Σταματά το έργο Αγιος Νικόλαος – Καλό Χωριό

Share

Καιρό τώρα φαίνεται πως το έργο Αγιος Νικόλαος-Καλό Χωριό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως είχαμε πληροφορηθεί1. Η πληροφόρηση που είχα σήμερα (Τρίτη) επιβεβαιώνει το γεγονός.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΕΛΤΕΡ" LOGOΓια μια ακόμα φορά, ουσιαστικά σταματά. Οι υπεργολάβοι δεν παρέχουν πλέον υπηρεσίες, οι προμηθευτές δεν προχωρούν τις παραγγελίες, υπάρχουν σφραγισμένες επιταγές, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν 4-5 μήνες να πληρωθούν. Ετσι, κάποιοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται διατεθειμένοι να μην εργαστούν αν δεν βρεθεί λύση με τα οφειλόμενα.

Την κύρια ευθύνη για την τραγική κατάσταση, φέρει το δημόσιο το οποίο οφείλει πολλά2  στην εταιρία ΕΛΤΕΡ που εκτελεί το έργο, η οποία περνά έντονη οικονομική κρίση, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς ακόμα και το κλείσιμο της. Αν γίνει αυτό, τότε το έργο θα τιναχθεί ξανά στον αέρα. Και αυτό δείχνει να είναι το πιθανότερο, αν δεν δεν εισπράξει άμεσα χρήματα.
Να τονίσω την ταλαιπωρία, ειδικά το καλοκαίρι, από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Σταυρού.
Πέραν του προβλήματος της εταιρίας, αρκετοί εργαζόμενοι εκτός Κρήτης, δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τα εισιτήρια τους για να γυρίσουν στις οικογένειες τους!

Θυμόσαστε πόσα χρόνια πήρε να τελειώσει η γέφυρα του Φρουζή; Μου φαίνεται πως θα σπάσει το τότε ρεκόρ. Σε ένα ακόμα σοβαρό θέμα, οι φορείς παραμένουν παντελώς αδιάφοροι. Είπαμε, για πανηγύρια και φιγούρες καλοί είναι…

  1. Ανάρτηση από τα “Νέα του Μεραμβέλλου” με θέμα “Φοβούνται να κάνουν επίσχεση!”
  2. Δημοσίευμα με παλαιότερη επιστολή της ΕΛΤΕΡ για τα χρέη
Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μιχάλη λίγο αδικος εισαι.Οχι όλοι οι φορείς.Σου υπενθυμίζω τις συσκέψεις Ερργατικύ Κέντρου,Συνδέσμου Ξενοδοχουπαλλήλων και των τριων προέδρων των συλλόγων ξενοδόχων,όπου εκτος των άλλων βάλαμε επιτακτικά το θέμα του ΒΟΑΚ(πανω απο Μάλλια-Σεληνάρι-Αγιος Νικόλαος Καλό Χωριό-Χαμέζι και αεροδρόμιο Σητείας).Μάλιστα συναντηθήκαμε με βουλευτή κ Πλακιωτάκη,κ. Καρχιμάκη και περιμένωμε συνάντηση με Περιφερειάρχη.Εμείς μέχρι εκεί μπορούμε και φυσικά θα είμαστε δίπλα σε αυτούς που πρέπει να ξεσηκωθούν,οταν το αποφασίσουν.Φιλια

  2. Ο/Η Michalis Vasilakis λέει:

    Δεν αναφέρομαι γενικά στο έργο, για το οποίο προφανώς αν δεν υπήρχε η κατάλληλη πίεση, δεν θα είχε νομίζω ξεκινήσει και ποτέ. Το όποιο σχόλιο μου δεν είχε στόχο να μηδενίσει τα όσα έχουν γίνει, αλλά να τονίσει την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης, για να μην έχουμε μια ακόμα περίπτωση όπως της γέφυρας Φρουζή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.