Μηδενική ανοχή σε όσους ρυπαίνουν

Share

Μηδενική ανοχή πρέπει να υπάρχει στο αίσχος της ρύπανσης από οπαδούς διαφόρων ομάδων. Και ακόμα μεγαλύτερη αυστηρότητα για όσους συνδέσμους δεν συμμετάσχουν στην δράση και δεν βοηθήσουν στην εξάλειψη του προβλήματος. Ανάλογη αντιμετώπιση πρέπει να έχουν και όσοι άλλοι ρυπαίνουν χωρίς τιμωρία μέχρι σήμερα.
Η πόλη, ο δήμος μας, δεν μπορεί να παρουσιάζει τέτοια εικόνα στους επισκέπτες. Είτε από οπαδούς ομάδων, είτε από επαγγελματίες, είτε από κόμματα. Είναι ένα θέμα που χρόνια τώρα το ιστολόγιο το έχει αναδείξει, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα. Και εκτός της εικόνας της πόλης, η καταστροφή της οδικής σήμανσης, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές.
Φτάσαμε στο σημείο, ακόμα και υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, να γεμίζει τον τόπο αφίσες1, χωρίς να υπάρχει αντίδραση ή συνέπειες, παρά την δημοσιοποίηση του γεγονότος.Αστυνοκός διευθυντής, Σύσκεψη για ρύπανση - Anatolh_20140714
Οπως διάβασα στην τοπική μας εφημερίδα “Ανατολή”2, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του αστυνομικού διευθυντή Λασιθίου κ. Περάκη, σχετική με το θέμα.
Παρότι νέος στην πόλη, ασχολήθηκε με ένα θέμα, που άλλοι έπρεπε να είχαν βάλει χρόνια τώρα, και λόγω γνώσης της τοπικής κατάστασης, αλλά και λόγω ιδιότητας.
Τόσα χρόνια που λειτουργούσε η δημοτική αστυνομία, τίποτα ουσιαστικό δεν είχε γίνει. Θέλω να πιστεύω, πως δεν θα ακουστούν σχόλια από δημοτικούς άρχοντες και για αυτό το θέμα.
Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία ασχολείται κυρίως με ουσιαστικά προβλήματα και εστιάζει σε ζητήματα που όλοι σχολιάζουμε, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αλλά ουδείς τοπικός μας άρχοντας ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα.
Ας ελπίσουμε ο σύνδεσμος ξενοδόχων, ο εμπορικός σύλλογος, ο πρόσφατα ανασυσταθείς των καφέ-εστιατοριών και φυσικά οι σύνδεσμοι των ομάδων, να συμβάλουν υλικά αλλά και με την συμμετοχή τους στην προσπάθεια καθαρισμού.
Τρεις προτάσεις θα κάνω ως προσθήκη σε αυτή την πολύ σωστή πρωτοβουλία.
Η πρώτη είναι να μην τοποθετεί κανείς banner, αφίσες, πανό, κοντά σε στροφές και διασταυρώσεις (πχ, όχι κοντύτερα από 10 μέτρα) ή έστω να μπαίνουν σε μεγάλο ύψος, ώστε να μην εμποδίζουν την ορατότητα οδηγών και πεζών. Μηδέ του δήμου εξαιρουμένου…
Η δεύτερη. Παλαιότερα υπήρχαν πλαίσια για τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού. Καλό είναι να ξαναφτιαχτούν, αλλά και να συγκεκριμενοποιηθούν σημεία που μπορούν πχ να μπαίνουν πανό, ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Οι διοργανωτές, θα είναι υπεύθυνοι για λήψη σχετικής άδειας, την τοποθέτηση μόνο στα προβλεπόμενα σημεία, όπως και για την αφαίρεση τους αμέσως μετά την όποια εκδήλωση.
Η τρίτη έχει να κάνει με τον καθαρισμό. Να υπάρξει ένα τηλέφωνο όπου κάθε συμπολίτης να μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, να προσφέρει υλικά ή να ενημερώνει για σημεία που έχουν πρόβλημα, ώστε να γίνει καλύτερος συντονισμός και καταμερισμός. Θα μπορούσε ανάλογα με την συμμετοχή, να χωριστεί η πόλη σε τμήματα και να αναλάβει από μια ομάδα να την καθαρίσει.
Προς αυτή την κατεύθυνση, τα τοπικά ΜΜΕ να βοηθήσουν με σχετικές αναφορές, σποτ, καταχωρήσεις, ώστε να υπάρξει συμμετοχή. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί αρκετός κόσμος να βοηθήσει.

  1. Ανάρτηση με θέμα “Ο ρυπαίνων πληρώνεται!”
  2. Σύνδεσμος σε άρθρο της εφημερίδας “Ανατολή” με θέμα “Εκστρατεία για να καθαρίσει η πόλη από συνθήματα και αφίσες”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.