Εξέδρες και λουκέτα…

Share

Διάβαζα χθες άρθρο στην τοπική μας εφημερίδα «Ανατολή», σχετικά με τις εξέδρες των καταστημάτων. Παλιά η ιστορία1, αρκετές οι κόντρες και το περίσσευμα υποκρισίας.
Κόντρες που τελικά κατέληξαν σε λυκοφιλίες και θάψιμο για πέντε χρόνια του θέματος και την πλήρη αυθαιρεσία κάποιων.
Εκείνο που βλέπω είναι πως τώρα το ξεθάβουν και βάζουν θέματα. Η αλήθεια είναι πως οι εξέδρες είναι (ή πρέπει να είναι) καλαίσθητες και σαφώς είναι προτιμότερες από το τσιμέντο ή την άσφαλτο. Παράλληλα, όλοι σχεδόν έχουμε ζήσει την περίπτωση βροχοπτώσεων, όπου καθόμασταν σε τραπέζι και τα πόδια μας κολυμπούσαν στα νερά.
Σε ότι έχει σχέση με την πρόταση αφαίρεσης των εξεδρών και διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, είναι ένα θέμα που έχει συνέπειες και για τα οχήματα. Και μπαίνει ακόμα ένα ακόμα θέμα, που δείχνει την υποκρισία των αρχόντων μας. Δεν μπορείς πχ να βάζεις απαγορευτικό στάσης – στάθμευσης και από την άλλη όταν σου ζητούν εξέδρα να δίνεις άδεια. Ή δεν ενοχλεί το όχημα ή ενοχλεί και η εξέδρα. Μπαίνει επίσης μια ακόμα παράμετρος. Με την διαπλάτυνση θα στενέψει και θα καταργηθούν θέσεις στάθμευσης, αφού προφανώς η όποια διαπλάτυνση θα είναι σε όλη την έκταση και όχι μόνο στα εν λόγω καταστήματα. Αγιος Νικόλαος, Αμμούδι, κατάστημα - 201406181352Εκτος και αν φτιάχνουν και καταστρέφουν πεζοδρόμια κάθε φορά που ανοίγει και κλείνει ένα κατάστημα, με το όποιο κόστος και για το Λιμενικό Ταμείο, που δεν θα έπρεπε να το επωμιστεί σε όποια λύση και αν υπάρξει.

Συνοψίζοντας, από το να κατασκευαστεί μια εξέδρα μέχρι τα εκτρώματα και τις δήθεν εξέδρες που έχουν γίνει σε κάποιες περιπτώσεις, είναι θέμα. Οπως σοβαρό θέμα είναι, το ότι σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι εξέδρες και πεζοδρόμια κλείστηκαν εντελώς, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση ο κόσμος και είναι αναγκασμένος να κατεβαίνει στο οδόστρωμα. Δεν είδαμε κανένα λουκέτο για αυτές τις περιπτώσεις. Ή δεν ενοχλούν;
Οπως δεν είδαμε λουκέτο σε καταστήματα που χρόνια λειτουργούσαν χωρίς άδεια-ες ή που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, ή με προκλητικά παράνομες κατασκευές. Είδαμε για ηχορύπανση και πρόσφατα για έλλειψη άδειας μουσικής σε ένα νέο κατάστημα, που κάποιοι του πουλούσαν ακόμα και πολιτικό νταβατζιλίκι προκειμένου να του δώσουν άδεια.
Εν πάση περιπτώσει, χρειάζεται να μπουν κανόνες για όλα και να ισχύουν για όλους. Δεν μπορούν κάποιοι να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο. Ετσι όπως λειτουργεί σήμερα η κατάσταση, ευνοεί την αδιαφάνεια, τα συμφέροντα, την διαπλοκή και την πελατειακή λογική. Αυτή είναι η αλήθεια, και αυτό πρέπει να αλλάξει…

  1. Ανάρτηση με θέμα «Τελικά τι θέλει;»
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.