Τι συμβαίνει στο Καθαρό;

Share

Δέχθηκα πολλά παράπονα για το έργο στο Καθαρό. Εμαθα πως χρησιμοποιούνται τα βότσαλα από τον ποταμό. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η σοβαρή και καταστροφική παρέμβαση στο περιβάλλον, σε μια περιοχή μάλιστα που πρέπει να προστατεύεται. Μου μετέφεραν ότι μεγάλες ποσότητες έχουν αφαιρεθεί για την σκοπιμότητα έργου, την αναγκαιότητα μάλιστα του οποίου πολύ παλαιότερα είχα ασχοληθεί[1. Με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς…]. Οχι βέβαια με το τρόπο που υλοποιείται. Ναι στην υλοποίηση του έργου, αλλά με τη μικρότερη  παρέμβαση στο περιβάλλον.
Βέβαια αν κάποιος άλλος εργολάβος είχε αναλάβει το έργο, τότε σίγουρα οι γνωστοί “ευαίσθητοι” οικολόγοι θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο. Τώρα όμως; Τίποτα. Η σύζυγος του τι λέει; Κουβέντα; Οταν το έργο εκτελείται από τον (επίσης “οικολόγο”) σύζυγο μάλλον αποτελεί και κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Νομίζω πως το Τοπικό Συμβούλιο Κριτσάς, στη διαχείριση του οποίου ανήκει το Καθαρό και έχει λόγο και ρόλο, θα έπρεπε να παρέμβει άμεσα προς αποτροπή της καταστροφής που συντελείται. Το ίδιο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κριτσάς. Οσο για τον Δήμο, δεν αρκούν οι εκδηλώσεις του στυλ “Περιβάλλον και Ανάπτυξη”. Χρειάζεται ουσιαστική και έμπρακτη πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση…

Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.