Που είναι τα πόθεν έσχες;

Share

Με τον νόμο N.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Β/7.6.2010) προβλέπεται τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες στον επίσημο ιστότοπο κάθε δήμου. Η υποχρέωση για ανάρτηση του πόθεν έσχες αφορά δημάρχους, αντιδημάρχους, καθώς και τα μέλη των οικονομικών και των επιτροπών ποιότητας ζωής.
Η δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε 90 ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Επίσης, η δήλωση αυτή υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για 3 χρόνια μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, το αργότερο την 30ή Ιουνίου κάθε έτους (άρθρο 1 του Ν. 3213/31.12.2003).
Παρά την προσπάθεια εντοπισμού τους στην ιστοσελίδα του δήμου Αγίου Νικολάου (και την χρήση αναζήτησης), κατέστη αδύνατο να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο πόθεν έσχες τα τελευταία χρόνια. Οπως επίσης πότε τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε εντοπιστεί, παρά την τακτική αναζήτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.
Οι κύριοι που αφορά ο νόμος, γιατί δεν τον εφαρμόζουν; Δεν παρανομούν; Μήπως είναι πράξη αντίστασης στον «Καλλικράτη»; Ή όποτε τους συμφέρει τον επικαλούνται; Και καλά οι πολλοί. Αλλά ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης; Οι αντιδήμαρχοι; Που είναι η διαφάνεια; Δεν έχουν το δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουν; Ή όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα;

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.