Διαβάστε λογική!

Share

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, είναι Πρόεδρος στο Δίκτυο Τουριστικών Δήμων. Σε επιστολή του1 προς τα μέλη του δικτύου αναφέρει:

Έχει ανακύψει ξανά το θέμα των τελών καθαριότητας όσον αφορά τις εποχικές επιχειρήσεις. Ήδη αρκετά ξενοδοχεία και άλλες μονάδες ζητούν την εξαίρεσή τους κατά τη διάρκεια της νεκρής περιόδου. Είναι προφανές ότι εμείς ως δήμοι εισπράττουμε το σύνολο των εσόδων το οποίο για τεχνικούς λόγους μοιράζεται σε δίμηνα. Εάν λοιπόν δεν εισπράξουμε κάποια δίμηνα τότε δεν θα καλύψουμε το αντίστοιχο κόστος.
Από τις μέχρι τώρα ανταλλαγές απόψεων των μελών μας έχουν προκύψει οι παρακάτω σκέψεις :
1. Ζητούμε από τα ξενοδοχεία υπεύθυνη δήλωση για τα πραγματικά τετραγωνικά με τα οποία γίνεται η χρέωση. Η εμπειρία δείχνει ότι οι περισσότεροι αποφεύγουν να μας ενημερώσουν.
2. Αυξάνουμε σημαντικά τα τέλη των εποχικών επιχειρήσεων ώστε να καλύψουμε το κόστος όλου του έτους.

Σοβαρά το λέτε κ. Δήμαρχε; Δηλαδή το χειμώνα απασχολείται το ίδιο προσωπικό στην καθαριότητα όπως και το καλοκαίρι; Οχι φυσικά. Τότε γιατί θέλετε να εισπράττετε χρήματα για υπηρεσίες που δεν παρέχετε, αλλά και για επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν;

Σε ποια λογική και με τι επιχειρήματα τεκμηριώνετε τη πρόταση σας; Θεωρείτε τον τουριστικό κλάδο, ειδικά και με την κρίση που διέρχεται ο τουρισμός, ως την αγελάδα που θα αρμέγετε για να καλύπτετε άλλες τρύπες;

Γίνεται ήδη με τα τέλη παρεπιδημούντων (τα οποία χρησιμοποιείτε και για άλλες ανάγκες), με το υψηλότερο κόστος της ύδρευσης, με τις προτάσεις σας να χρηματοδοτούν και άλλες δράσεις, κλπ.
Μέχρι πόσο μπορεί ν’ αντέξει ο κλάδος, ειδικά οι μικρότερες επιχειρήσεις; Εκτός και αν το ζητούμενο είναι κλείσουν.

Αυτό που επιχειρείτε είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Το πλέον δίκαιο θα ήταν να συνδέσετε, τον μέσο όρο με τις διανυκτερεύσεις των τελευταίων ετών, με τα τέλη καθαριότητας  και όχι να ψάχνετε τρόπους να χαρατσώσετε τα ξενοδοχεία.

ΥΓ: Τι θέση έχει ο σύνδεσμος ξενοδόχων, αλλά και των τουριστικών καταλυμάτων. Συμφωνούν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 4/11/2008: Σήμερα διαπίστωσα ότι διέγραψαν την καταχώρηση και την αντικατέστησαν με άλλη.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Σχόλια

  1. 5 Νοεμβρίου 2008

    […] Διαβάστε λογική! […]

  2. 4 Δεκεμβρίου 2008

    […] Διαβάστε λογική! ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 7:20 | […]

  3. 16 Δεκεμβρίου 2008

    […] Διαβάστε λογική! ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.