Μπα; Ξυπνήσανε;

Share

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκα στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης” που ξεκινούσε εκείνη την μέρα1.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου τελικά “ξύπνησε” (;). Με δελτίο τύπου του μας ενημερώνει πως στις 22 Σεπτεμβρίου είναι η “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”2. Οσο για άλλες εκδηλώσεις, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» (16-22/09/2009) ο ποδηλατικός γύρος της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας καθώς και οι λοιπές εκδηλώσεις θα μεταφερθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009, λόγω των παρακάτω παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και των Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
α) Εορταστικό αφιέρωμα για την  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (25-26-27/ 09)
β) Αγώνες Πάλης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας (25-26/09)

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι παραπάνω δραστηριότητες (μεταγενέστερες μάλιστα) επηρεάζουν την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης”. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 2009Ο εορτασμός της γίνεται από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει καμιά άλλη που να συμπίπτει και να δικαιολογεί την αναβολή; Οχι. Τότε προς τι η αναβολή;

Οι εκδηλώσεις μπορούσαν και έπρεπε να είχαν προγραμματιστεί μέσα στην εβδομάδα εορτασμού. Απ’ ότι είδα, τις εκδηλώσεις έχει αναλάβει η “Δημοτική Επιτροπή Περιβάλλοντος Αγίου Νικολάου” . Είχε αναλάβει κάποια άλλη υποχρέωση και δεν πρόλαβε να προγραμματίσει και να διοργανώσει τις εκδηλώσεις; Οχι. Τότε και αυτό το επιχείρημα σαθρό.

Το θέμα είναι ότι ξεχάστηκαν και όταν το έγραψα ήταν αργά. Ερχονται την τελευταία μέρα και με διάφορες προφάσεις και ανόητες δικαιολογίες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

  1. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης
  2. Σύνδεσμος στο Δελτίο τύπου με τίτλο “22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”
Share

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. 22 Σεπτεμβρίου 2009

    […] Μπα; Ξυπνήσανε; […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.