Γιατί δεν παρεμβαίνουν;

Share

Μέσα σε κάποια πλαίσια, είναι κατανοητό το θέμα των διαφόρων κατασκευών από επαγγελματίες. Από το σημείο αυτό μέχρι το να γίνονται μόνιμες κατασκευές, να κτίζονται πεζοδρόμια, σε χώρους που είναι δημόσιοι, υπάρχει θέμα.
Αν η δημοτική αρχή έδωσε άδεια, τότε οι αρμόδιοι είναι υπόλογοι. Αν όχι, γιατί δεν παρεμβαίνουν;
Είναι μια κατάσταση γενικευμένη.
Πολλοί κλείνουν εντελώς πεζοδρόμια απαγορεύοντας την χρήση τους από πεζούς, θέτοντας θέμα ασφάλειας αναγκάζοντας τους να κινηθούν στο οδόστρωμα. Μέχρι στα όρια της ράμπας ΑΜΕΑ είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατασκευή. Υπάρχει υπάλληλος που έδωσε τέτοια άδεια;
Οπως επίσης κάποιοι κάνουν χρήση χώρου μεγαλύτερου του παραχωρηθέντος ή καταλαμβάνουν το οδόστρωμα με διάφορα αντικείμενα ή γλάστρες προκειμένου να μην σταθμεύουν οχήματα (ή για να κρατούν χώρο για τα δικά τους). Και αναρωτιέται ο απλός πολίτης, γιατί επιτρέπεται αυτό;
Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιες εικόνες, με αστυνομία και δημοτική αρχή να κάνουν τα στραβά μάτια, και την ίδια στιγμή λίγα μέτρα μετά να βεβαιώνονται παραβάσεις.
Μέσα από το ιστολόγιο έχει καταγγελθεί, ότι ολόκληρη οδός έχει κλειστεί ή καταπατηθεί 1 και ένα χρόνο μετά, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει γνωστή από τους υπευθύνους, ενώ τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μετά φταίνε εκείνοι που μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αναγκάζονται να ζητήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 15:35. Υπήρξε επικοινωνία (ευγενική) για το θέμα της ανάρτησης και της φωτογραφίας. Να διευκρινίσουμε λοιπόν κάποια ζητήματα, για αποφυγή κάθε παρανόησης. Αν ο χώρος είναι ιδιωτικός, δικαίωμα του καθένα είναι κάνει ότι νομίζει από την στιγμή που διαθέτει τις ανάλογες άδειες και εφαρμόζει τις σχετικές αποφάσεις. Αν πάλι είναι δημόσιος, τότε κάθε πολίτης έχει ξεκάθαρα το δικαίωμα να εκφράζει άποψη, αφού από τις όποιες αποφάσεις επηρεάζεται και ο ίδιος. Ούτε είναι θέμα αμφισβήτησης ύπαρξη αδειών, για εκτελούμενες εργασίες, χρήση και συμμόρφωσης με αυτές. Και προφανώς η άποψη δεν έχει να κάνει με την αισθητική (που μπορεί να είναι εξαιρετική), αλλά με μια σειρά πρακτικών κύρια ζητημάτων, αλλά και του πως αντιλαμβανόμαστε τον δημόσιο χώρο.
Η αξιολογική κρίση του γράφοντος για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και τα άλλα που τέθηκαν στην ανάρτηση, εκφράζεται μέσα από το ιστολόγιο, ως συνέπεια εύλογου ενδιαφέροντος για ένα θέμα δημόσιου χώρου. Με προσοχή και χωρίς καμιά πρόθεση να αδικηθεί ή να δυσφημιστεί ουδείς. Ο τίτλος δε, αφορά την επικρατούσα κατάσταση και όχι συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι δε ανοιχτό να φιλοξενήσει οποιαδήποτε άλλη πιθανώς άποψη υπάρχει για το θέμα, αλλά και να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθούσε στην ακόμα αντικειμενικότερη ενημέρωση των αναγνωστών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 30/04/2014: Σήμερα έγινε μια κουβέντα με τον αρχιτέκτονα. Διευκρινίστηκε ο σκοπός της δημοσιοποίησης και ότι το δημοσίευμα δεν στόχευσε στην δική του περίπτωση, αλλά με αφορμή αυτήν, μπήκαν θέματα σε μερικές περιπτώσεις πολύ σοβαρότερα. Εξηγήθηκε ότι η ανάρτηση είχε σκοπό να αναδείξει ένα γενικότερο πρόβλημα, δέχθηκε και ο ίδιος ότι υφίσταται, ενώ αφαιρέθηκε και η φωτογραφία, ώστε μην έρχεται σε δύσκολη θέση και η επιχείρηση, αφού άλλωστε όπως τονίστηκε δεν υπήρχε καμιά πρόθεση ή σκοπιμότητα για οποιαδήποτε παράνομη πράξη, ενώ επιδιώχθηκε η έκδοση και σχετικών αδειών. Να συμπληρώσω, πως υπάρχουν άλλοι επαγγελματίες που έχουν προχωρήσει σε κατασκευές χωρίς καμία απολύτως έγκριση.

 1. Ανάρτηση με θέμα “Να ελευθερωθεί ο δρόμος”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

15 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ? ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!

 2. Ο/Η ο λέει:

  αυτο που κανεται με την φωτογραφια περιμενω να το συνεχισετε και στο λιμανι πριν 3 χρονια επαγγελματιας διπλα απο το ρεξ ζητησε να βαλει εξεδρα και η δημοτικη αρχη δεν τον αφησε στο λιμανι ειχε το λογο το λιμενικο ταμειο και δοθηκαν ειχε πει…ειχε πει οτι θα βγουν οι εξεδρες οταν αναλαβουν το λιμενικο ταμειο.. το αναλαβαν 2 χρονια τωρα .προπερσυ επικαλεστικαν την κριση …περυσι σφυριζαν αδιαφορα..φετοσ εχουμε εκλογες αλλα πολλα μαγαζια του λιμανιου ειναι παρανομα γιατι δεν τα φωτογραφιζεται και αυτα…ποιοι δωσανε εκει της αδειες..γιατι δεν παρεμβαινει κανεις …γιατι ακομα και εσεις τοσα χρονια δεν το αναδειξατε..

 3. Ο/Η Γ.Α.Τζανόπουλος λέει:

  Μια ακόμη αυθαίρετη παρέμβαση ανάμεσα σε πολλές άλλες. Καλά κάνεις που το αναδεικνύεις Μιχάλη αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει και τίποτα για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου.
  Το θέμα είναι ότι κατά καιρούς δημοσιοποιούνται ανάλογες καταστάσεις απείρου κάλλους αλλά δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται οι ιθύνοντες! Τα παράπονα και οι υποδείξεις των πολιτών κατακερματίζονται μέσα στα διάφορα ενημερωτικά blogs με αποτέλεσμα ο εκάστοτε δήμαρχος να τα εκλαμβάνει περισσότερο ως κακοπροαίρετα σχόλια αντίπαλων συνδυασμών παρά ως πραγματικότητα.
  Θα ήταν χρήσιμο το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να αναπτύξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν επώνυμα να καταθέτουν απόψεις και προβλήματα ώστε η αξιολόγηση & επίλυση τους να δρομολογείται από τις δημ. Υπηρεσίες με αριθμό πρωτοκόλλου. Η υπάρχουσα ιστοσελίδα του Δήμου είναι για κλάματα και δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα.

 4. Ο/Η admin λέει:

  Γιώργο, βολεύει να θεωρούνται ως κακοπροαίρετα, γιατί έτσι βολεύει τους ανεύθυνους και όσους κάνουν τα στραβά μάτια. Οσο για την ιστοσελίδα του δήμου, έχει σχολιαστεί πολλές φορές από το ιστολόγιο. Είναι για προπαγανδιστικούς λόγους και μόνο. Καμιά ουσιαστική υπηρεσία δεν παρέχει και ούτε κατ’ ελάχιστον συμβάλει στην προβολή του τόπου μας.

 5. Ο/Η admin λέει:

  Πρώτον, ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να δημοσιοποιεί προβλήματα, να διατυπώνει της απόψεις του ή και να διαφωνεί με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων. Και προφανώς ο γράφων δεν είναι αρμόδιος για να του ζητάτε να λογοδοτήσει γιατί δεν έχει ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις.
  Δεύτερον, ο δήμος ήταν κατά των εξεδρών και μάλιστα είχε κόντρα με τους επαγγελματίες. Καταλήξαμε, πρόεδρος του ΤΣ Αγίου Νικολάου να είναι ένας από τους επαγγελματίες με τους οποίους ο δήμος έχει την αντιπαράθεση και το θέμα μπήκε στο αρχείο.
  Επίσης, το ΛΤ είναι πλέον δημοτικό και πρόεδρος του Αντιδήμαρχος. Ρωτήστε τον(τους) γιατί ξέχασαν το θέμα. Προσωπικά δεν είμαι εναντίον των εξεδρών. Υπό προϋποθέσεις βέβαια.
  Τρίτον. Το ότι η περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση, δεν σημαίνει ότι είναι επιτρεπτή ή όχι. Ούτε η διαφωνία έγκειται σε επίπεδο αισθητικής. Και βεβαίως, κανείς δεν λέει πως όλες οι περιπτώσεις είναι παράνομες. Ομως υπάρχει θέμα με το πως οι αρμόδιοι αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας έχει δικαίωμα να συμφωνεί ή όχι με κάποιες ενέργειες. Ακόμα και αν αυτές είναι σύννομες. Ειδικά όταν αφορούν δημόσιο χώρο ή πράξεις των αρχόντων μας.
  Τέταρτον, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχει αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί και σε άλλα σημεία. Αν νομίζετε πως δεν είναι επαρκής η αναφορά στο πρόβλημα, παρακαλώ στείλτε μου επωνύμως τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας. Μετά χαράς θα τα αναρτήσω.

 6. Ο/Η Μενέλαος Δερμιτζακης λέει:

  Πριν εκθέσουμε πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις, καλό θα ήταν να ερευνούμε λίγο πιο προσεκτικά τα θέματα που καυτηριάζουμε και όχι τα κακώς κείμενα της πόλης μας, που είναι αρκετά δεν διαφωνώ σ αυτό… να τα γενικευουμε μεσω μιας φωτογραφίας
  http://e-fonien.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7348.html

 7. Ο/Η admin λέει:

  Προφανώς, δεν υπάρχει στοχοποίηση κανενός. Με αφορμή ένα γεγονός, έγιναν κάποια σχόλια για μια κατάσταση γνωστή σε όλους. Και προφανώς, δεν υπήρχε θέμα να αδικηθεί ουδείς. Ο τίτλος δε, αφορά το σύνολο των όσων γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες και όχι την συγκεκριμένη επιχείρηση.
  Οπως επεσήμανα και στις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν, το ιστολόγιο είναι ανοικτό να παραθέσει οποιαδήποτε άλλη άποψη. Κάλεσα δε στις 14:53, προκειμένου να γίνει συνάντηση που ζητήθηκε. Μου ειπώθηκε ότι θα κληθώ αργότερα. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, με πρωτοβουλία του ιστολογίου έγιναν κάποιες επισημάνσεις.
  Το σχόλιο για προεκλογικές άδειες, κλπ, δεν ήταν του ιστολογίου, ούτε υπονοήθηκε κάτι τέτοιο. Ηταν πάρα πολύ προσεκτική η ανάρτηση.
  Από εκεί και μετά, κάθε έργο που γίνεται σε δημόσιο χώρο, είναι στην κρίση κάθε πολίτη. Εκτός αν αυτό έχει αλλάξει…

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ο άνθρωπος λέει το εξής απλό και λογικό : έχω άδεια.
  το θέμα είναι πως δόθηκε η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωράει κάποια μητέρα με καρότσι να περάσει ή θα κατέβει στο οδόστρωμα;πληρούνται οι προδιαγραφές και η ασφάλεια για το τμήμα του πεζοδρομίου που απομένει ελεύθερο;

 9. Ο/Η admin λέει:

  Πολύ σωστά. Δεν είπε κανείς πως ντε και καλά είναι παράνομος ή ότι είναι κακόγουστη η κατασκευή.

 10. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

  Συγνώμη αλλά λείπει η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από τη πολεοδομία. Οι εργασίες είναι αυθαίρετες αν δεν υπάρχει η άδεια. Απαιτείται σύμφωνα με τον Ν.4067/2012 αρ.4 παρ. 2-στ. άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και πιστοποιητικό στατικής επάρκειας. Ο δήμος δεν αδειοδοτεί κατασκευές , μπορεί μόνο να τις επιτρέψει.

 11. Ο/Η ντροπη_σας λέει:

  ρε δε πα να γαμ****τε που κραζετε το κοπελι!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο σχόλιο έγινε τροποποίηση, λόγω των ύβρεων. Οσο για την συμβουλή, μάλλον πρόκειται για κύρια που έχει εκεί το μυαλό της…

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Με αφορμή την δημοσίευση που έχει γίνει από το ιστολόγιο «Φωνή εν» θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις. Οι παρατηρήσεις επιθυμώ να είναι ανώνυμες όπως ανώνυμο είναι και το Δημόσιο συμφέρον που θεωρώ ότι δεν μου ανήκει όλο το βάρος της υπεράσπισής του, ώστε να κάνω επώνυμα σχόλια, την στιγμή που οι υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος απουσιάζουν ή στην χειρότερη περίπτωση κρύβονται;.
  Θα έστελνα τις παρατηρήσεις μου στο συγκεκριμένο ιστολόγιο αλλά δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια ως έχει δικαίωμα βέβαια να κάνει, οπότε στέλνω τα σχόλιά μου σε σας με την ελπίδα ότι θα δημοσιευθούν.Τα σχόλιά μου είναι γενικά και δεν θίγουν κανένα ατομικά, οπότε θεωρώ ότι θα δημοσιευθούν.
  Βλέπω λοιπόν ότι το πλάτος του πεζοδρόμιου που έχει απομείνει δεν πληροί τις προδιαγραφές για την κίνηση των ΑΜΕΑ, όπως αυτό προδιαγράφεται από το ΥΠΕΚΑ.Που είναι ο σύλλογος ΑΜΕΑ;Θα πρέπει βέβαια και οι υποψήφιοι να μας πουν αν τα οράματα που βλέπουν για τον Δήμο, μέσα από τα προγράμματά τους, συμφωνούν με τις διαμορφώσεις που γίνονται στην συγκεκριμένη θέση;Θα περιμένομε λοιπόν να δούμε ποιος θα ενδιαφεθεί να ασχοληθεί με το θέμα.
  Δεδομένου ότι η κατασκευή είναι σταθερή και όχι «μη μόνιμη» αφού είναι στερεά συνδεδεμένη με το έδαφος και το κτίριο, φαίνεται να αποκλείνει από την άδεια που επικαλούνται ότι κατέχουν οι παρεμβαίνοντες, της μη μόνιμης δηλαδή κατασκευής.Η Πολεοδομία του Δήμου μπορεί να γνωματεύσει αν χρειάζεται άδεια όπως γίνεται η κατασκευή.
  Για να μειωθεί το πλάτος του πεζοδρόμιου απαιτείται ειδική απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου και όχι απλά απόφαση παραχώρησης, διότι στην συγκεκριμένη θέση υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη διαμόρφωσης του δρόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο το δε πλάτος του πεζοδρόμιου που καταλαμβάνεται είναι μεγαλύτερο από αυτό που απομένει.Υπάρχει δηλαδή σημαντική διαφοροποίηση από την εγκεκριμένη μελέτη διαμόρφωσης του δρόμου.
  Να επισημανθεί ότι η εισήγηση για μείωση του πλάτους του πεζοδρόμιου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γίνεται από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μετά από την σύμφωνη γνώμη του Συμβούλιου Αρχιτεκτονικής και δεν ξέρομε αν αυτό έχει γίνει.
  Μου φαίνεται απίθανο να έχει εισηγηθεί η Τεχνική Υπηρεσία την μείωση του πλάτους του πεζοδρόμιου σ’ αυτό που έχει απομείνει, διότι όπως αναφέρθηκε δεν πληρούνται οι προδιαγραφές κίνησης των ΑΜΕΑ.Επίσης ο χώρος είναι δημόσιος και έχει προδιαγραφές διαμόρφωσης με βάση οδηγίες του ΥΠΕΚΑ, που θα έπρεπε να αναζητήσει προφανώς η Τεχνική Υπηρεσία αν πληρούνται.Δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο.
  Αλήθεια από ποια Υπηρεσία έγινε η εισήγηση για την παραχώρηση του χώρου δεν γίνεται γνωστό από τις δημοσιεύσεις.Ισως λοιπόν το θέμα χρειάζεται παραπέρα διερεύνηση.
  Και οι λεπτομέρειες που κάνουν την ουσία.Εάν «κλικάρει» κάποιος στο σχέδιο που εμφανίζεται στο ιστολόγιο «φωνη εν» και εάν είναι αυτό το επίσημο σχέδιο, θα δεί ότι δεν εμφανίζονται διαστάσεις και επίσης φαίνεται και ποιος είναι ο Αρχιτέκτονας. Οποιος ανέβασε τα σχέδια στο συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν είδε ποιος φαίνεται ως Αρχιτέκτονας;
  Δεν φαίνεται λοιπόν να είναι ο κατά το ιστολόγιο δηλών σχεδιαστής, αλλά άλλος.Δεν είναι αυτό όμως η κύρια ουσία του θέματος.Στην κάθε περίπτωση όμως το σχέδιο θα έπρεπε να εμφανίζει σαφείς διαστάσεις προς αποφυγήν παρερμηνιών και αποφυγής εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων. Πως εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν καταπατείται ούτε εκατοστό δημόσιου χώρου όταν ένα σχέδιο δεν έχει διαστάσεις; Η μήπως εννοείται ότι αφου δεν υπάρχουν διαστάσεις η καταπάτηση είναι ελεύθερη και άρα δεν μπορεί να αποδειχθεί καταπάτηση; Αν θέλει να βγάλει κάποιος κατά προσέγγιση συμπέρασμα για τις διαστάσεις του πεζοδρόμιου, μπορεί εύκολα να δεί, αφού «κλικάρει» το σχέδιο, (στο συγκεκριμένο ιστολόγιο) ότι φαίνεται να αφήνεται πεζοδρόμιο πλάτους τασσάρων «πλακιδίων πεζοδρόμιου», κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει στην πράξη και άρα υπάρχει συμπερασματικά τουλάχιστον θέμα.
  Πως γίνεται όμως να περνά από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής σχέδιο χωρίς διαστάσεις;Ετσι περνάνε όλα τα σχέδια από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;Φαντάζομαι πως όχι.Υπάρχουν άλλα σχέδια που δεν έχουν παρουσιαστεί;Εγινε κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση του θέματος από το Συμβούλιο αυτό για κάποιο λόγο; Το γεγονός της θεώρησης σχεδίων χωρίς διαστάσεις, εάν βεβαίως τα σχέδια που παρουσιάζονται συμπίπτουν με αυτά του Συμβούλιου Αρχιτεκτονικής, φέρνει εκτός προδιαγραφών την όποια άδεια έχει εκδοθεί, διότι την καθιστά αόριστη, και θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της Νομιμότητάς της.Εγώ πάντως θα απέφευγα να δηλώσω βραβευμένος Αρχιτέκτονας και να παρουσιάζω άδεια που εκδόθηκε με σχέδια χωρίς διαστάσεις, διότι θα σκεφτόμουν ότι πιθανόν η συγκεκριμένη κατασκευή να τελούσε υπό αμφισβήτηση.Υπάρχει και ένα θέμα ακόμα σημαντικό.Η κατασκευή είναι υπερυψωμένη και μεταλλική.Πάνω σ’ αυτή θα κάθονται άνθρωποι.Με τι πυκνότητα άραγε; Και εν προκειμένω έχει γίνει η ανάλογη στατική μελέτη; Κάτι σαν αυτό που ζητάνε όταν κάνεις μια στέρνα 2Χ2, σε κάτι απρόσιτα μέρη, που ζητείται μελέτη ενώ κανείς δεν κινδυνεύει (δεν λέω ότι κακώς ζητείται διότι επιβάλλεται από τις προδιαγραφές έκδοσης οικοδομικών αδειών).Διότι έχει και κάποιο ύψος η κατασκευή.Δεν ξεχνούμε βέβαια ότι εφ’ όσον διαμορφώνεται δημόσιος χώρος από ιδιώτη (διότι δεν πρόκειται για απλή παραχώρηση χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, όπως γίνεται π.χ. στην γειτονική καφετέρεια ή σε άλλους χώρους αλλά για κατασκευή), πιθανόν να απαιτείται και μελέτη περιβάλλοντος κάτι που δεν παρουσιάστηκε μέχρι τώρα.
  Υπ’ όψη ότι εδώ δεν μπορεί κάποιος να επικαλεστεί θέμα προσωπικών δεδομένων διότι πρόκειται για διαμόρφωση δημόσιου χώρου.
  Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να γίνει επανεξέταση του θέματος;
  Βέβαια εκλογές έχομε και σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε.Ομως ο οποιοσδήποτε έλεγχος είναι θέμα Υπηρεσιών και όχι των Υποψηφίων.
  Τέλος ας μου επιτρέψει το ιστολόγιο «φωνη εν» να παρουσιάσω την δημοσίευσή του μιας και σχετίζεται με το κείμενό μου, αλλά και για να φαίνεται που πρέπει να πάει κάποιος για να «κλικάρει» όπως γράφω παραπάνω τα σχέδια διότι στο παρακάτω αντίγραφο δεν «κλικάρονται».Ακολουθεί η αντιγραφή του άρθρου από το αναφερόμενο ιστολόγιο.

  Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014
  Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

  Το θέμα που αναδημοσιεύσαμε σήμερα νωρίς το μεσημέρι από το φιλικό μπλογκτου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, καφέ απέναντι από το νοσοκομείο, να αποδείξουν ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από όσα το κείμενο άφηνε να εννοηθούν.

  Σε προσωπική επαφή τους μαζί μου τόσο ο Μενέλαος Δερμιτζάκης στον οποίο ανήκει το κατάστημα όσο και ο πατέρας του Μιχάλης Δερμιτζάκης που σχεδίασε σαν αρχιτέκτονας την συγκεκριμένη κατασκευή απέδειξαν ότι πραγματικά έχουν κάνει πολλά περισσότερα από ότι ο ίδιος ο νόμος ορίζει.

  Με περίσσιο μεράκι και επαγγελματισμό, ο έμπειρος και βραβευμένος Μιχάλης Δερμιτζάκης, σχεδίασε ένα έργο που στην ουσία δεν είναι μόνο του καταστήματος των παιδιών του αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο του καταστήματος ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει καταπατηθεί ούτε ένα εκατοστό κοινόχρηστου χώρου.

  Το αποτέλεσμα δε είναι τέτοιο που δεν προκαλεί καμία ούτε καν αισθητική ή λειτουργική παραφωνία και δείχνει ότι όταν πολλές φορές οι επαγγελματίες θέλουν και αγαπούν την δουλειά τους μπορούν να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα καλύτερο και ποιοτικότερο των ίδιων των κρατικών – Δημοτικών υπηρεσιών.

  η γιγαντοαφίσα που ήταν εκτεθειμένη στο κατάστημα με όλες τις άδειες της κατασκευής
  Σε όσους δε θεωρούν ότι προεκλογικά βγήκαν οι απαραίτητες άδειες τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα στοιχεία δείχνουν ότι η άδεια έχει εκδοθεί 7 μήνες πριν.

  Μέσα από την συγκεκριμένη δημοσίευση που ήταν η αφορμή να γνωριστώ προσωπικά με τον ίδιο τον Μιχάλη Δερμιτζάκη , αφενός του ζητώ συγνώμη για την όποια αναστάτωση προκάλεσα μ την αναδημοσίευση μου και αφετέρου μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω ένα πραγματικά ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ επαγγελματία αρχιτέκτονα που αν και συνταξιούχος πλέον είναι πολύ πιο ενεργός από πολλούς.

  ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 13. Ο/Η τον παιρνετε! λέει:

  της μανας σας το μ***ι!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο σχόλιο έγινε τροποποίηση, λόγω των ύβρεων. Είχα γράψει κάπου αλλού, για κάτι παντελόνια σε λάθος σκέλια. Παραπληθήνανε. Με την ανωνυμία εύκολα βρίζεις και το παίζεις μάγκας. Επωνύμως, λίγοι έχουν τα κότσια…

 14. Ο/Η admin λέει:

  Δεν καταλαβαίνουν όσοι βρίζουν ότι δεν ωφελεί; Δεν καταλαβαίνουν πως μόνο ζημιά κάνουν; Να έχουν χάρη που έγινε σήμερα μια κουβέντα με τον αρχιτέκτονα και δεν θα ήθελα να το τραβήξω περισσότερο. Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της. Ελπίζω να μην αναγκαστώ να το ψάξω…

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τελικά θα μάθομε από ποιά Υπηρεσία εκδόθηκε η άδεια για την διαμόρφωση του πεζοδρόμιου;Η διαμόρφωση είναι κρυφή διαδικασία ως πράξη και δεν πρέπει να την γνωρίζομε;Τι γίνεται σ’ αυτό τον τόπο.Κανένας δεν μιλάει;Από τους υποψήφιους εννοώ.Είδαμε σήμερα τον συνδιασμό της Δημοτικής Συνεργασίας να υπερθεματίζει ότι θα υπερασπιστεί τα ζώα και καλά θα κάνει.Οι άνθρωποι δεν τους ενδιαφέρουν;Τα ΑΜΕΑ είναι άγνωστα;Οι άλλοι συνδυασμοί όταν ασχολούνται με τα δημοτικά θέματα εννοούν με όλα τ’ άλλα εκτός από τα πεζοδρόμια;Τι κάνει ποιοτική την ζωή σε μια Πόλη, μήπως οι κατάλληλα διαμορφωμένοι δημόσιοι χώροι;Ζητάω μήπως πολλά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.