Απαράδεκτη μεθόδευση

Share

Οταν την Τετάρτη έγραφα για το ΒΙΟΠΑΝ[1. Τι γίνεται στο ΒΙΟΠΑΝ;], δεν γνώριζα ότι το ίδιο βράδυ υπήρχε πρόσκληση προς του μετόχους, σε εκδήλωση που αφορούσε την παρουσίαση του ιστορικού, αλλά και του “επενδυτικού σχεδίου για την ανάπτυξη των ιδιωτικών κτιριακών έργων του ΒΙΟΠΑ”.

Επειδή η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λασιθίου,  θα μου επιτρέψετε να έχω πολύ σοβαρή ένσταση επί του θέματος.

 • Η εκδήλωση ήταν μια παρουσίαση των υπηρεσιών της REDEPLAN A.E. CONSULTANTS (η οποία συνεργάζεται με την ARCON CONSTRUCTIONS ΑΤΕ) οι οποίες η μία είναι σύμβουλος (επιχειρήσεων, φορέων, κλπ) και η άλλη κατασκευαστική.
 • Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση της ανάληψης της κατασκευής των κτιριακών και λοιπών υποδομών των μετόχων.
 • Η πρώτη εταιρία, έχει προνομιακή σχέση με το επιμελητήριο και ειδικότερα το ΒΙΟΠΑ, μια και ήταν τεχνικός σύμβουλος του έργου. Μάλιστα όταν είχε γίνει η ανάθεση, υπήρχαν παρατράγουδα…
 • Απορρίπτω την λογική με την οποία έγινε η εκδήλωση. Στην ουσία ο σκοπός ήταν παραπλανητικός, που μάλιστα έφτασε να γίνει αναφορά ακόμα και στο κόστος, αλλά και να κλείνονται ραντεβού!
 • Θεωρώ απαράδεκτο, τα έξοδα (έστω) της εκδήλωσης να μην βαρύνουν τη ReDePlan, αλλά τα μέλη του Επιμελητηρίου (ή του ΒΙΟΠΑ).

Στον καθένα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν έγινε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρίες του κλάδου να παρουσιάσουν και τις δικές τους προτάσεις;

Το αρχικό κόστος των 300 ευρώ/τμ, θεωρείται σχετικά υψηλό. Στην αγορά με μια αναζήτηση, ο κάθε μέτοχος μπορεί να βρει πολύ οικονομικές και ποιοτικές προσφορές.

Πολλές εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις υποδομές των μετόχων. Ακόμα και οι ως άνω εταιρίες, που όμως δεν είναι οι μόνες και δεν θα έπρεπε να έχουν τέτοια αβάντα. Πληροφορίες που λένε ότι αυτό γίνεται με ανταλλάγματα, ελέγχονται ως ανακριβείς…

Το σύνολο των επενδύσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ενα μεγάλο νούμερο που σίγουρα όποιος πάρει την πίτα του λέοντος, θα έχει σοβαρό κέρδος.
Ηδη έχουν ανοίξει γραφεία στον Αγιο Νικόλαο και ο χώρος προετοιμαζόταν ακόμα και τη νύχτα, προκειμένου να είναι έτοιμος κατά την εκδήλωση, ώστε να είναι δυνατή η άμεση πραγματοποίηση ραντεβού με μετόχους.

Φημολογείται ότι μπορεί να ζητηθεί έλεγχος για την ορθή εκτέλεση του έργου, αλλά και στην οικονομική διαχείριση. Την ίδια στιγμή, ενστάσεις έχουν κατατεθεί από μετόχους, οι οποίες δεν έχουν ακόμα συζητηθεί…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

8 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Χαμος γίνεται στο ΒΙΟΠΑ. Μοιράσανε οπως θέλανε τις μερίδες και εχει ξεσηκωθεί πολυς κόσμος.

 2. Ο/Η παρατηρητης λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΧΑΛΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕς!
  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΗΘΗΖΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ!
  ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ!
  ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΠΑ?? ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 3. Ο/Η παρατηρητης λέει:

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΙΧΑΛΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕς!
  ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΗΘΗΖΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ!
  ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ!

 4. Ο/Η παρατηρητης λέει:

  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΠΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΕΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΟΓΟΥΣ!ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ!
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ , ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΕΙΠΕ: ΜΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ??

 5. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Προσφέρθηκε και νομίζω ότι είχε και κάτι σαν μπουφέ, ακριβώς απέναντι. Δεν μπορεί να μου είπαν ψέματα παρευρισκόμενοι, ότι ήπιαν καφέ και τους είπαν ότι είναι πληρωμένοι.

  Νομίζω ότι έπρεπε να κληθούν και άλλες κατασκευαστικές εταιρίες και όχι να στηθεί η εκδήλωση μόνο για μια. Ηταν εντελώς απαράδεκτο. Κάθε δικαιολογία ή άλλο σχόλιο δεν στέκει.

  Που τον είδες το πόλεμο; Και τα λεφτά δόθηκαν και οι υποδομές έγιναν και το θέμα της πρόσβασης δρομολογήθηκε.

  Ο ίδιος ο κ. Σιούφας είχε πει κατά την θεμελίωση, ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2008 θα είναι έτοιμο να δεχθεί επιχειρήσεις. Μάλιστα κατά την θεμελίωση ήδη είχαν ξεκινήσει τα έργα οδοποιίας και αποχέτευσης. Αυτό που έγινε λοιπόν ήταν να ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα.

  Για να ξαναέρθω στο θέμα, αυτό που εγώ διαπίστωσα και ήταν και ο λόγος της ανάρτησης μου, είναι ότι έγινε ένα μάντρωμα των μετόχων. Η εκδήλωσε έπρεπε να είχε και άλλους κατασκευαστές, έτσι ώστε να μην δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να το σχολιάσει. Δεν νομίζω ότι δεν σκέφτηκε κανείς ότι θα δημιουργούνταν ζήτημα.

  Σε τελική ανάλυση γιατί τα λεφτά να τα πάρει μια εταιρία από την Αθήνα και όχι ντόπιοι; Την μια λέμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά (και της Κρήτης γενικότερα) και την άλλη στιγμή θα δίνουμε τα χρήματα μας αλλού;

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Δεν το πολεμουν απο μεσα αλλα ψάχνουν μερικοι κορόιδα να τους φορτωσουν τα σκαρτα κοματια και να μη μιλήσουν. Γιατι δεν λεει κανεις κουβεντα για τις ενστασεις μονο το κανουνε γαργαρα;

  Κομενο το δουλεμα γιατι εχει παρατραβηξει.

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Εγω πήγα και περιμενα άλλα να μου πουν και οχι να με πείσουν να μου κτίσουνε τις εγκαταστασεις μου. Δεν ειπα τιποτα γιατι στο τελος θα γινοταν φασαρια.

 1. 23 Ιουνίου 2009

  […] Απαράδεκτη μεθόδευση ↩ Συντάκτης: Michalis Vasilakis | Ωρα: 08:30 | 0 Σχόλια » […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.