Τι ακριβώς θέλουν να πληρώσουν;

Share

Διαβάζω σε δελτίο τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου για μελέτες, αναθέσεις, κλπ, για την δημιουργία υδατοδρομίου στον Αγιο Νικόλαο.
Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν-πληρώσουν, αλλά το κείμενο είναι ασύντακτο και δυσνόητο.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι κατά το παρελθόν είχαν καθοριστεί τρεις διάδρομοι, για προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση υδροπλάνων, ο φάκελος είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ είχαν κοινοποιηθεί και στη υδρογραφική υπηρεσία. Το 2007, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών, είχαν χωροθετηθεί 26 υδατοδρόμια, μεταξύ αυτών και του Αγίου Νικολάου1.

Τώρα διαβάζω πως θέλουν να κάνουν νέα μελέτη και το συμπέρασμα που συνάγεται από το δελτίο τύπου, είναι πως θα ανατεθεί στην “Εταιρία Ελληνικών Υδατοδρομίων”. Εταιρία όμως, που σύμφωνα με δημοσίευμα2 ήδη (5/4/2013) “έχει ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης”.
Εμείς λοιπόν καλούμαστε να κάνουμε τι; Να χρηματοδοτήσουμε την μελέτη που ήδη έχει εξαγγείλει η εταιρία; Μετά φταίει ο πολίτης όταν το μυαλό του πάει αλλού(…);

Υπάρχει βέβαια και το θέμα γιατί πρέπει να γίνε νέα μελέτη, αφού ήδη έχει χωροθετηθεί από το 2007.
Νομίζω πως η λύση της δημιουργίας δημοτικού υδατοδρομίου θα πρέπει να απορριφθεί. Η επένδυση πρέπει να γίνει από ιδιώτη, αφού μπορεί και γρήγορα να τρέξει το θέμα, αλλά και να κυνηγήσει καλύτερα τις συνεργασίες. Φυσικά, όπου χρειαστεί να στηρίξει ο δήμος. Οχι όμως να μοιράζουμε λεφτά λες και μας περισσεύουν…

  1. Σύνδεσμος σε δημοσίευμα με τίτλο “Ο Νόμος για τα υδατοδρόμια και στην Κρήτη, προ των πυλών”
  2. Σύνδεσμος σε δημοσίευμα με τίτλο “Επιστρέφουν τα υδροπλάνα”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 15 Ιουλίου 2013

    […] Ανάρτηση με θέμα “Τι ακριβώς θέλουν να πληρώσουν;” ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.