Βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας

Share

Διάβαζα προ ημερών συνέντευξη του Γιάννη Λεβέντη, μέλους της Λιμενικής Επιτροπής, στον Θάνο Κορομπύλια συνεργάτη της εφημερίδας “Ανατολή”1, σχετικά με το λιμάνι. Κάτι μου διαφεύγει. Καταγγέλλει “Περιμένουμε μήνες τώρα την άδεια από την περιφέρεια για την προμήθεια δύο νέων προσκρουστήρων“. Σήμερα μαθαίνω, ένας προσκρουστήρας του Λιμανιού, έχει αφαιρεθεί και μεταφερθεί στην Μαρίνα.
Πως γίνεται από την μια να καταγγέλεις και από την άλλη, ως Λιμενική Επιτροπή, να επιτρέπεις την αφαίρεση και μεταφορά; Με ποια απόφαση και πότε ελήφθη; Οταν μάλιστα δηλώνει, ότι περιμένουν και νέους, δηλαδή, οι υπάρχοντες δεν επαρκούν για τις ανάγκες του λιμανιού! Δουλευόμαστε;

Και δεν είναι το μόνο γεγονός. Εχουν κάνει φτερά φωτιστικά2 που ήταν να τοποθετηθούν σε χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου. Ποιος τα πήρε; Εκαναν έρευνα τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, καταγγελία στις αρμόδιες αρχές;

Βλέπουμε τα χάλια στις τουαλέτες του λιμανιού3 και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Ενα διάστημα Πρόεδρος  Λιμενικού Ταμείου ήταν ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λασιθίου. Εκεί όπου βρισκόταν η μελέτη για την κατασκευή του σταθμού επιβατών. Και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, δεν κατάφερε να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση με την υπηρεσία της οποίας προΐστατο (!), ώστε να γίνει η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών. Από την άλλη, στο ταμείο υπήρχε ικανό ποσόν να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ θα μπορούσε να εξασφαλιστεί και το υπόλοιπο, για την ολοκλήρωση του επιβατικού σταθμού, που χρόνια ακούμε αλλά δεν βλέπουμε.

Αυτή είναι η αλήθεια και να σταματήσουμε να κυνηγάμε ανεμόμυλους. Δεν χρειάζονται να τα βάλουν άλλοι με το λιμάνι μας (αυτοί τα συμφέροντα τους κοιτάζουν). Εμείς βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας, με την αδιαφορία και μετατρέποντας το σε ξέφραγο αμπέλι.
Ας πάψουμε να φορτώνουμε στους άλλους την ανικανότητα, την αστοχία, την έλλειψη οράματος, προγραμματισμού, πραγματικής βούλησης και να δούμε πως θα αλλάξουμε, προς το καλύτερο τον τόπο μας.

Επειδή έχω μάθει να τα λέω και να τα γράφω όπως είναι, και να μην παίζω με τις λέξεις ή να χαϊδεύω αυτιά, ας είναι λίγο προσεκτικοί οι άρχοντες μας, που πολύ υποτιμούν την νοημοσύνη μας, γιατί δεν  χαριζόμουν, ούτε θα χαριστώ σε κανέναν.

  1. Ανάρτηση στο Ιστολόγιο “Φωνή εν”, με τίτλο “Τα έχουν βάλει ακόμα και με το λιμάνι μας”
  2. Ανάρτηση με θέμα “Εκαναν φτερά τα φωτιστικά!”
  3. Ανάρτηση στο Ιστολόγιο “Φωνή εν”, με τίτλο “Σχόλιο …ΟΥΔΕΝ”
Share

admin

Τις πληροφορίες για το πρόσωπο μου, τις έχω γράψει στην επιλογή του Ιστολογίου ("Για μένα")....

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 12 Μαΐου 2013

    […] Ανάρτηση με θέμα “Βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας” ↩ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.