Που αποχετεύουν τα wc στο λιμάνι;

Share

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους, περιμένω να μάθω ποια στάση θα τηρήσει ο δήμος και οι λοιπές αρχές στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης που συντελείται πολλά χρόνια στο λιμάνι Αγίου Νικολάου (και όχι μόνο).

Ρωτώ, που αποχετεύονται τα λύματα από τις τουαλέτες στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου; Υπάρχει σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο; Αν όχι, υπάρχει στεγανός βόθρος; Αν ναι, υπάρχουν παραστατικά για το άδειασμα του;

Και η ιστορία έχει βάθος. Στην μελέτη κατασκευής του λιμανιού, προβλέπονταν ένα υπόγειο τούνελ και φρεάτια για την διέλευση σωληνώσεων, καλωδίων, κλπ.
Κάποια στιγμή κατά την φάση κατασκευής, καταργήθηκε. Ετσι, υπάρχει θέμα με υποδομές που θα μπορούσαν να προστεθούν στο μέλλον. Για παράδειγμα, αν ένα πλοίο δέσει στο λιμάνι και ζητήσει να αδειάσει τα λύματα του, δεν υπάρχει η δυνατότητα. Αν κάποιο σκάφος δέσει για καιρό, θα πρέπει να αδειάζει στην θάλασσα, να βγει μακρυά από την ακτή ή αν οι διαστάσεις και το  βύθισμα το επιτρέπουν να δέσει στην μικρή προβλήτα απέναντι από το λιμάνι.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ευθύνες φέρουν, το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και φυσικά ο Δήμος Αγίου Νικολάου που ανέχεται την κατάσταση. Εύχομαι να μην είναι όπως τα λέω, γιατί το θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Διαφορετικά αν οι τοπικές αρχές ουδέν πράξουν, θα ενημερωθούν οι υπερκείμενες αρχές.
Σημειώνω πως το θέμα λιμάνι δεν έχει κλείσει ακόμα. Υπάρχει και άλλο ζήτημα προς αναμόχλευση. Οχι τίποτα άλλο, αλλά βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας και μετά κατηγορούμε τους άλλους…

Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 22 Σεπτεμβρίου 2013

    […] Ανάρτηση με θέμα “Που αποχετεύουν τα wc στο λιμάνι;” ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.