Γνωστός επιχειρηματίας το μέλος του κυκλώματος

Share

Γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των ταχυμεταφορών είναι ο εμπλεκόμενος Αγιονικολιώτης, μέλος του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πρόσφατα και το οποίο ζημίωσε 17 εκατομμύρια ιδιώτες και δημόσιο.Σύλληψη, χειροπέδες - silipsi-xiropedes
Φέρεται να ήταν από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος, έχοντας μάλιστα αναλάβει το ξέπλυμα του χρήματος. Φαίνεται πως σε αυτό βοηθούσε το δίκτυο καταστημάτων της courier που είχε όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Μάλιστα έχει συλληφθεί και παραμένει κρατούμενος.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα ηλικίας από 44 έως 49 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει δεκαεπτά άτομα.
Από το 2006 εντόπιζαν άτομα με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, στερούμενα περιουσιακών στοιχείων, τα οποία όμως δεν είχαν νομικά κώλυμα ή ασυμβίβαστο για τη σύσταση ή και συμμετοχή σε εταιρίες.
Τα μέλη της οργάνωσης τοποθετούσαν τα άτομα αυτά  ως διαχειριστές σε εταιρείες που συνέστηναν οι ίδιοι ή σε ήδη υπάρχουσες εταιρείες, τις οποίες εντόπιζαν με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή και τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Με τον τρόπο αυτό απέφευγαν τον καταλογισμό φόρων αλλά και οικονομικών απαιτήσεων τρίτων στους ιδίους, ενώ παράλληλα διατηρούσαν τον αποκλειστικό έλεγχο και εκμετάλλευση των κερδών από τον κύκλο εργασιών των εταιρειών.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει εξαπατήσει εταιρείες τουριστικού ενδιαφέροντος, που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.