Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και τον βόδι…

Share

Καμιά φορά οι πολιτικοί μας χαρακτηρίζονται όπως τα στοιχεία στη χημεία. Αχρωμοι, άοσμοι, (ενίοτε) εύφλεκτοι, δύσοσμοι, τοξικοί. Κάποιοι εξ αυτών αυτοναφλέγονται, αυτοακυρώνονται, αυτοεκτίθενται.
Ενοχλήθηκε λοιπόν τέως δημοτικός σύμβουλος γιατί τον κάλεσαν να δώσει κατάθεση ως κατηγορούμενος, για την υπόθεση της ΔΑΕΑΝ1.
Να ξεκαθαρίσω, πως εκτός του τότε προέδρου της ΔΑΕΑΝ και υπαλλήλων αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, καμία αναφορά υπάρχει σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, ούτε και προς μέλη του ΔΣ.Gounalakis_George_-_2014-09-27_17.09.57
Παρέλαβε λοιπόν μια κλήτευση και θεώρησε σκόπιμο, χωρίς να ρωτήσει καν, να εξαπολύσει δημόσια επίθεση. Λες, παρεξήγηση είναι επικοινώνησε να λυθεί το ζήτημα. Καλείς, δεν απαντά, στέλνεις μήνυμα, το ίδιο. Ξανακαλείς, δικαιολογίες. Κρύβεται…
Εν τω μεταξύ στον τοίχο του στο facebook ενώ του έχεις δώσει εξηγήσεις, συνεχίζει να σχολιάζει αρνητικά. Πέρασε ένα 24ωρο, κάλεσε τελικά. Ενημερώνεις πως η καλύτερη απόδειξη είναι να κοιτάξει το υλικό της δικογραφίας να δει αν υπάρχει οποιαδήποτε κατηγορία στο πρόσωπο του. Δικαιολογείται ότι δεν σχολιάζει ο ίδιος, αλλά το έχει αναθέσει στην γραμματέα του (!) και ότι θα το κοιτάξει το βράδυ αλλά τίποτα. Δικαίωμα του βέβαια, ελευθερία του λόγου έχουμε ότι θέλει ο καθένας λέει και γράφει. Και φυσικά κρίνεται. Τον προκαλώ δε, να παραθέσει έστω και ένα σημείο της δικογραφίας όπου τον κατηγορώ.
Αντιπαρέρχομαι των χαρακτηρισμών, των προσβολών και της φρασεολογίας. Δεν θα τον ακολουθήσω. Με ενδιαφέρει η ουσία. Και η ουσία είναι ότι δεν τον είδα να έχει την ίδια ευαισθησία, όταν η ΔΑΕΑΝ, μέλος του ΔΣ την οποίας ήταν, έστελνε στο δικαστήριο πολίτες που επίσης αγαπούσαν την πόλη τους, για γνωστά σκάνδαλα.

Θέλει δε “να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε μεταξύ μας και ακόμα πιο σημαντικό να καταλαβαίνουμε τι λέμε όταν μιλάμε , γιατί έχουμε μιλήσει μαζί αρκετά με τον καταγγέλοντα“. Ο καταγγέλλων κ. Γουναλάκη, πριν αναγκαστεί καταθέσει αναφορά στην δικαιοσύνη, δημοσιοποίησε το ζήτημα. Και πέρασαν άπρακτοι μήνες. Και σε κάθε περίπτωση, εσείς κ. Γουναλάκης βγήκατε δημόσια και βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα, χωρίς καν να επικοινωνήσετε ή έστω διαβάσετε την δικογραφία και να δείτε αν σας εμπλέκει ο καταγγέλλων. Εσείς κ. Γουναλάκη όμως αντιφάσκετε. Γιατί γνωρίζετε το πρόβλημα συμφωνείτε με την ύπαρξη και την σοβαρότητα του, ενώ ο συνδυασμός στον οποίο ανήκετε εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση2, ενώ έχει αναπαράξει πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων του καταγγέλλοντα3, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας με μια απλή αναζήτηση.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως ο κ. Γουναλάκης και η παράταξη του, συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα. Μόνο που τόσους μήνες που ήταν στο ΔΣ δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Ούτε μετά που δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα, παρά τους πολλούς μήνες που μεσολάβησαν, δεν κατάφερε να πιέσει ώστε να συμμορφωθεί η επιχείρηση, στο θεσμικό πλαίσιο και να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Αλλά ούτε βγήκε να μας πει το γιατί, ούτε να μας μας πει τι άλλη επιλογή υπήρχε.
Και αν νομίζει ο καθένας ότι με μια ανακοίνωση βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο, αν νομίζει ότι έτσι αποποιείται των ευθυνών του και εξαντλεί την υποχρέωση του ως δημόσιο πρόσωπο και εκπρόσωπος των πολιτών, είναι λάθος.

Ας φέρει ο κ. Γουναλάκης την οικογένεια του να ζήσει δίπλα στη μαρίνα, να αναπνέει και να ακουμπά επικίνδυνες ουσίες, να πηγαίνει στον Οδηγισμό ή στον Ιστιοπλοϊκό και μετά να οικτίρει όσους δεν είχαν καμιά άλλη επιλογή από τον να ζητήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Ούτε πήρε ποτέ θέση δημόσια για το πρόβλημα και το γιατί μέχρι σήμερα διαιωνίζεται. Την μια και μόνη φορά, κατηγορεί τον πολίτη που εντόπισε και δημοσιοποίησε το πρόβλημα!
Το γιατί έχει κληθεί, έχει ενδιαφέρον να το μάθουμε, αφού ο καταγγέλλων δεν τον ενέπλεξε. Αλλά προφανώς για κάποιον λόγο έγινε, που δεν φρόντισε να τον μάθει πριν βγάλει χολή. Είναι δε η δεύτερη φορά που δημόσια επιτίθεται στον υποφαινόμενο, χωρίς να μπει στον κόπο ούτε την πρώτη φορά να επικοινωνήσει μαζί του. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο…

Θα συμφωνήσω όμως σε κάποιο σημείο του σχολίου του: “Δυστυχώς έχουμε ξεφύγει και κάτι στιγμές σας αυτή με κάνουν να νιώθω ευτυχής που απέχω στην παρούσα φάση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου. Είμαι πραγματικά αηδιασμένος …… μόνο που τολμώ να κάνω την σκέψη αυτή“. Μόνο που ο κ. Γουναλάκης, δεν το επέλεξε, αφού ήταν υποψήφιος. Οι πολίτες ήταν αυτοί που επέλεξαν να τον στείλουν σπίτι του. Αλλά δεν αναρωτιέται γιατί, ούτε κάνει την αυτοκριτική του. Κακό πράγμα το καλάμι, όπως και οι φελλοί στα αυτιά. Ισως έτσι εξηγείται γιατί είναι αναγκασμένος να απέχει…
Τέλος, είμαι και εγώ αηδιασμένος με το πως λειτουργούσαν κάποιοι, που εκλέχτηκαν να αγωνιστούν και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του δήμου και δικαιώματα των πολιτών του. Με σεβασμό στον νόμο και εντιμότητα. Αλλά εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και τον βόδι…

  1. Αναρτήσεις με θέμα τα τοξικά στην μαρίνα
  2. Σύνδεσμος σε θέμα “Από τις 10 Δεκεμβρίου 2013 η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είχε τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα ρύπανσης στην περιοχή Μαρίνας Αγίου Νικολάου”
  3. Αναρτήσεις στο ιστολόγιο της “Δημοτικής Συνεργασίας” σχετικές με τα τοξικά στην μαρίνα
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.