Να ελευθερωθεί ο δρόμος

Share

Εμαθα πως κάποιος “καλός” γείτονας, κάλεσε την αστυνομία για να βεβαιώσει παραβάσεις (δεν ήμουν από τους αποδέκτες…) στην αρχή της Ομήρου. Να τονίσω πως σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει σήμανση για πεζόδρομο και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι κακώς επιβλήθηκαν πρόστιμα και ελπίζω ότι η αστυνομία κατόπιν των εξηγήσεων δεν θα επιμείνει.
Ομως το θέμα μου δεν είναι η αστυνομία, αλλά ο γείτονας, που υποθέτω μου υπονόησαν. Επειδή πολλά έχουν γίνει κατά καιρούς και δε έχω ασχοληθεί, μάλλον πρέπει να λεχθούν μερικά πράγματα.
Ο συγκεκριμένος που βάζω με το μυαλό μου (δεν θα αναφερθώ για το διάστημα που διατηρούσε κατάστημα), συχνά καταλαμβάνει το οδόστρωμα με καρέκλες και πινακίδες για να κρατά χώρο στο αυτοκίνητο του χωρίς να του μιλά κανείς.
Ομως έκανε και κάτι άλλο επί εποχής που προήδρευε του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου.
Στην περιοχή μεταξύ των σημείων Α & Β (από Ομήρου μέχρι περίπου την παλιά Ολυμπιακή αν θυμάμαι καλά), υπήρχε δρόμος πριν χρόνια. Κατά την διάρκεια της ανάπλασης που έγινε στην λίμνη, κατασκευάστηκαν σκάλες, μπήκε και μια κατασκευή για τέντα, γκρεμίστηκε το κτίσμα και εκδιώχθηκαν οι Οδηγοί και τελικά έγινε χώρος του καταστήματος του, που παρότι έχει κλείσει συνεχίζει να καταλαμβάνει. Απ’ ότι φαίνεται και από την εικόνα, υπάρχει πρόβλημα και μετά από αυτό το σημείο, αφού φαίνονται κατασκευές που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.
Μια που ο έλεγχος βρίσκεται σήμερα 100% στον Δήμο και δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας, περιμένω ως πολίτης (από Δήμο, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πολεοδομία), να αδειάσει ο χώρος, να κατεδαφιστούν τα τυχόν αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές, να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον κοινόχρηστο δρόμο που υπήρχε εκεί και να ακολουθηθούν οι σχετικές με τις παραβάσεις ενέργειες.

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.