Εποχή του θερισμού…

Share

Πολύ καιρό έχω να γράψω. Οχι βέβαια γιατί με αποθάρρυναν οι διώξεις που έχω υποστεί.  Εκτός αυτού, τα ασφαλιστικά μέτρα δεν ισχύουν πλέον και μπορώ να σχολιάζω ότι θέλω ελεύθερα. Είναι όμως μερικές φορές προτιμότερο να σωπαίνεις.

Στη μικρή μας κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι που με εμπάθεια -αν όχι μίσος- αρνούνται την κριτική και με κάθε τρόπο προσπαθούν να τη σταματήσουν. Ακόμα και ποινικοποιόντας την. Δεν ξέρω αν η φιλοδοξία είναι αρκετός λόγος, όμως σίγουρα δείχνει το ήθος τους.

Οσο έχω περάσει, δικαιώνουν την κρίση μου για τα πρόσωπα τους. Βέβαια ο ιθύνων νους και τα τσιράκια του νομίζουν πως κάτι κατάφεραν. Τίποτα. Απλά έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο τους.
Ενας Δήμαρχος, που ο κομματικός του χώρος υπήρξε (και συνεχίζει) πρόθυμος υπερασπιστής ληστών, δολοφόνων και τρομοκρατών, ενοχλήθηκε. Τέτοια υποκρισία. Αναρωτιέμαι αν ανάποδα είχαν τα πράγματα, τι ξεσηκωμό θα είχαν ξεκινήσει τα συντρόφια του. Είναι και ο λόγος που πιστεύω πως ο χώρος του είναι ότι πιο σάπιο και υποκριτικό υπάρχει στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

Μόνο που η εποχή της σποράς πέρασε και ήρθε η εποχή του θερισμού. Βέβαια δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, παρά το ότι αυτή τη σκοπιμότητα προσπαθούσαν να αποδώσουν στο ιστολόγιο μου. Όμως θα είμαι παρών. Ευαισθητοποιημένος και ενεργός δημότης, όπως όλοι πρέπει να είμαστε. Με αυτή την ιδιότητα λοιπόν, συνεχίζω με τη σιωπή όποτε απαιτείται ή με τις παρεμβάσεις μου όποτε το κρίνω σκόπιμο.

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.