Τι θα γίνει με την αστυνομικό;

Share

Η αστυνομικός είναι γνωστή για διάφορα θέματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την άσκηση των “καθηκόντων” της. Είχε σχολιαστεί και μέσα από το ιστολόγιο1. Μάλλον δεν το ξέχασε, ούτε το συγχώρησε. Το ίδιο διάστημα μεταφέρθηκε στην Νεάπολη.
Λόγω ζητήματος, ο γράφων είχε πάει στην εισαγγελία. Υπήρχε έλεγχος λόγω  κακουργήματος που δικαζόταν.
Αφησα λοιπόν ένα τσαντάκι που είχα για να περάσω από σωματικό έλεγχο. Η κυρία ταυτόχρονα, χωρίς την δική μου επιτήρηση (…), το άνοιξε, έλεγξε το περιεχόμενο, το έκλεισε, μου το παράδωσε ξανά. Πηγαίνοντας παρακάτω όπου γινόταν καταγραφή στοιχείων όσων εισέρχονταν, ανοίγω το τσαντάκι προκειμένου να δώσω την ταυτότητα. Απουσίαζε, γεγονός που με αιφνιδίασε γιατί την έχω πάντα μαζί μου. Αυτό κράτησε για λίγο, αφού είδα τον αστυνομικό να την έχει ήδη στα χέρια του (!) και να καταγράφει στοιχεία. Προφανώς χωρίς να πέσει στην αντίληψη μου η κυρία είχε αφαιρέσει και παραδώσει την ταυτότητα μου, λες και ήταν στην τσάντα της. Δεν θέλησα να δώσω συνέχεια στο θέμα.

Προσφάτως (δηλαδή κοντά 4 μήνες μετά την ανάρτηση), δέχθηκα μια παράκληση από τρίτο πρόσωπο να αφαιρέσω σχόλιο αναγνώστη που πιθανόν την αφορούσε. Παρά την συμπεριφορά της, το απέκρυψα μετά από 1-2 μέρες. Να τονίσω ότι ουδέν ανακριβές περιείχε το δημοσίευμα μου, ενώ προσωπικό σχόλιο που έγραψε ο αναγνώστης ουδέν προσβλητικό ή υβριστικό περιλάμβανε, όπως μπορεί να διαπιστώσει έκαστος. Αλλωστε αν έτσι το αξιολογούσα, δεν υπήρχε πιθανότητα να το εγκρίνω. Ούτε όλο αυτό το διάστημα η αστυνομικός επικοινώνησε με το ιστολόγιο να ζητήσει την αφαίρεση του. Με ευκαιρία το σημερινό περιστατικό (που αναφέρω αμέσως παρακάτω), πληροφορήθηκα ότι το έβλεπαν ακόμα (μάλλον λόγω της cache του περιηγητή, δεν έγινε ανανέωση περιεχομένου), και θεωρήθηκε ότι δεν έχει αφαιρεθεί το σχόλιο.

Σήμερα λοιπόν προσπάθησα να σταθμεύσω για λίγο στην κεντρική πλατεία (~10:30). Αφησα το όχημα με τα αλάρμ αναμμένα. Την είδα αμέσως να έρχεται προς το μέρος μου. Μου είπε ότι ενοχλεί. Της έδειξα όλα τα άλλα οχήματα στην πλατεία που είχαν σταθμεύσει με τον ίδιο τρόπο και της επεσήμανα και τις δικές της παραβάσεις στο χώρο που είχε σταθμεύσει…
Δεν ήθελα ξανά να δώσω συνέχεια και μπήκα μέσα να φύγω. Συνέχισε να απευθύνεται σε μένα (να μην σχολιάσω το ύφος) και μεταξύ άλλων μου δήλωσε ότι “έχουμε μια προσωπική διαφορά που πρέπει κάποια στιγμή να την κουβεντιάσουμε“.
Προφανώς και δεν υπάρχει καμία προσωπική διαφορά. Ούτε έχω συναναστραφεί μαζί της, ούτε είχα μιλήσει μαζί της μέχρι σήμερα. Εφυγα…

Γύρω στις 12:20, δέχθηκα κλήση από τον αξιωματικό υπηρεσίας που με καλούσε να μεταβώ στο τμήμα για υπόθεση μου. Ζήτησα ενημέρωση και αρνήθηκε να μου την δώσει, οπότε και δήλωσα ότι αν θέλουν να μεταβώ στο τμήμα, να το κάνουν εγγράφως. Ενοχλήθηκε, μου έλεγε διάφορα για εισαγγελείς. Χωρίς να έχει κατατεθεί μήνυση (όπως μου είπε) δεν νομίζω να είμαι υποχρεωμένος, ούτε εγγράφως θεωρώ. Με απείλησε πως θα με πάνε αυτόφωρο! Ας το κάνουν, αν έτσι ορίζει ο νόμος. Γιατί σε άλλη περίπτωση θα είναι (τουλάχιστον) κατάχρηση εξουσίας. Οταν του ζήτησα τα στοιχεία του αρνήθηκε να μου τα δώσει. Ενημέρωσα ότι κατόπιν αυτής της συμπεριφοράς προτίθεμαι να απευθυνθώ στην αστυνομική διεύθυνση, ενημερώνοντας παράλληλα και την δικηγόρο μου.
Τελικά μου ανέφερε το θέμα, τα στοιχεία του και επέμενε να πάω να “συζητήσουμε”. Τον ενημέρωσα τηλεφωνικά για όσα έχουν συμβεί και του ζήτησα να ενημερώσει σχετικά και αν επιμείνουν, θα αναγκαστώ να προχωρήσω σε γραπτή αναφορά στην αστυνομικό για την συμπεριφορά της και φυσικά να καταγγείλω τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την αστυνομία.
Δεν μπορεί να παραβιάζονται τα δικαιώματα μου. Δεν μπορούν να με υποχρεώσουν και να με αναγκάσουν, ακόμα και με ψεύδη, να μεταβώ στο τμήμα. Δεν μπορεί να παραβιάζεται η αστυνομική δεοντολογία.  Δεν μπορεί η κυρία να μου κάνει υποδείξεις κατ εξαίρεση, λες και ο νόμος εφαρμόζεται αλα καρτ. Δεν μπορεί να έχει σταθμεύσει δίπλα σε στάση λεωφορείου και πάνω σε ράμπα αναπήρων. Δεν μπορεί όχημα της αστυνομίας να παραβιάζει τον ΚΟΚ χωρίς να υφίσταται έκτακτη ανάγκη. Κακώς, γιατί παρότι έχει επισημανθεί πολλές φορές, δεν δίνονται οδηγίες. Είναι πρόκληση. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.

Την ίδια στιγμή, να γίνεται χαμός στην λαϊκή, τα αυτοκίνητα να είναι πάνω στο πεζοδρόμιο στην περιοχή νοσοκομείου (καθημερινά) κλείνοντας το εντελώς, αντίστροφα σταθμευμένα ή πάνω σε θέση ΑΜΕΑ και σε σημείο με σήμα για γερανό.
Είναι απαράδεκτο να βεβαιώνονται παραβάσεις ήσσονος σημασίας και χωρίς να ενοχλούν τα οχήματα, και να αδιαφορεί η αστυνομία για πολύ σοβαρότερα. Φωτογραφίες και περισσότερο υλικό σε επόμενη ανάρτηση.
Για να κλείσει το θέμα. Δεν είναι δυνατόν για την επίλυση όποιας “προσωπικής” διαφοράς να γίνεται χρήση της ιδιότητας και να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης η υπηρεσία. Γιατί μετά, θα πάρει άλλες διαστάσεις.
Να τονίσω
βέβαια, πως η στάση ελάχιστων αστυνομικών είναι αρκετή να αμαυρώσει το δύσκολο έργο και την εικόνα της. Καλό θα ήταν άτομα που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, να αξιοποιούνται κάπου αλλού.

 1. Ανάρτηση με θέμα “Συνέβη και αυτό!”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  μ’ένα **** ****** όλα θα στρώσουν κυρία όργανο……

 2. Ο/Η admin λέει:

  Εγινε επεξεργασία του παραπάνω σχολίου. Δεν επιτρέπονται υβριστικές ή χυδαίες εκφράσεις. Ακρότητες ένθεν και ένθεν, δεν ωφελούν. Κριτική επιτρέπεται, οποιαδήποτε άποψη φιλοξενείται, αλλά στα ορθώς εννοούμενα όρια.

 3. Ο/Η πολίτης17 λέει:

  μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν σιγά σιγά αναφορές στα εν λόγω όργανα της τάξης γιατί το να κόβουν κλήσεις δεν τους καθιστά ικανούς να ασκούν καθήκοντα αστυνομικού,για αυτό το λόγο καλό θα είναι να αφήσουν τα” μπλοκάκια” και να πιάσουν το αληθινό έγκλημα….γιατί πολύ έργο παράγεται τελευταία στην πόλη μας από τους εν λόγω κυρίους/κυρίες….

 4. Ο/Η Nikos Korobos λέει:

  εδώ καλά καλά όλη η πόλη δεν ξέρει να οδηγεί και να τηρεί τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
  Παραβιάζουν στοπ και σου κάνουν και τσαμπουκά απο πάνω. Κανείς δε βγάζει φλας, κανένας δε σταματάει σε διαβάσεις, ολοι παρκάρουν σε κιτρνες γραμμές και εκεί που δεν πρέπει και όλοι οι ντόπιοι οδηγοί έχουν προτεραιότητα!
  Όλα απο τον λαό ξεκινάνε και η ημιμάεια είναι ότι χειρότερο.
  Άμα ο κόσμος (οδηγοί) είναι έτσι, πως περιμένετε να είναι η αστυνομία;
  όχι οτι δίνω δίκιο στην συμπεριφορά που αναφέρατε παραπάνω, αλλά πολύ απλά θέλω να πώ ότι κανένας δεν κάνει τη δουλειά του, ούτε συμπεριφέρετε σωστά.

 5. Ο/Η admin λέει:

  Δίκιο έχεις. Μόνο που για το μπάχαλο και την μη συμμόρφωση, κάποιοι ευθύνονται. Ειδικά όταν εξαντλούν την δράση στην βεβαίωση παράνομης στάθμευσης σε οχήματα που δεν ενοχλούν, ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρότερες παραβάσεις.
  Και ακόμα, ο αστυνομικός έχει την εξουσία και αν δεν την χειρίζεται σωστά ή αν την καταχράται, υπάρχει θέμα. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιεί την ιδιότητα ή εμπλέκει την υπηρεσία για την επίλυση “προσωπικών” διαφορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.