Απάντηση στον “Σύγχρονο Δήμο”

Share

Με την δημοσιοποίηση προβλημάτων από το ιστολόγιο mirabelo.gr[1. Ανάρτηση με θέμα “Μπράβο Δήμαρχε!”][2. Ανάρτηση με θέμα “Μπράβο Αντιδήμαρχε!”][3. Ανάρτηση με θέμα “Μπράβο Αντιδήμαρχε (Νο2)!”], ασχολείται το Δελτίο Τύπου του «Σύγχρονου Δήμου»[4. Σύνδεσμος σε ανάρτηση με θέμα “Καλή η κριτική αλλά προσοχή στη δυσφήμιση του τόπου.”], που απευθύνεται σε «γνωστό συντάκτη». Υποπίπτει όμως στο σύνηθες «λάθος».  Ασχολείται με την δημοσιοποίηση και όχι με την ύπαρξη του προβλήματος. Λες και αν δεν αναδειχθεί, δεν θα το δουν οι επισκέπτες ή οι συμπολίτες.
Οι αρμόδιοι του δήμου παραβλέπουν την ουσία των αναρτήσεων που είναι το πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι.
Τι γράφτηκε λοιπόν;  Ότι ο Δήμαρχος έκανε μπάνιο σε μια βρώμικη παραλία, στην οποία λίγο μετά λουόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, αναγκάστηκαν να καθαρίσουν την θάλασσα και την ακτή. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, αντί να κάνει το μπάνιο του και να φύγει, έπρεπε άμεσα να επέμβει ή ακόμα και με το παράδειγμα του να συμβάλει στον καθαρισμό της παραλίας. Μιας παραλίας  με γαλάζια σημαία. Το βίντεο που αναρτήθηκε ήταν σοκαριστικό.
Να επισημάνω εδώ αντίφαση σε ΔΤ του Δήμου με αφορμή αντίστοιχη κατάσταση στο λιμάνι[5. Ανάρτηση με θέμα “Τι θα γίνει με αυτή τη κατάσταση;”], όπου ο Δήμαρχος ευχαριστούσε και έδινε συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο που πληρώνει από την τσέπη του για να καθαρίζεται το λιμάνι και ο Αντιδήμαρχος (στο ίδιο ΔΤ) να δηλώνει ότι βρήκε εθελοντή. Ας συνεννοούνται πρώτα, τουλάχιστον να λένε τα ίδια…

Πάμε στο θέμα με τις τουαλέτες. Υπάρχει πόρτα. Είναι ψευδές ότι δεν υπάρχει. Φαίνεται και στις φωτογραφίες. Προτίμησαν όμως να βάλουν εμπόδια. Ακόμα και μετά την ανάρτηση, τίποτα δεν έγινε και οι τουαλέτες ήταν ανοικτές, ενώ το πρόβλημα(;) δεν είχε αποκατασταθεί μέχρι αργά.
Όπως παρανόμως και χωρίς απόδειξη ζητείται από τους Ελληνες υποχρεωτικά αντίτιμο και από τους αλλοδαπούς προαιρετικά[6. Ανάρτηση με θέμα “Από λάθος σε λάθη…”], για την χρήση των τουαλετών.
Όπως δεν έγινε τίποτα με την καταγγελία ότι το κτήριο του Λιμεναρχείου στο λιμάνι, αποχετεύει στην θάλασσα.

Όπως καμιά ενημέρωση δεν λάβαμε γιατί ενώ ήδη το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου είχε καταθέσει φάκελο για το υδατοδρόμιο, ο Δήμαρχος έκανε άλλες επαφές για ανάθεση εκπόνησης φακέλου[7. Ανάρτηση με θέμα ” Λόγοι διαφάνειας επιβάλλουν απάντηση”].
Όπως τίποτα δεν έγινε με την καταγγελία ότι εξαφανίστηκαν τα φωτιστικά[8. Ανάρτηση με θέμα ” Βρεθήκανε;”] που είχε αγοράσει το Λιμενικό Ταμείου Λασιθίου προκειμένου να τοποθετηθούν στον χώρο αρμοδιότητας του. Παρόλα αυτά, με ανακοινώσεις ο Δήμος επισημαίνει το πρόβλημα του φωτισμού.  Και ερωτάται ευθέως ο Δήμος. Γνωρίζει μήπως τι έγιναν τα φωτιστικά; Αν όχι, προτίθεται να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές ώστε να βρεθούν οι ένοχοι; Γιατί σιωπά στις παραπάνω καταγγελίες;

Υπάρχουν σοβαρά θέματα και σίγουρα η ανάδειξη τους δεν αποτελεί δυσφήμιση, ειδικά όταν αντιμετωπίζονται με αδιαφορία. Δεν φταίει ο τύπος ή ο κάθε πολίτης που τα αναδεικνύουν. Φταίνε όσοι αδιαφορούν και δεν κάνουν τίποτα για να λυθούν, ούτε δίνουν σημασία σε υποδείξεις. Και από την άλλη διαψεύδουν γεγονότα (!). Τα βαπτίζουν δυσφήμιση (που είναι  άραγε το ψευδές;) και εκδίδουν ΔΤ, εναντίον ενός διωχθέντα και διασυρθέντα από τον Δήμο πολίτη, ο οποίος αθωώθηκε χωρίς την κατάθεση έστω και ενός μάρτυρα. Γεγονός για το οποίο δεν ζήτησαν ούτε μία συγνώμη, ούτε βέβαια διερεύνησαν τις καταγγελίες.
Θα κλείσω όπως και στην ανάρτηση:  Αποδείξτε ότι αξίζετε την θέση που σας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Και αν δεν μπορείτε, σπίτι σας. Ολοι. Να έρθουν άλλοι που νοιάζονται, θέλουν, μπορούν.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Απαντήσεις

 1. Ο/Η ανευ κυρίου ονόματος λέει:

  ομολόγησε ότι είσαι άνθρωπος των Ηρακλειωτών για να τελειώνουμε.
  αυτοί σε έβαλαν για να πλήξεις τον τουρισμό της πόλης.
  αλλά έπεσαν οι μάσκες και σε καταλάβαμε!!!

 2. Ο/Η admin λέει:

  Αν είναι η θανατική ποινή να μειωθεί σε ισόβια, να το κάνω…

 3. Ο/Η παρατηρητής λέει:

  “Γνωρίζοντας τον συντάκτη των πρόσφατων αναρτήσεων , δηλώνουμε καθαρά ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση για να δυσφημίσει τον τόπο του. Είναι Αγιονικολιώτης , είναι συμπολίτης μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί. Καλέστε τον , μιλήστε μαζί του. Πρόσωπο με πρόσωπο. Καθαρές κουβέντες. Ομως αναλογιζόμενοι το παρελθόν , τολμάτε ; … Εμείς απλές ερωτήσεις κάνουμε.”

  Αυτά γράφει η παράταξη του Καρατσή για σένα Μιχάλη.
  Έχουν το θράσσος και μιλάνε για σένα οι ίδιοι που αντιμετώπισαν την κριτική σου στο παρελθόν με απειλές αγωγών…
  Μη μασάς και μη ξεχνάς:
  http://blog.vasilakism.gr/?p=842

 4. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

  Ούτε μασώ, ούτε ξεχνώ. Αλλά σκοπός μου δεν είναι (ούτε ήταν) να ανοίξω βεντέτα με κανέναν. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, ακόμα και αν κάποιοι άλλοι το παραβλέπουν.
  Πιστεύω πως η κριτική είναι αναγκαία. Εξοργίζομαι με την προσπάθεια οποιασδήποτε φίμωσης ή απόκρυψης της αλήθειας. Κατά την άποψη μου αποτελεί κίνητρο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και αντιμετώπιση των προβλημάτων.
  Σε ότι έχει να κάνει με την ανάρτηση που παραθέτετε, η αλήθεια είναι ότι το είπε, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι με κυνήγησαν ανηλεώς γνωρίζοντας ότι έλεγα αλήθειες, θέλοντας να με φιμώσουν και να συγκαλύψουν παράνομες πράξεις. Και είμαι βέβαιος πως και σήμερα θα ήθελαν να έχουν μια ακόμα ευκαιρία να με εκδικηθούν.
  Αλήθεια επίσης είναι, ότι πέρα του παρελθόντος και της σκληρής κριτικής που έχω ασκήσει ενίοτε, η παραδοχή ότι δεν είχα πρόθεση να δυσφημίσω τον τόπο, δεν μπορεί παρά να είναι θετική και δείχνει πολιτικό θάρρος. Αν εκτός του λάθους καταδικάζω και το σωστό, τότε καλά θα κάνουν να με αποκαλούν εμπαθή. Σε αντίθεση με την παράταξη Κουνενάκη, που ουδέποτε το δήλωσε, παρά το δικαστικό χαστούκι. Δεν τόλμησαν.
  Για να μην μακρηγορώ. Ούτε έγινα φίλος με κάποιους, ούτε νομίζω να με θέλουν και αυτοί φίλο τους. Αν δω κάτι στραβό, θα το επισημάνω. Καλώς ή κακώς δεν έχουν την εξουσία ώστε να δέχονται και τον όγκο της κριτικής. Για μένα ζητούμενο είναι να συνυπάρχουμε και να προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο του τόπου, έστω και από διαφορετικές αφετηρίες, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμπορευόμαστε ή να ταυτιζόμαστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.