Την Δευτέρα το δικαστήριο

Share

Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια μέχρι να φτάσει το σκάνδαλο της παράνομης συνταγογράφησης ναρκωτικών στο δικαστήριο. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις στην ανάκριση, αναβολές, εκτός απροόπτου θα αρχίσει την Δευτέρα η δίκη.
Είχα δεχθεί πολλές επιθέσεις τότε για το θέμα, στην προσπάθεια μου να μην κουκουλωθεί. Απ΄ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, η αστυνομία έκανε αρκετά καλά την δουλειά της. Υπάρχει ένας ογκωδέστατος φάκελος για την υπόθεση, και νομίζω ότι έχει διερευνηθεί επαρκώς η υπόθεση.

Να σημειώσω πως κατανοώ το πρόβλημα των ναρκομανών. Το θεωρώ πρώτιστα αρρώστια, όμως η τιμωρία είναι αναγκαία πολλές φορές ως μέτρο αποτροπής, ειδικά όταν τα άτομα αυτά καθίστανται επικίνδυνα, όχι μόνο για τα ίδια, αλλά και για τους συνανθρώπους.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν-είναι και αυτή. Διότι είναι άτομο που κάνει χρήση και που υπηρετεί σ΄έναν ευαίσθητο τομέα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ζωές.

Μέχρι σήμερα, παρότι το πόρισμα της ΕΔΕ ήταν σαφές, δεν γνωρίζω ποια ποινή επιβλήθηκε  και  αν ήταν ανάλογη της πράξης. Το επισημαίνω, γιατί η ΥΠΕ Κρήτης είχε πάρει μάλλον ελαφρά το θέμα, αφού όταν ενημερώθηκε ζήτησε μόνο να γίνει ΕΔΕ, παραβλέποντας ότι εκτός της πειθαρχικής διάστασης, υπήρχε και μια σοβαρή ποινική, για την οποία θα έπρεπε να ενημερωθεί η δικαιοσύνη.
Μάλιστα ο Διοικητής, στο οποίο έθεσα και αυτή την διάσταση, απουσίαζε εκείνο το διάστημα και προκειμένου να μην χαθεί χρόνος ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου να ενημερώσει τον Εισαγγελέα. Τα υπόλοιπα, στο ιστορικό της υπόθεσης1.
Τέλος, εύσημα αξίζουν στο προσωπικό του νοσοκομείου το οποίο ενεπλάκη στην υπόθεση, αφού με την εχεμύθεια και παρατηρητικότητα του, κατάφερε να καταληφθεί επ’ αυτοφόρω, το εμπλεκόμενο πρόσωπο να αφαιρεί σελίδες από το συνταγολόγιο.

  1. Σύνδεσμος σε όλες τις αναρτήσεις για το θέμα της παράνομης συνταγογράφησης στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.