Υποκρισία και γαλάζιες σημαίες

Share

Μόνο υποκριτική μπορεί να είναι η τελετή για την απονομή των γαλάζιων σημαιών η οποία πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 7 Μαϊου, στον χώρο της μαρίνας Αγίου Νικολάου στην παραλία του Αλμυρού, υπό την διοργάνωση της ΔΑΕΑΝ.
Χρόνια τώρα γίνονται εργασίες στον χώρο της μαρίνας Αγίου Νικολάου, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας εργαζόμενων, περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας των περιοίκων1.
Παρά την δημοσιοποίηση του προβλήματος από τον Ιούνιο 2013, λίγα έχουν γίνει, και αυτό μετά από πιέσεις και προσφυγή στις αρμόδιες αρχές μετά από μήνες απραξίας.

Καθαρισμός ράμπας με υδροβολή και σκούπα, απώθηση υφαλοχρωμάτων προς χώμα και όχι προς φρεάτιο

Καθαρισμός ράμπας (5/5/2014) με υδροβολή και σκούπα, απώθηση υφαλοχρωμάτων προς χώμα και όχι προς φρεάτιο

Ολος ο χώρος της μαρίνας είναι διάσπαρτος από επικίνδυνα υλικά, τμήμα των οποίων διασκορπίζεται στην περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.  Υλικά, τα οποία σε κάποια σημεία έχουν συγκέντρωση χιλιάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τελευταία, το video δείχνει εργασίες (5/5/2014) καθαρισμού υφαλοχρωμάτων με υδροβολή, χωρίς κανένα μέτρο ατομικής προστασίας (άραγε αν δεν νοιάζονται για την υγεία τους, θα τους πειράξει των συμπολιτών;) ή του περιβάλλοντος, ενώ κοντά στον χώρο κινούνται άλλοι εργαζόμενοι και τουρίστες, χωρίς να φαίνεται να προβληματίζει τον υπεύθυνο των εργασιών ούτε την διοίκηση της μαρίνας. Φαίνεται δε ότι φυσά άνεμος από την κατεύθυνση που στοχεύει η ανεμογεννήτρια του σκάφους και που κατευθύνονται τα σωματίδια του επικίνδυνου υλικού που αποκολλάται από το σκάφος.
Εγκληματούν υπό την ανοχή των αρχών, αφού οι αρμόδιες αρχές κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και χωρίς να επιδεικνύουν την προβλεπόμενη για την σοβαρότητα της περίπτωσης σπουδή και αυστηρότητα, δίνοντας την εντύπωση πως κάνουν τα στραβά μάτια, συγκαλύπτοντας την υπόθεση.

  1. Σύνδεσμος σε αναρτήσεις σχετικές με τα τοξικά στην μαρίνα
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.