Πλήρης αδιαφορία για τα ΑΜΕΑ

Share

Πολλές φορές μέσα από το Ιστολόγιο μου έχω αναφερθεί στο θέμα της προσβασιμότας των ΑΜΕΑ και του σεβασμού των δικαιωμάτων τους12. Μάλιστα απέστειλα και σχετική επιστολή στον Συνήγορο του Πολίτη3, στην οποία αργότερα έστειλα συμπληρωματικά στοιχεία με θέμα την προσβασιμότητα στις υποδομές του Δήμου4.

Το 94% των συμπολιτών μας πιστεύει ότι ο Δήμος δεν είναι φιλικός για τα ΑΜΕΑ5.

Το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Με ενημέρωσε συμπολίτης ότι από το 2003 το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου έχει ζητήσει από τον Δήμο, την λήψη των απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ μπροστά στο ΙΚΑ.
Λόγω του προβλήματος (που δεν υπάρχει μόνο εδώ) ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων6, είχε απευθυνθεί προς αρμόδιους κρατικούς φορείς και το ΙΚΑ είχε δώσει εντολή 094-133-20/9/2006 σε όλους τους διευθυντές για σχετικές ενέργειες προς του Δήμους.
Τα στοιχεία των εγγράφων που έστειλε το ΙΚΑ προς τον Δήμο Αγίου Νικολάου είναι 5453-12/8/2003, 4207-20/5/2005, 6866-29/9/2006, 7929-15/10/2008, χωρίς όμως να υπάρξει καμία ανταπόκριση.

Θα πρότεινα στους αγαπητούς μας άρχοντες να κάνουν μια βόλτα με αναπηρικό αμαξίδιο στην πόλη, για να καταλάβουν τα προβλήματα. Να δουν που θα βρουν να παρκάρουν και πόσο δύσκολο είναι να μετακινηθούν. Είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοια αδιαφορία.

ΥΓ: Θα μου πείτε και να μπει η σήμανση, ποιος θα την εφαρμόσει; Υπάρχουν σημάνσεις για αναπηρικά οχήματα έξω από οικίες  (όπως και αλλού), αλλά ποτέ δεν είδα έστω και ένα πρόστιμο σε όσους παράνομα παρκάρουν εκεί. Για το θέμα γενικά του σεβασμού προς τα ΑΜΕΑ θα επανέλθω.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ανυπαρκτη κοινωνική ευαισθησία. ΑΙΣΧΟΣ.

  1. 11 Δεκεμβρίου 2008

    […] Πλήρης αδιαφορία για τα ΑΜΕΑ ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.