίπτωση, όπου φαίνεται πως ούτε αυτή στάθηκε ικανή να προκαλέσει την αντίδραση των υπευθύνων, σ’ ένα πρόβλημα που συνεχίζει να υφίσταται.

Αναρωτιέμαι αν πιστεύουν πραγματικά στην ανακύκλωση ή απλά είναι ένα “πιασάρικο” σύνθημα. Ο κόσμος εμπαίζεται και αυτό είναι καταστροφικό για την προσπάθεια. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ανευθυνότητα.
Ο Δήμαρχος φέρει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό το χάλι. Δεν μπορεί να διαβάζει, να βλέπει, να ξέρει τα στραβά και να μην παρεμβαίνει. Αν αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση ας το πει δημοσίως και νομίζω ότι ο κόσμος θα τον στηρίξει. Δεν μπορεί όμως να σιωπά.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.