Συνέβη και αυτό!

Share

Τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου συνέλαβε σήμερα νεαρή αστυνομικός στην πλατεία Αγίου Νικολάου! Ο Μανώλης Πεπόνης, μαζί με άλλα μέλη του ΕΚ είχε πάει για να προετοιμάσει την σημερινή συγκέντρωση. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου κ. Μανιαδάκη, προκειμένου να κλείσει το θέμα και να ελευθερωθεί.
Η συγκεκριμένη αστυνομικός, ακόμα νωρίτερα το πρωί, ήταν στο 4ο δημοτικό σχολείο. Είχε παρκάρει πάνω σε στροφή εμποδίζοντας την κυκλοφορία και είχε κατέβει με το μπλοκ για να γράψει τις μανάδες που στάθμευαν, για λίγο και χωρίς να ενοχλούν, ώστε να αφήσουν τα παιδιά τους το σχολείο! Γιαυτό την έστειλαν εκεί;

Είναι προκλητικό και το έχουμε ξανασχολιάσει. Δεν γίνεται να παρανομεί ο αστυνομικός για να βεβαιώσει παραβάσεις. Χθες η ίδια είχε αφήσει προκλητικά το αυτοκίνητο της αστυνομίας στην πιάτσα των ΤΑΞΙ στην πλατεία και την ίδια στιγμή κυνηγούσε τον κόσμο με το μπλοκάκι.
Γιατί αυτός ο “υπερβάλλον ζήλος”, που εδώ και πολλούς μήνες βλέπουμε να επιδεικνύουν έναντι των πολιτών διάφοροι νεαροί αστυνομικοί, ουδέποτε τον είδαμε να ασκείται έναντι οχημάτων της υπηρεσίας; Ή μήπως δεν οφείλουν να εφαρμόζουν τον ΚΟΚ, όταν δεν υφίσταται έκτακτη ανάγκη που να δικαιολογεί την παραβίαση του;
Μεγάλος αριθμός συμπολιτών έχει πέσει θύμα αυτής της συμπεριφοράς και λίγες είναι οι περιπτώσεις που έλαβαν διαστάσεις. Είναι δε απορριπτέο το επιχείρημα, γιατί πολλάκις έχουν δημιουργηθεί θέματα και όμως συνεχίζεται η ίδια κατάσταση, που σημαίνει πως σε γενικές γραμμές είναι αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά.
Κάτι πρέπει να γίνει. Το ορθότερο θα ήταν όταν αρχικά βγαίνουν στους δρόμους να είναι μαζί με παλαιότερους που γνωρίζουν να ασκούν με μέτρο και χωρίς υπερβολή τα καθήκοντα τους. Μαζέψτε τα πιτσιρίκια που κάνουν ζημιά στην εικόνα της αστυνομίας και ταλαιπωρούν συχνά και άδικα πολύ κόσμο. Η τοπική μας κοινωνία είχε ανέκαθεν καλές σχέσεις χωρίς εντάσεις και προβλήματα.

Ο κόσμος έχει αρκετά προβλήματα και κάθε κλήση που κόβουν είναι τεράστιο πρόβλημα για την κάθε οικογένεια που συχνά αδυνατεί να αντεπεξέλθει ακόμα και βασικών υποχρεώσεων. Και αυτό πρέπει να το καταλάβει η ηγεσία της αστυνομίας και με περισσότερη φειδώ να βεβαιώνονται οι παραβάσεις, πόσο μάλλον να παύσει αυτός ο “υπερβάλλον ζήλος” αλλά και η ενίοτε κατάχρηση εξουσίας.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Giannis λέει:

    Den thn pairnei mazi o Daios sth thesaloniki na hremisoyme;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.