Τέλος συναγερμού για ΑΣΤΕΑΝ;

Share

Δεδομένο είναι πως η στάση που έχουμε τηρήσει ως τοπική κοινωνία, έχει επιτρέψει συνεχή χτυπήματα εναντίον του δήμου μας. Πολλά τα παραδείγματα. Πλέον πρόσφατο αυτό της ΑΣΤΕΑΝ. Η απόφαση για μεταφορά της έδρας στο Ηράκλειο, δείχνει για μια ακόμα φορά ότι δεν μας υπολογίζουν.
Η κατάσταση δε που έχει διαμορφωθεί, επιτρέπει μικροπολιτικά παιχνίδια. Παράδειγμα, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έκανε σύσκεψη μην προσκαλώντας αρκετούς φορείς ή ακόμα και συνυποψήφιους, όπως θα έπρεπε, ώστε να δείχνουμε ότι υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο, με αποτέλεσμα να ακουστούν αρκετά παράπονα.
Καλό θα ήταν μάλιστα, ως απόδειξη, να υπάρξει μια και μόνη απόφαση που θα υπογραφόταν από φορείς, υποψηφίους, κλπ.

Επί της ουσίας, αναλύοντας τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι πως το Υπουργείο Τουρισμού κατέθεσε μια πρόταση τεχνοκρατών προς διαβούλευση. Πρόταση η οποία πιθανότατα δεν ήταν σε γνώση της υπουργού (απαράδεκτο). Θα ήταν ανόητο να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο τώρα.

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, πέρα από την δυνατότητα πίεσης ή παρέμβασης που θα μπορούσαν να ασκήσουν, βλέποντας ψύχραιμα τα πράγματα και λαμβάνοντας υπόψιν τις στενές σχέσεις του βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη και της υπουργού Ολγας Κεφαλογιάννη,  εξαιρετικά πιθανό είναι πως θα υπάρξει τέλος συναγερμού πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 24/2/2014: Φαίνεται τελικά πως η πρόταση ήταν εν γνώσει της υπουργού. Δεν εξηγείται διαφορετικά, από την στιγμή που έλαβε γνώση και δεν δεσμεύτηκε άμεσα να τροποποιήσει την πρόταση. Ισως η ζημία στο Λασίθι και στον Αγιο Νικόλαο, αντισταθμίζεται από το όφελος στο Ηράκλειο και αλλού. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είναι η μεγαλύτερη δυνατή…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αν και έχεις δίκιο , ο αγωνιστής Δήμαρχό μας θα τρέχει μέχρι το τελευταίο λεπτό!!

  2. Ο/Η admin λέει:

    Αγωνιστής, αεικίνητος, άγρυπνος φρουρός των συμφερόντων του Δήμου. Το καμάρι μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.