Για τον “Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης”

Share

Ελαβα από αναγνώστη και αναδημοσιεύω την ακόλουθη επιστολή:

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σε χθεσινή σύσκεψη του συνδυασμού του ακούστηκε να λέει ότι έχει υποσχεθεί να υποστηρίξει για τη θέση του Συνηγόρου του Δημότη που προβλέπεται από τον “Καλλικράτη” έναν υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού του ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη προβλέπεται ότι το πρόσωπο που θα εκλεγεί για τη θέση του Συνηγόρου του Δημότη δεν θα πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος, ούτε να αποτελεί ενεργό στρατευμένο μέλος δημοτικού συνδυασμού και θα πρέπει να έχει εγνωσμένο κύρος και εμπειρία στα θέματα αυτοδιοίκησης, και το οποίο θα αναλάβει την ευθύνη διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών / συναλλασσόμενων με το Δήμο με στόχο την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης.Η ψηφοφορία για την εκλογή του Συνηγόρου του Δημότη στον Δήμο Αγίου Νικολάου θα γίνει σήμερα και απαιτείται πλειοψηφία 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία.

Εκτός ότι τηρήθηκε σιγή ιχθύος μέχρι σήμερα για τη θέση αυτή, ο Δήμαρχος είναι υπόλογος και για ένα ακόμα γεγονός. Ενώ του προτάθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή ορισμένα πρόσωπα (τουλάχιστον δύο) κοινής αποδοχής που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου εντούτοις ο Δήμαρχος είπε ότι έχει υποσχεθεί την υποστήριξή του σε άτομο της δικής του δημοτικής παράταξης (!) το οποίο δεν εκλέχθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα τον κ. Ι. Μανδελένη, δικηγόρο. Πέρα από το ότι είναι αντιδεοντολογικό (και τελικά παραβαίνει το πνεύμα του νόμου του Καλλικράτη) να υποστηρίξεις κάποιον που ήταν υποψήφιος σύμβουλός σου, είναι φανερό ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα ψηφιστεί από τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή από 18 συμβούλους. Και τούτο διότι είναι 27 ετών χωρίς να έχει κερδίσει ακόμα κύρος στην τοπική κοινωνία, χωρίς εμπειρία στα δημοτικά πράγματα λόγω της μικρής του ηλικίας και λόγω του ότι είναι επαγγελματίας λιγότερο από 5ετία στον Δήμο μας. Ο Δήμαρχος κ. Κουνενάκης έχει 16 συμβούλους επομένως χρειάζεται τουλάχιστον 2 ψήφους ακόμα από τις υπόλοιπες παρατάξεις οι οποίες κατά ασφαλείς πληροφορίες δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση και συμφέρον να τις προσφέρουν.

Επομένως ο Δήμαρχος θέλει να αχρηστεύσει τη θέση !!

Δεν θέλει να εκλεγεί κανένας στη θέση του Συνηγόρου του Δημότη προφανώς για να μην έχει κάποιον άνθρωπο με κοινή αποδοχή και κύρος μέσα στα πόδια του. Το ίδιο ακριβώς έκαναν πολλοί Δήμαρχοι ανά την Ελλάδα, δηλαδή είχαν στόχο και κατάφεραν να μην εκλεγεί Συνήγορος του Δημότη. Ενδεικτικά αυτό έγινε ήδη στους Δήμους Μαραθώνα, Κέρκυρας. Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Ανδραβίδα Κυλλήνης κ.α. που δεν εκλέχθηκε κανένας στη θέση αυτή.

Επειδή, λοιπόν, ο Δήμαρχος μεθοδεύει την αχρήστευση της θέσης, θα πρέπει να ξεσηκωθούν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου και να ζητήσουν αφενός την αναβολή της ψηφοφορίας, αφετέρου διαδημοτική συνεργασία με όσες περισσότερες από τις παρατάξεις θέλουν να συμμετάσχουν με στόχο να βρούνε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα συγκεντρώνει αν την υποστήριξη όλων, τουλάχιστον των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος προτεινόμενος από τον Δήμαρχο ο οποίος εκτός του ότι είναι στρατευμένος στη δημοτική παράταξη του Δημάρχου (άρα δεν είναι ανεξάρτητος) θα λάβει στην καλύτερη περίπτωση 16 ψήφους, δεν θα εκλεγεί και θα καταστρατηγηθεί έτσι το πνεύμα του νόμου που ζητά τη διαδημοτική συνεργασία για τη θέση αυτή.

Τέλος, υπάρχει και κώλυμα εκλογιμότητας του συγκεκριμένου υποψηφίου διότι δυνητικά μπορεί να λάβει τη θέση δημοτικού συμβούλου σε περίπτωση που παραιτηθούν άλλοι σύμβουλοι και κληθεί ως επιλαχών.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ένας δημότης που ψήφισε τον συγκεκριμένο Δήμαρχο και δηλώνει μετανιωμένος σε περίπτωση που αυτός επιμείνει στη γνώμη του.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Man Man λέει:

    να βρούνε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα συγκεντρώνει αν όχι την υποστήριξη όλων, τουλάχιστον των 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.