Που είναι οι διαβάσεις πεζών;

Share

Με την έλλειψη συντήρησης, οι περισσότερες διαβάσεις πεζών έχουν σβηστεί εντελώς. Με πολλή δυσκολία μπορεί κανείς να εντοπίσει που υπήρχαν κάποτε.Αγιος Νικόλαος, σβησμένη διάβαση πεζών - 201407031128
Σε μια πόλη όπου οι περισσότεροι οδηγοί αδιαφορούν και δεν δίνουν προτεραιότητα στον πεζό, υπάρχει και ένας δήμος που φαίνεται συμφωνεί και έτσι θεωρεί άσκοπο να συντηρεί τις όποιες διαβάσεις υπάρχουν.

Βλέπουμε καθημερινά περιπτώσεις επισκεπτών που κάνουν σήμα με το χέρι στους οδηγούς να σταματήσουν για να περάσουν, που περιμένουν πότε θα περάσουν τα οχήματα ή που εκπλήσσονται όταν σταματά ο οδηγός για να τους αφήσουν να περάσουν.
Βλέπουμε επίσης περιπτώσεις δικύκλων, που όταν σταματήσει ένα αυτοκίνητο για να περάσουν οι πεζοί, συνεχίζουν και προσπερνούν με κίνδυνο να υπάρξει ατύχημα.
Καλό είναι ο δήμος να συντηρεί, αλλά και να προσθέσει  πινακίδες, ώστε να μην υπάρχουν και δικαιολογίες από τους βιαστικούς ότι δεν τις είδαν.

Μια ιδέα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, με χαμηλό κόστος και μόνιμο αποτέλεσμα, θα ήταν να γίνει τομή στα σημεία που υπάρχουν διαβάσεις και να τοποθετηθούν κυβόλιθοι δημιουργώντας τις αντίστοιχες λωρίδες με χρήση διαφορετικού χρώματος κυβολίθων.
Αν μάλιστα η τοποθέτηση γίνει με τρόπο που να δημιουργείται ένα μικρό σαμαράκι, θα υποχρεώνει και τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    τώρα που ο Δήμαρχός μας επιβλέπει τα έργα ( όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες του γραφείου τύπου ) θα μεριμνήσει και γι αυτό.
    όπως και για τον κατηφορικό δρόμο στο ΑΤ (το ανακοίνωσε ο ίδιος) και υποθέτω για ότι άλλο προκύψει έως τα τέλη Αυγούστου. ας τρέξουμε να προλάβουμε μέχρι τότα

  2. Ο/Η admin λέει:

    Ναι. Είχαμε τον Σαμαρά, τώρα έχουμε και τον δήμαρχο. Ολα θα γίνονται “Με εντολή Κουνενάκη”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.